Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość shee21

Interpretacja wyników badań

Polecane posty

Gość shee21

Proszę o interpretację. Glukoza (Surowica) 3,8 mmol/l MORFOLOGIA KRWI OBWODOWEJ WBC 6,1 tys/ul RBC 4,53 mln/ul HGB 12,8 g/dl HCT 40,1 % MCV 88,5 fl MCH 28,3 pg MCHC 31,9 g/dl PLT 234 tys/ul LYM% 34,8% MXD% 11,6% NEU% 53,6% LYM# 2,1 tys/ul MXD#0,7 tys/ul NEU 3,3 tys/ul RDW 11,7% PDW 14,2 fl MPV 10,60 fl P-LCR 30,4% Odczyn Biernackiego 25 mm/h MOCZ - BDANIE OGÓLNE Barwa: żółta Przejrzystość: lekko mętny Ciężar właściwy: 1,025 g/ml Leukocyty: ujemny Azotyny: ujemny PH: 5,0 Krew: ujemny Białko: ujemny Glukoza: w normie Kwas askobinowy: + Ciała ketonowe: ujemny Urobilinogen: + Bilirubina: ujemny OSAD MOCZU Nabłonki płaskie: nieliczne wpw Leukocyty: 0-2 wpw Erytrocyty świeże: pojedyncze w prep. Bakterie: nieliczne Pasma śluzu: liczne pasma Kryształy szczawianów wapnia: nieliczne Dodam, że mam powiększone węzły chłonne, a naczytałam się bardzo dużo o ziarnicy. Od paru boli mnie brzuch po lewej stronie no i to OB jest chyba za duże... dostałam skierowanie do endokrynologa, ale terminy sa kosmiczne boje się...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować