Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowana890

wczorajsze wiadomości na tvp1 a pobór do wojska

Polecane posty

Gość zainteresowana890

czy wczoraj mówili o tym ze od 2009 roku koniec obowiazku pujscia do wojska bo niewiem czy ta osoba co mi mówiła gada prawde a to dla mnie wazne

Gość z tego co wiem ...
jesli nie trafisz do jesiennego poboru, to juz nie trafisz wcale

Gość prawda i mówiła to osoba
najbardziej kompetentna - premier Donald Tusk, słyszałam i widziałam na własne oczy i uszy :)

sam jesteś kiszka, z szacunku dla twojego sędziwego wieku nic więcej nie dopiszę :P

Gość zainteresowana890
;) dzięki

na stronie MON znalazłam informację, że W bieżącym roku, zgodnie z rozporządzeniem Ministrów Spraw Wewnętrznych i Administracji oraz Obrony Narodowej z dnia 11 października 2007 r. w sprawie przeprowadzenia poboru w 2008 r. (Dz. U. Nr 201, poz. 1461), w okresie od 4 lutego do 30 kwietnia 2008 r. na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej przeprowadzony zostanie pobór mężczyzn urodzonych w roku 1989 (19 – letnich). Ponadto, obowiązkowi stawiennictwa do poboru podlegają także mężczyźni urodzeni w latach 1984 – 1988, którzy: – dotychczas nie stawali do poboru; – zostali uznani ze względu na stan zdrowia za czasowo niezdolnych do odbycia zasadniczej służby wojskowej, jeżeli okres tej niezdolności upływa przed zakończeniem poboru; – złożyli wnioski o ponowne ustalenie zdolności do czynnej służby wojskowej. W 2008 roku obowiązkowi stawiennictwa do poboru podlegają również kobiety urodzone w latach 1980 – 1990, które w roku szkolnym 2007/2008 kończą naukę w szkołach medycznych i weterynaryjnych oraz na kierunkach psychologicznych tzn jak ktoś się urodził przed 1984 to już może spać spokojnie??

ostatni jesienny pobór roku 2008 jest już w koszarach, ci, którzy nie zostali wcieleni mogą spać spokojnie :)

Gość przetłumaczę to na polski
ostatni jesienny pobór roku 2008... Faktem jest że pobór jesienny i wiosenny to największa łapanka ale na zimę i lato też łapią, a poza tym istnieją tzw. dzikie pobory czyli nigdy nic nie wiadomo. Jeżeli nie dostaleś powołania teraz to prawdopodobnie cię ściągną w grudniu , a zasada jest tak że poborowy dostaje bilet na jakieś 3-4 tygodnie naprzód przed stawieniem sie w koszarach.

facet powinien przejść przez wojsko. Popatrzcie ile dup łazi, ile rozlazłych ciepłych kluch, które płaczą i lecą do mamusi byle ziazia sobie zrobi.