Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bliznaczka

Blizny! Help

Polecane posty

Gość Bliznaczka

Witam! Mam 16 lat. Na czole i plecach mam blizny o pryszczach, a na nogach (!) mam pełno kropek białych (chyba blizny) od drapania w dzieciństwie i nie tylko np. ukąszeń po komarach itp. Czy zna ktoś jakieś naturalne sposoby na pozbycie sie ich powoli jakiś jedzieniem na przykład??? Bo maściami trzeba smarować każdy punkt osobno i to pare razy dziennie... Ehh... Wie ktoś coś?

Gość lolekk
nie wiem może ktoś inny ci pomoże! i nie tylko ci równiez mi. też mam blizny po ranach

Gość Bliznaczka
Czy ktoś tu pomaga? Czy wszyscy są od zadawania pytań? ;/ Myślałam że mogę liczyć na waszą pomoc :( Mam opalone nogi a na nich biale kropki! Bleee

Gość aledebilzautora
W naturalny sposób blizn się pozbyć nie można!!! Jedzeniem też na pewno nie:) Kremy tak, ale one chyba i tak nie usuwają blizn do końca. Blizny są na całe życie...

Gość alicja80
Blizny jest bardzo trudno usunąć samemu. Najlepiej zasięgnij porady dermatologa lub chirurga plastyka. Możesz spróbować złuszczać skórę jakimś peelingiem/ kawasami ale te mocniejsze są dostępne tylko w gabinetach kosmetycznych. Możesz też skorzystać z zabiegu mikrodermabrazji. Niestety są to dość kosztowne zabiegi.

Gość Bliznaczka
ale nie chodzi żeby coś jeść ttylko smarować nogi np cebulą?

Gość wku...rzona z samego rana
ja tez mialam zeszly same dzisiaj nie pamietam nawet gdzie były

Gość pytanko do was moi mili
może piling z kawy?

Gość kropeczka.ka
Ja mam podobny problem . Moje nogi są za to w ciemne kropki które mi zostały po malitkich strupkach i po doepilacji depilatorem, kiedy jescze po depilacjie nie sparowałam nóg żadnym łągodzącym kremem. Zawsze wtedy robiły mi sie takie kropki, włosy wrastały, po i ch usuwaniu - ranki, zakarzenia, blizny...ale nie są to takie typowe białe blizny jak od głębokiego nacięcia skóry, tylko ciemne miejsca! czy to mozna czyms usunąć??

Gość kropeczka.ka
pomóżcie! czy ktoś ma cos takiego?