Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meyay

Jakie DANIA MOGĘ ZROBIĆ SAMA dla 6-cio miesięcznego dziecka??

Polecane posty

Gość meyay

Córka skończyła pół roczku i jest ciągle głównie karmina piersią, od miesiąca podaję jej soczki i próbowała kilka słoiczkowych dań. Wiem, że to może by głupie pytanie ale co mogę robić dla niej sama teraz i w najbliższych miesiącach??

niedlugo dojdziesz do perfekcji-w malym garnku(ja kupilam sobie taki tyci rondelek) gotujesz kawaleczek mieska (od 8 miesiaca), potem wrzucasz marchewke, pietruszke (seler w kolejnych m), brokul (potem kalafior, groszek,...,,.....), ziemnaczek, doprawiasz na koniec mlekiem. takich wersji moze byc nieskonczonosc, u nas smakowala kaszka kukurydziana jako zagestnik zupki, wsypujesz pod koniec gotowania.

ziemniak; marchew;dynia;pietruszka;seler;brokul;kalafior;fasolka szparagowa-stopniowo podawaj coraz bogatsze zupki! kurczak; indyk;krolik-osobno gotowac- i dodac bez wywaru!

Gość meyay
Wiem, że powinno sie urozmaicać z czasem dania tylko poprostu nie wiem kiedy co mogę podać, wiem, że teraz marchew, jabłko i ziemniak (wiem wiem, mało wiem) dziś spróbowałam ugotować jednego ziemniaka i marchew - zmiksowałam i takie gęste mi wyszło... niezbyt chętnie mi to jadła :(

Gość elwira09
ja probowałam sama gotowac ale juz nie mialam pewnosci czy warzywa które kupuje sa pryskane czy nie.I podaje zupki w sloiczkach,moja mała bardzo lubi dania Gerbera. I przynajmniej ja mam czyste sumienie ze nie podaje sztucznych warzyw a moje dziecko ma urozmaicone posiłki.

Gość luluś222
elwira ma racje.Skad mozna wiedziec skad pochodza warzywa które znajduja sie na straganach. Poza tym w sloiczkach zawsze sa zbilansowane i odpowiednio dobrane skaldniki.