Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 9lives

dziecko po 40stce

Polecane posty

Gość 9lives

I to w dodatku pierwsze. bardzo bym chciała, ale równocześnie się boję. poza tym facet - młodszy 12 lat. No i też dla dziecka mieć taki rozrzut w wieku rodziców (stara mama i młodszy tata)....chciałam pytac czy jest jakis sens, ale juz sobie chyba sama odpowiedzialam :-(

Gość dqwedqwd
Spójrz jak to jest wśród sławnych i bogatych. Starsze od mężów kobiety właśnie w tym wieku rodzą dzieci. Tylko ich od nas, szaraczków, różni coś ważnego: oni nie mają kompleksów! No to nie pytaj głupio tylko rób to co uważasz za dobre dla siebie a macierzyństwo na pewno takie będzie. Moja mama urodziła córkę w wieku 41 lat i teraz, dwadzieścia lat później są z tą córką jak kumpele. Ba, znajoma rówieśnica mamy rodziła w tym wieku właśnie pierwsze dziecko. :D

sens jest zawsze, ale musisz dobrze przeanalizować ten zwiazek. I odpowiedzieć sobie na pytanie , czy w razie czego jesteś gotowa na samotne macierzyństwo

Gość wnuk smirnofa
tak rozrzut w wieku rodzicow to trauma. im bardziej zblizona data urodzin tym lepiej. dobrze funkcjonuja psychicznie dzieci ludzi z tego samego rocznika, jesli miesiac sie zgadza to dziecko nie zazna leku. jesli dzien - bedzie pomagac innym. jesli godzina i minuta to rosnie nowy dalajlama. jeszcze jakies urojone problemy? chtenie je wysmieje :)

Gość Fajny ktosiek
Wiesz, na forum ciąża poród macierzyństwo i wycnhowywanie dzieci jest taki topik: "Ciążą po 40-tce kto ze mną?" Jest duży i tam jest wiele mamuś które zaszły w ciążę w tym wieku, dzieciaczki są zdrowe, a one na pewno odpowiedzą na twoje pytania, zresztą może poczytaj ten topic od początku. A temat zaczyna się słowem "ciążą", nie pomyliłam się, po prostu autorka się pomyliła i na końcu tego słowa wstawiła ą a nie a.