Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meneageres

jestem nijaka...

Polecane posty

Gość meneageres
tylko ze ja nie chce byc modna, ja chce być zjawiskowa:D przez tyle lat byłam nijaka, to teraz czas na zmiane:D a np w h&m są rzeczy ładne, modne ale nie orginalne, bo teraz prawie wszyscy w tym chodzą...a inna rzecz ze niektórzy potrafia fajne rzeczy łączyć z modnymi z czego powstaje mieszanka idealna;) stylista mysle, że bedzie dobierał modne ciuchy, o które mi nie chodzi...

klaudka---z całym szacunkiem ale piszesz o większosci osobników płci męskiej , lecz nie o wszystkich (zapewniam Cię) :)

podśmiewcaaa ---> no oczywiście, że piszę o więszkości :) Z tym nawet nie mam najmniejszego zamiaru polemizować. O wyjątkach nie dyskutuję, bo one się wymykają wszelkim regułom, to oczywiste. Ale jesli nawet Ty znasz wyjątek, a ja tę całą więszkość, to kto się lepiej zna na facetach????? :D No wiadomo ;) Więc nie wyskakuj mi to z tym, że się nie znam, bo akurat na tym to się nam może nawet aż za dobrze ;)

o wybacz...ale ktoś kto patrzy na większość rzuca cień na pozostałe osobniki i w takim razie zna się tylko ogólnikowo przez ogólne postawy a nie szczegółowe rozpatrywanie...a więc jeśli jest ogólnik np.faceta który tylko chce jednego...cień pada na resztę i to kobiety lubią bardzo "opierać się na ogółach"

Gość meneageres
nie bardzo:D no może ten biały t-shirt ze znaczkiem peace:D

podśmiewcaaa --- > dobre :D Ale my Tu mamy przede wszystkim dobrze doradzić autorce, zatem nie ma co jej doradzać, jak ma się zachować z facetem tym jednym spotykanym raz na tysiąc, bo są mniejsze szanse, że akurat na takiego trafi, ale z tymi 90%, których się najczęsciej spotyka??? Tak czy nie???? Zatem piszę jej ogólnie o typowych, najczęsciej spotykanych facetach, a nie o ewnementach, których się spotyka raz na 5 lat - tutaj na kafet to chyba jest zrozumiałe :D gdybym miała pisać o jakichś wyjątakch, to równie dobrze mogłabym jej doradzić, żeby facet sam przymierzał w przymierzalni skunienki i na tej podstwaie wybieral dla niej strój, bo takie wyjątki pewnie też są - no ale nie o to tutaj chodzi ;)

Gość vdsgfsgd
zatrudnij stylistkę!!!! :)

Gość vdsgfsgd
trudno na kafe radzić komuś nie widząc go, zresztą co człowiek to gust zatrudniłabym kogoś kto za jakąś kwote pomoże Ci wybrać ciuchy , frzy, makijaż.... :)

doradzilem jej żeby poszła z facetem bo moze to wypalic (nie musi) jeśli facet będzie zachowywał się jak idiota (lub bez reakcji) to moze wyjść zawsze ze sklepu i koniec...konkretny facet wie co lubi , a "zwykły dupek" bedzie lubił "wszystko"

\"oradzilem jej żeby poszła z facetem bo moze to wypalic\" to byś jej doradziła głupotę i tyle. Ona sam szuka dla siebie stylu, jest niezdecydowana, a Ty byś w to jeszcze faceta wmieszała, który przede wszystkim pragnie mieć piękną, zmysłową, pociągającą kopbietę. Po co ma mężczyźnie pokazywać swoje brak,i to, że nie ma własnego stylu, że się mita, boi i jest zagubiona. Nie takiej kobiety chce facet. Niech najpierw sama sie z tym upora. Facetem w damskej garderobie trzeba pokierować, a ona nie jest póki co w stanie tego zrobić nie igra sie z oginiem, bo to ryzykowne - z facetami trzeba iśc na pewniaka ;)

twoje spojrzenie na faceta nie odbiega od stereotypowej normy ale milo bylo tego posluchać jako facet..pozdrawiam :)

b.justyna -----> ubieram się dość mocno kobieco, ale nie wyzywająco. Na przykład lubię spódniczki, obcasy, ale zawsze pozostawiam coś dla wyobraźni. Nie ma mowy, żebym wystawiła połowe biustu czy tyłka, ale chętnie go podkreślę ;) Bardzo lubię pokazywać na przykład nogi, ale też w określony sposób (duzo zależy od sposobu np. poruszania się). Mam swój styl, w którym się świetnie odnajduję, który pasuje do mojej sylwetki i osobowości, w którym czuję się bardzo atrakcyjna - a to jest najważniejsze :)

