Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EMTI

BÓL JAJNIKOW.... nie wiem co sie dzieje

Polecane posty

Sama nie wiem czy to bol jajnikow czy cos innego,pobolewa mnie w pachwinach, jest to taki dziwny bol nie umiem go opisac. Teraz jestem w Anglii do Polski wracam dopiero w pazdzierniku i do gimekologa nie moge sie wybrac.. a w anglii na wszystko przepisuja paracetamol i nie robia badan;/ nie wiem co mam myslec i co to moze byc

mnie tez czesto boli prawy jajnik jak przy jajeczkowaniu tylko ze biore pigulki wiec to nie jajeczkowanie.czesto muwilam o tym mojej lekarce to muwi ze to nie jajnik tylko pecherz.ja nigdy niemialam problemow z pecherzem i jestem przekonana ze to ten jajnik a kiedys tak mnie bolal ze musialam brac antybiotyk i nospe to mialam spokoj jakis czas.zauwarzylem ze najczesciej mnie boli jak jest zimno.mysle ze musisz isc zrobic badania jak wrucisz a do tego czasu bierz przeciwbolowe.mozesz popytac o polskiego ginekologa ja mieszkam w monachium i tez tu mam swojego lekarza

jest wlasnie tak jak mowisz, ja teraz pracuje w zimnym miejscu i wlasnie najczesciej tam mnie boli, jak jestem w domu to tylko od czasu do czasu poboli ale tak ledwo ledwo ze bez tabletek sie obejdzie, ale za to w pracy jak stoje 8godz to nie raz jest tak ze nie moge wytrzymac

wiesz mi zawsze pomaga cieply termofor na to miejsce.pewnie sie podziebilas zakladaj tez cieple skarpetki to powinno ci pomoc.mi pomaga bo u lekarza chyba pomocy nieznajde ciagle mnie zbywa ze to nie jajnik a ja mam ten bol juz z 10 lat od kad pamietam.kiedys myslalam ze to wyrostek bo az mi noga dretwiala .trzymaj sie

skarpety cieple nosze;] a nawet 2 pary hehe;p dzieki za rady;]

hej:) ja mam caly czas ten sam problem i wlasnie dzis mi się nasililo. Juz sie balam, ze to moze wyrostek, bo moja mama miala kiedys tez ze swoim problemy, ale to raczej pecherz, bardzo często przesiaduje w zimnych pomieszczeniach i mam tzw. \"chorobe zimnych nog\". Biegam w kolko oprozniac pecherz, a jak tylko poczuje, ze pecherz jest choc troche wypelniony, to nawet chwili nie mogę sie wstrzymac z pojsciem do WC, bo zaraz bierze mnie potworny bol. Rano zawsze jak sie obudze, to tez towarzyszy mi ogromny bol i nie przechodzi poki nie oproznie pecherza. O jajnikach też myslalam, ale bardziej sklaniam sie do myslenia, ze to pecherz i do dbania o cieplo w nogi i ledzwie, mi to pomaga nawet na ból :) Tabletek nie biore na to, szkoda jelit i zoladka, jesli oczywiscie ten bol jeszcze jest do zniesienia :) A boli mnie podbrzucze z prawej strony najczesciej i z tylu po prawej stronie od kosci ogonowej oraz pachwiny, czesciej prawa :) Moze to ta sama przypadlosc:) Powodzenia w rozwiazaniu zagadki zdrowotnej i zdrowia:) Na pewno sie przyda :)

Gość mnie również boli
ja też tak mam i też prawa strona, tak w dole koło pachwiny, taki dziwny ten ból, takie promieniujace kłócie z bólem - jeden ginekolog powiedział mi, ze to uwaga jelita!!! poszłam do innego - mówił jajnik i że taka już moja uroda i trzeba wytrzymać ewentualnie własnie no spe brać - ale badań mi też nie zrobił - a czasem jest to nie do wytrzymania, aha i u mnie to nie od zimna

ja mialam badania i na mocz i USG pecherza i mam wszystko ok, ale jak boli tak boli, najwazniejsze, ze wiem co to, wiec wiem jak temu zapobiegac, a dokucza mi to na prawde tak czesto, ze az unikam roznym wyjazdow z obawy o problemy z pecherzem... niestety... juz tak jest, ze nie wszystko w czlowieku dziala idealnie, na cos trzeba pocierpiec, ciesze sie ze tylko tak i ze to nic gorszego... ;)

dzieki dziewczyny za rady;]] ale ja juz sama nie wiem czy to pecherz bo nie chodze czesto do toalety chodze normalnie... no ale mnie pobolewa... no coz widze ze lakarze tez temu nie zaradza... ale i tak sie do jakiegos przejde ;p

Wiesz co...rozne sa powody -> moja znajoma tez miala takie bole, przez kilka miesiecy byla przekonana ze to jajnik, od tabsow itd...potem tak ja zabolalo ze pojechala do szpitala i ja od razu na stol i wycieli wyrostek, a jak juz ja rozcieli to sie okazalo ze miala przewlekle zapalenie wezlow chlonnych czy jakos tak :P a w sumie w pachwinie sa wezly chlonne ;)

Gość badajcie się dziewczyny
Ja zawsze reagowałam właśnie na zimno a dopiero po 4 latach inny gin zdiagnozował przewlekłe zapalenie jajnika. Leczę się już 2 miesiąc, biorę różne globulki, antybiotyki i czopki. Uważajcie na lekarzy ignorantów, bo nie leczone stany zaplne kończa się zrostami w jajowodach i problemami z zajściem w ciążę. Wiem że planowanie dzieci to może dla Was bardzo odległa przyszłość, ale dbajcie o siebie już teraz. Co do drażliwego pęcherza: pijcie herbatkę z żurawiną, sokiem cytrynowym, łykajcie dużo wit C, ona zakwasza mocz i usuwa te złe bakterie z pęcherza moczowego. W Polsce można też kupic ziołowe tabletki Urosept, bardzo pomagają, już po kilku dniach mija parcie na mocz.