Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marco polo lajt

Warszawa miasto, które przeżyło własną śmierć

Polecane posty

jozio - nie tylko ten,takze ten szyderczo zmieniajacy powstanczą pieśń,jak równiez inne obrażajace godność i dume narodową. Jesli bedziesz się wpodobnym duchu wypowiadal wykasuje wszystkie Twoje "dokonania" na forum i zablokuje Ci nick.

a ja myślę , że jednak by było. gdy Nam strach do tylka zajrzy to się wiążem.

czy tekst : wyspany powstan ludu ziemi powstancie ktorych dreczy mocz odnosi sie do powstańczej PW pieśni czy jest szyderczy w stosunku do miedzynarodówki? w ktorym miejscu ja pogardzam duma narodową ? wytykam tylko to , że z tej dumy narodowej niewiele juz zostało. jest wolnośc slowa , legalnie mam internet oraz oprogramowanie i inne. wiec mam prawo sie wypowiadac zgodnie z duchem historycznym. czemu nie usuwacie topików obrazających naszego P. Prezydenta i wielu innych Osób publicznych ? których sie \" zaszczyca\" nie przesmiewczymi argumentami a ordynarnymi wyzwiskami? a już uwazam , że obrazanie i wytykanie mi tego , że zle pisze o serbach i zbrodniarzu karadziciu to jest wbrew nawet UE i międzynarodowej opinii publicznej. obrazanie Zydów tez jest zakazane a nawet karane! mam dalej pisać. mieszkam w Warszawie i bana się nie boje. istnieja prawne sposoby by dochodzić swych racji. to tyle.

i tutaj popre jozia w zwiazku jego wypowiedzia glowe panstwa mozna dowoli obrazac az czlowieka krew zalewa jak czyta te wysmiewane posty.... pozdrawiam jozio i wszystkich zreszta:)

a swoją drogą widac , że moderatorki to zatrudniają wg kryteriow : nie matura lecz chęc szczera.... trzeba byc wybitnie uczonym i madrym by miedzynarodówke uznać za pieśn powstańczą. albo zakreconym ideologiem.

Gość a co z powstaniem
szkoda mojego wysiłku:-o i tak nie zrozumiecie ,żegnam józefa i tego drugiego -to co reprezentujecie to już fanatyzm

Ja tu nie widzę ani krzty fanatyzmu. Też przystanę o 17 na chwilkę refleksji, Wam też to polecam. I zadajcie sobie faktycznie pytanie, czy dzisiaj też byście walczyli czy tylko stali w oknach i śmiali się z walczących. Pozdrawiam, Marco Polo!

no mi niestety dalo sie tego doswiadczyc ale trwalo to podobno 20s i nie powiem zebym czyl sie jakos innaczej czy pamietal jakies swiatlo wiem ze jak sie obudzilem na R-ce to ktos przy mnie siedzial....(...)...

CHWAŁA BOHATEROM! nigdy tego nie pojme [ nawet nie próbuje bom za głupi] tego poswiecenia ówczesnej pieknej mlodzieży , która przecież chciała życ i kochać a mimo to to co najcenniejsze oddała Ojczyznie. i to codzienne - ba w każdej chwili przeczucie , że to moze być koniec...CHWAŁA

Gość owszem uczcze
ale przykro jest, ze wladze zupelnie wypięly sie na lipcową 65rocznice rzezi na WOlyniu, gdzie zginelo ok 200 tys , w tym wiekszosci kobiet i dzieci, za to tylko,ze byli Polakami. Nieznana jest dokladna liczba ofiar,czesto zanizana do 60 tys( co i tak byloby ogromna liczba). Wladze po rozpatrzeniu dokumentow IPN i innych oficjalnie przyznaly, ze to bylo ludobojstwo. Nie chca o tym głosno wspominac, w ramach dobrych stosunkow z Ukraina. Z Niemcami dbamy przeciez dobre relacje, nie zamykajac muzeum w Auschwitz chocby i czczac ofiary. Ludzie nic prawie nie wiedza o wydarzeniach na wschodzie , chyba,ze od rodziny, jesli ktos z niej przezyl. Nie wolno bylo mowic o Powstaniu Warszawskim, o Katyniu. Kiedy spoleczenstwo uslyszy prawde o Wolyniu i Wsch. Małopolsce? W koncu stosunki dobrosasiedzkie nalezy budowac na prawdzie a nie na niedomówieniach.

bo ta rocznica nie jest obecnie trendy. a rocznica PW jest , ciekawe jak dlugo? i czy to my rzeczywiscie sami decydujemy o czczeniu swojej historii.