Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutno mi bardzooo

ważne bardzo pytanie

Polecane posty

Gość smutno mi bardzooo

Od jakiegoś czasu mam cholerny problem - otóz to moja matka widzę ze ma zamiar kontunuawać rodzinna tradycję uwielbiania sobie jednego dziecka ( nie mnie - cały czas mówi ze mnie wydziedzicy, ostatnio ukradła mi 1200 zł - po prostu nie oddała mi zwrotu podatku z US, matka zarabia 7000 na m-c) jestem studentką, nie pracuje - ona nie daje mi wogóle ani grosza pieniądzy, nie szykuje mi nawet jedzenia ( inni moi znajomi mają obiadki uszykowane na cały tydzień :( ) A apropo tej tradycji rodzinnej to moja babcia jako jedna z 5 rodzeństwa dostała cały majątek, moja matka została wydziedziczona tylko jej siostra odziedziczyła cały majątej po swojej matce no i teraz historia sie powtarza.... widzę ze zostanę z niczym ;( Mam oczywiscie jeszcze ojca ale nie zarabia dużo i stara sie oczywiście tyle ile może dawać na moje studia i za to bede mu wdzięczna go końca życia W związku z tym czy mam prawo w jakiś sposób prawnie to uregulować, jestem zdecydowana podjąć jakieś kroki zeby to załatwic - nie mam siły znoszenia upokorzeń z jej strony, zastraszania

Gość hfhfhhffhfhfh55555
rzeczywiście mało fajnie... porozmawiaj z nią, nawet jeśli ma to nic nie dać, żeby po prostu wiedziała co o tym sądzisz i że jej zachowanie jest beznadziejne. ja mam podobnie z ojcem: nie dostanę nic bo on od ojca nic nie dostał..

Gość nierobem jesteś
nierobem jesteś i tylko liczysz na mannę z nieba , a nigdy w życiu nie chciałbym takiej kobiety , może na jeden raz to się nadajesz , może kiedyś dostaniesz porządnego kopa w zad :)

Gość jakim cudem dostałaś tak
duży zwrot podatku??? Chyba coś tu ściemniasz. Dla ciebie jak widzę tylko kasa ważna. A gdzie jest napisane, że masz cokolwiek po kimkolwiek dziedziczyć? O jakim ty majątku mówisz??? Dziwne relacje rodzinne. W życiu nie przyszłoby mi do głowy w wieku dwudziestuparu lat mysleć o tym co po kim odzidziczę i czy w ogóle. Dla ciebie pewnie by była najlepiej jak juz by się przekreciła i dostałabyś coś tam... Obiadków ci nie robi... A dlaczego ty jej nie robisz? Z tego co widzę ty studiujesz a ona pracuje. Czyli czasu po pracy ma mniej wiecej tyle co ty albo i mniej. Ciesz się, że masz gdzie mieszkać za darmo

Gość moja matka tez zostala
wydziedziczona... Ale swoja godnosc ma. Klocic sie nie bedzie. Tu nie chodzi o pieniadze tylko o sam fakt :O

Gość no ta ja współczuję
takiej matki:( Każda normalna matka pomaga dzieciom, na tyle na ile może. Jeśli Twoja przy zarobku 7000 nie chce nawet finansować studiów - to jest chyba wynaturzona. Ciesz sie, że masz kochajacego i wyrozumiałego tate. Z matką dałabym sobie spokój i jak najpredzej starałabym się odizolować od niej.

Gość kghfhghg
masz rację że chcesz polowe majątku swoich rodziców. przecież coś ci sie od nich należy. po ich śmierci możesz sądownie walczyć o swoja połowę. zawsze sie mówi żeby zrobić to przed śmiercią rodziców. bo potem sa tylko wojny;//

Gość kghfhghg
i tak po za tym nie słuchaj ich że mówią że jesteś materialistką itd. bo to banda debili. a tobie się cos należy jak by na to nie patrze !!!!!

a co w tym dziwnego ze chce cos co jej sie prawnie nalezy? wiekszosc z Was pisze ze to materialistka, a jestem pewna ze postapiłybyscie tak samo, łatwo jest bluzgac inna osobe gdy jest sie pomaranczą

Gość ikusooooo
Są takie matki pizdy. Np. mam znajomego,którego stara tak zajechała,ze szkoda gadać,ma ponad 30 lat a jest prze znia szantażowany i bity,rura ma kupę kasy,ale jednemu synalkowi alkoholikowi i mendzie daje,a gosciowi,ktory jest dobry i ma doktorat cale zycie mowi ze jest psychiczny\!!!!!!!! takie matki to powinno sie gazowac!!!!!! i nic nie ma do rzeczy,ze taka rura urodzila czlowieka.

Gość ikusooooo
poza tym dziecko ma zawsze prawo do majątku,nawet jak rodzice nie dzadzą,jest gdzies taki przepis

Gość ikusooooo
duzy zwrot podatku,jak pracowalam na umowe o dzielo tomialam 500 zł zwrotu,wiec to mozliwe

Dziecko ma prawo do zachowku pośmiertnego jesli zostało pominiete w testamencie a nie zostało wydziedziczone jawnie ( ale chyba nawet wtedy sie coś należy). Jednak pamiętać trzeba że od daty odczytania testamentu ma się 3 lata na staranie o pieniądze. Znam sytuację uwielbienia jednego dziecka bo mój tata przez to przeszedł, dlatego moj tata nigdy zadnego swojego dziecka nie faworyzował i każdemu daje równo wszytskiego co ma, a jego siostra zmanipulowała dziadka, zagarneła wszytsko i razem z babcia ( ojca matka) uciekły na śląsk. Żałosne.