Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość witam.

Właśnie zrobilam sobie maseczkę z pasty do zębów.

Polecane posty

Gość witam.

blend-a-med, taka przezroczystoniebieska, mocno mietowa, jak ja nalozylam, to na poczatku az oczy mnie szczypaly. :D teraz mam nadzieje, ze w koncu to czolo i nos przestana mi sie pocic jak nienormalne w koncu dnia i przestanie wyskakiwac mi codziennie na nich stado syfow, zaskornikow, itd, na ktore nie moge patrzec i zdrapuje je i wyciskam, przez co moje czolo wyglada, jak pobojowisko. co sadzicie na ten temat? czy uda mi sie uzyskac normalna cere tym sposobem? :)

Gość witam.
hehe, prosze o powazne uwagi. ;)

Gość anjie
cala ?? ja sobie zawsze syfki smarowalam pasta, pomagalo

Gość witam.
o, wiec widac, ze nie jestem sama. nie cala twarz, tylko czolo i okolice wokol nosa, poniewaz tam moja skora produkuje zdecydowanie za duzo sebum..

Gość witam.
i po jakim czasie widoczna byla poprawa? moja skora na czole w ciagu dnia ciagle sie swieci, a jak przejade po niej palcem, to jakbym scierala z niej olej. :o bardzo nieprzyjemne, a w dodatku wychodzi mi mnostwo wypryskow na czole.jak dlugo moze potrwac ta terapia pasta do zebow, zeby pomogla?

ja tez tak mialam i rano jak sie budzilam to skora byla bardzo tlusta, jakby nawet mokra, strasznie sie swiecila mi tez pomogl taki krem z nastolatek, za 10zl, w niebieskim opakowaniu, smarowalam na noc, i na dzien, i teraz mam normalna skore teraz tylko przemywam zelem z pilingiem, czasem pojawia sie jakas krostka, ale jest poprawa a ta paste do zebow na twarz to ja smarowalam tak z 4 razy w tygodniu, i po 2 tygodniahc bylo o wiele lepiej

Gość witam.
to pocieszajace, tez tak zrobie. dzieki:)

Gość sinnerssmile
ja wlasnie siedze z maseczka na buzi. a ta masc nazywa sie tribiotic, to antybiotyk w masci, bardzo dobra masc.

Gość ązi
Ja tak samo robie kiedy mam miesiączke gdyż mam wtedy najwiecej syfow bo wytwarza sie jakis łojotok ,... sebum(?) Ale w normalne dni tego nie robie bo wysusza skore i nawet najlepszy podklad tego nie tuszuje oO wiec raz na jakis czas i zawsze w czasie miesiaczki i wsio - pomaga!

Gość Ona 13
Ja mam 13 lat i problem z pryszczamii..! I wgl tradzikiem i tym wszystkim..! Zaczely i wychodzic w polowie szostej klasy ale tak po jednym jak juz mialam wiecej to raz poszlam na wagary bo sie wstydzilam z tym gdzie kolwiek isc.! Jak ktos przechodzil to dawalam twarz na dol albo szybko patrzyam sie w inna strone.:< porazka:< Zaczelam stosowac uder tweny taki zel,... NAwed pomagalo pozniej zaczelo mi wychodzic wiecej kupilam sobie tonik z nivea . Pozniej kuiplam sobie mydlo siarkowe takie zolte (ok 6 zl) mylam nim twarz i do tego tonik mialam gdzies o polowe mnie pryszczy po 5 dniach..! Jak skonczyl mi sie ten tonik mylam tylko mydlem.. Pomagao ale juz miej.. mydlo sie skonczylo kupilam taki zestaw Udre twenty zel i krem nawed pomagalo ale troche tylko .. odrzucilam krem bo to tluste i przez to tez cos sie moze wytwarzac... I teraz myje twarz mydlem soiarkowym pozniej tym zelem..! pmaga..! nawed ale pstatnio jakos przestaje.. Własnie teraz siedze z maseczka z PAsty napisze czy pomoglo..:> Ale twarz strasznie szczypala.! juz drugi raz mam ta maseczke wczoraj jak sobie posmarowalam twarz to odrazu zmylam tak piekla..! ALe teraz jakos sie odwarzylam i wytrzymalam troche lez ale czego sie nie robi dla urodyl.:>?

Gość Martyna1107
czy to aby nie był krem normalizująca matujący z Under twenty? (strzalka w dół i 20)

Gość gość
Boże ! Czytam wasze komentarze i słabo mi sie robi! jak macie problemy z cerą, niedoskonałosciami to sie idzie do DERMATOLOGA a nie eksperymentuje na własna rękę. przecież wizyta u niego nie kosztuje a jak coś wam przepisze to NA 90% powinno wam pomóc. a domowe "zabiegi" nie zawsze muszą wam pomóc jeśli komuś pomogło. wiadomo każdy ma inna cere i inne potrzeby! Prosze. tak mówi jeden z portali: Metoda niezwykle popularna, przekazywana wręcz z pokolenia na pokolenie. Pasta, którą codziennie myjesz zęby, ma być także doskonałym sposobem na pozbycie się wszelkich niedoskonałości skóry. Niewielka ilość nałożona na pryszcza podobno czyni cuda. No właśnie, podobno. W rzeczywistośc***asta wyłącznie wysusza skórę, ale przy okazji bardzo ją podrażnia. Może doprowadzić do o wiele poważniejszych problemów z cerą. Włącznie z poparzeniem! Jak chcesz ryzykować, zycze w tym wszystkim szczęscia.

Gość gość
dokladnie, tradzik to choroba, jak boli was brzuch to tez leczycie sie jakimis domowymi sposobami czy bierzecie tabletke? no ludzie, mamy XXI wiek, a nie sredniowiecze, jak czytam te chore pomysly o nakladaniu rumianku, pasty do zębow czy jakies maseczki z cebuli to rece mi opadaja. moze chwilowo wam pomoze, ale szału takie cos nie zrobi z twarza. sama dlugo ludzilam sie ze tradzik sam zejdzie, ale w koncu poszlam dod ermatologa i jestem p okuracji izotekiem i w koncu mam normalna zdrowa skore!!

Gość Gość.

Witam pasta ladnie wygładza zmarszczki na czole też .... Pozdrawiam.

Gość XYZ

Surowy ziemniak fajnie działa i skorka od banana, a pasta... punktowo i ona jest na konkretny rodzaj pryszczy, te ktore powstaja przez wachania hormonalne (te jakby bolace czerwone guzki)