"ale milo bylo tego posluchać jako facet" akurat miałam tego śiadomość, że możesz być facetem, dlatego w jednym z pierwszych posów do Ciebie napisałam obie formy (aś/eś - mozesz do tego wrócić) :) Zatem nie zaskoczyłeś mnie i zdania nie zmieniam :)

Gość meneageres
dziękuje wszystkim za pomoc:)

Gość hubba bubba colowa
Przeczytałam w sierpniowym elle - dla mężczyzn podkreślamy biust, nogi, biodra, reszta stroju jest dla kobiet. Idź na zakupy z koleżanką, dziewczyna najlepiej ci doradzi. Najlepiej przejdźcie się do jakiegoś dużego sieciowego sklepu typu new look, gdzie kupisz wszystko, ciuchy, buty, torebki, dodatki. Eksperymentuj, ale staraj sie wydobyć swoje walory. Np. jeśli masz krótkie nogi, nie ubieraj spodni rybaczków, bo one ci tylko te nogi jeszcze bardziej skrócą optycznie. jeśli masz duży biust wybieraj bluzeczki wiązane na szyi, bo one ładnie ci ten biust wyeksponują. pamiętaj, że sekret kryje się w dodatkach. możesz ubrać fajne dzinsy i szary czy czarny obcisły sweterek, jeśli na szyi zawiesisz długie modne korale w jakimś fajnym kolorze. ogólnie polecam spódnice i szpilki, w nich będziesz wyglądać naprawdę kobieco. Możesz zacząć od wzorzystych, warstwowych spódnic o długości za kolana i łączyć je z czarnymi/szarymi bluzkami które już masz. Do tego ciekawy naszyjnik, kolczyki. Włosy koniecznie rozpuszczone. Nie ukrywaj fryzury pod kucykiem. Żeby dobrze się trzymały, warto zainwestować w prostownicę bądź lokówkę. Uwaga, przy szerokiej/okrągłej/pucułowatej twarzy lepiej nie mieć burzy loków, bno taka fryzura tylko powiększy ci optycznie głowę. Jeśli chodzi o makijaż, kup dobry podkład, czarną mascarę, szarą lub brązową kredkę do brwi, cienie w neutralnych pastelowych kolorach i błyszczyk. Zacznij od podkładu, później nałóż cień (neutralne kolory nie rzucają się w oczy, więc bedą dobre zanim nie nabierzesz wprawy. Przeciągnij rzęsy czarnym tuszem, a brwi delikatnie zaznacz kredką. Jeszcze tylko błyszczyk - i gotowe :)

Gość kukulka2322
hej a co to są te neutralne cienie do powiek?

Gość hubba bubba colowa
Tzn. takie których praktycznie nie widać na powiece. Jakieś tam jaśniutkie brązy, beże. tTylko nie biały, bo niby biały też jest jasny, a rzuca się w oczy jak ... ;) No i na początek dla osoby która dopiero zaczyna, niech to będą cienie matowe, nie błyszczące. Autorko, wrzuć swoje zdjęcie (twarzy i sylwetki) a zrobię z ciebie gwiazdę.

justyś, "brzmi" ciekawie. Jest w tym jakaś fajna, delikatna kobiecość :) kolczyki, bransoletki, koraliki ... - to super dodatki. Ja bardzo lubię i noszę. Trzeba tylko uważać, żeby z tym nie przesadzić i nie wpaść w tzw. kiczowatośc ;)

Gość a ja mam 175
hej ja zauwazylam,z e dodtakisa bardzo wazne, nigdy ich nie mialam, bo jakos tak sie balam kupic:O ze kupie, a pozniej nie bede miala doczegos zalozyc, z reszta sa bardzo drogie. no ale zaczynam sie przelamywac:D

Gość o prosze stad bierz przyklad
wszysko od fryzur do ciszkow tam znajdziesz i wiele innych ciekawych podpowiedzi:)