Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mloda żonka

czy to możliwe ze to ciąża bliźniacza

Polecane posty

witam chciałam sie dowiedziec czy to możliwe ze moja ciąża to ciąża bliźniacza moja BHcg 28lipca 4073,85 a 31lipca 10918,23

Gość a ktory to tydzien
wg mnie jestes w okolo 6 tc, no i chyba tylko na usg lekrza jest w stanie takie cos stwierdzic, beta przyrasta prawidłowo, ale nie sugeruje ciazy bliźniaczej

Gość a ktory to tydzien
Stężenia hCG powyżej normy obserwowane są w raku trofoblastu, nowotworach wydzielających substancję podobną do HCG (u mężczyzn i kobiet niebędących w ciąży), ciąży bliźniaczej. Trzeba również brać pod uwagę możliwość nieprawidłowego obliczenia czasu trwania ciąży. Badanie kontrolne powinno powtórzyć się po 48-72 godzinach w celu sprawdzenia jak zmienia się poziom hCG. Ciąże bliźniacze wykazują zwykle wyższe stężenia gonadotropiny kosmówkowej, ale z racji dużej rozpiętości poziomu hormonu u różnych kobiet wysokie czy przekraczające normy wartości nie zawsze oznaczają bliźnięta. HCG nie powinno służyć jako wyznacznik obecności więcej niż jednego embrionu. Nie ma wyznaczonego poziomu, powyżej którego byłaby gwarancja ciąży bliźniaczej.

Ja miałam w 6 tyg.2 d. 39.295 , a za 2 dni 57 021 ,byłam wtedy w szpitalu więc dlatego wyniki tak czesto mi robili- od początku ciąża pojedyncza - mam córkę!

Ja miałam w 6 tyg.2 d. 39.295 , a za 2 dni 57 021 ,byłam wtedy w szpitalu więc dlatego wyniki tak czesto mi robili- od początku ciąża pojedyncza - mam córkę!