Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Smoczek1414

zamiast 7 dniowej moze byc 11???//

Polecane posty

Bardzo prosze o rade!! w czwartek tj. 31.07 powinnam wziac pierwsza tabletke po 7 dniowej przerwie....ale:/:/ jestem w takim miejscu, ze nie mialam szans nawet wykupic nowego opakowania:/wiem- dzwinie brzmi! ale jednak! nie wiem..moze to glupie pytanie..czy jest mozliwosc przedluzenia czasu pomiedzy opakowaniami o 4 dni ( dokladniej 5-go dnia biore tabletke)czyli czas pomiedzy opakowaniami to 7+4/5 dni:/dodam ze okres pojawil mi sie 27.07 i trwa do dzisiaj.czy jest na to jakas rada??????

chyba przerwalas ciag antykoncepcyjny, wiec teraz musisz chyba czekac az do nasteonego okresu i wziasc tabletke w 1 dniu okresu.

Gość blackcat
nie można przedłużac przerwy - to jedno ze zdan w ulotce napisanych dośc wyraźnie :o Nie jestes zabezpieczona i niebedziesz nawet jesli wezmiesz tą tabletke po tej 11dniowej przerwie :o poczekaj do nastepnej miesiączki i zabezpieczaj sie dodatkowo. O takich rzeczach mysli się wczesniej bo akurat przy tabletkach mpzna dokładnie policzyc kiedy bedą nastepne opakowania potrzebne :o

Gość nie czekaj do następnej
miesiączki weź tabletkę po tych jedenastu dniach ale przez tydzień zabezpieczaj się dodatkowo prezerwatywą

to ja juz nie wiem:/ moge czy nie??????? czy jest ktos pewny tego ze moge badz nie i ma jakies informacje dotyczace tego???:(

Nie , nie możesz. Przerwy NIGDY nie wolno wydłużać, i dla zachowania antykoncepcji i dla tego żeby organizm Ci nie zwariował.