Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

B M O N Z

Pytanie do obecnych/ przyszłych mam

Polecane posty

Mam pytanie do mam. Ostatni stosunek miał miejsce 15.06 2008. Test ciążowy pokazał dwie kreski. Czy możliwe jest że test był wadliwy? że pokazał ciążę a w ciąży nie jestem? i jeszcze jedno... nie wiem czy dobrze liczę, ale wiedząc , że na przełomie ostatnich miesięcy mój jedyny stosunek miał miejsce wasnie w nocy... 14/15 2008... i jesli faktycznie test sie nie myli... to znaczy ze jestem w 6 tyg ciazy? czy ja dobrze liczę? chcialabym tez wiedziec, kiedy powinnam isc do lekarza, kiedy moge sprawdzic czy to chlopiec czy dziewczynka, jakie moge wykonac badania i kiedy by wiedziec czy dziecko jest zdrowe, kiedy i gdzie i ile kosztuje oddanie krwi z pepowiny dziecka? dziekuej ze odpowiedzi

jeśli test wykazal dwie kreski to na 99% ciąza tygodnie liczy sie od ostatniej miesiaczki. do lekarza najlepiej isc kolo 7-8 tyg bo wtedy juz widac serduszko. plec poznasz na usg ale to dopiero NAJWCZESNIEJ koło 13 tyg a raczej koło 20 :) o badaniach wszystko powie ci lekarz bedzie to : morfologia mocz toksoplazmoza cytomegalia o krwi pepowinowej wiem tylko tyle ze to zdzierstwo. ostatnio byl o tym program...

Gość kiedy miałaś ostatnią
@?

Gość czyli zaczął Ci się
10 tydzień ciąży, to już całkiem sporo koniecznei idź do gina

Gość czyli zaczął Ci się
zwłaszcza, że między 10 a 14 tygodniem najpóźniej należy wykonać badanei usg, które ma sprawdzić przezierność karkową malca czym wykluczy ewentualny zespół downa czy inne choroby

Gość czyli zaczął Ci się
no tak to;) ciążę liczy się od dnia ostatniej @;) a jeśli ostatnią @ miałaś 1 czerwca to dziś jest Twój 64 dzień cyklu i stąd już pierwszy dzień 10-ego tygodnia:)

TO TY PRZED CHWILA ZALOZYLAS TEMAT: JESTEM W CIAZY... OJCIEC NIE ZYJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ale ze mnie idiotka... myślałam, że liczy się od daty ost. stosunku... czy jako młoda matka mogę liczyć na akademik?/ studiuję ... no i będę musiała zacząć pracować

tak... to ja...:( ale ciężko jest znieść komentarze ludzi... dlatego przeszłam tutaj. proszę, nie mów nikomu, że tu jestem. naprawde mam dość i ostatnią rzeczą jakiej potrzebuje to tłumaczenie się...:(:(:(

Gość czyli zaczął Ci się
nie mam pojęcia jak to jest w kwestii akademika dla młodej mamy -studentki natomiast radzę Ci jak najszybciej udać się do gina byś miała już stałą opiekę, bo ciąża jest już całkiem spora:) warto też porobić badania, o których ktoś wyżej już wspomniał

Gość czyli zaczął Ci się
na tym etapie to nawet NA PEWNO zobaczysz:) powodzenia w takim razie:)

... :) ja mam w sobie cud natury... najpiękniejszy prezent...:):(:):(... będzie dobrze Ł

Gość przepraszam

Gość czyli zaczął Ci się
no i w okolicy Dnia Kobiet powinnaś zostać MAMĄ choć taki dokładny termin wskazuje na 7-go marca 2009:)

...:) o jej... Dziękuje Temu kto mi ten termin wyliczył :)... czyli będę mogła na spacery brać małego, będzie coraz cieplej...:(:)... będzie dobrze

Gość czyli zaczął Ci się
albo MAŁĄ;)

... nieważne kto to będzie...ważne żeby był zdrowy. i znowu użyłam rodzaju męskiego :) czy nie jest za późno na kwas foliowy? jakie mam kupić witaminy? jezu ja zapomniałam dziś zjeść... muszę iść po warzywa do sklepu.

Gość czyli zaczął Ci się
nie jest za późno i kup go jeszcze dziś, koniecznie

Gość Nie będzie Ci łatwo
pogodzić studia z pracą i wychowaniem maleństwa:(. Chociażnie wyglądasz na zrażoną;):)

zrobilam sobie rosol...kupilam kwas foliowy, zjadlam, poszlam na spacer i ... kupilam jedne spiochy... nie moglam sie powstrzymac...:)

a i jeszcze jedno, nie wchodź juz na tamten temat -obiecaj mi to ! teraz nie mozesz się stresowac głupotami !! - pamiętaj ❤️