Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

vanessaaa

jak mam to rozumieć???

Polecane posty

chciałąbym to wiedzieć jak to jest z ta zazdrością... spotykam sie z pewnym facetem już ponad 1,5 roku, nigdy mi sie nie zdeklarował co do związku, jak to okreslił juz raz z kims był i nie chce teraz powtórzyć błędu. nie ukrywam ze jest mi bardzo bliski, ale on związku konkretnego jeszcze nie chce. jak zaczęłam życ swoim życiem, wychodzić, bawić sie z innymi, zaczął mi robić wymówki, kłótnie, ze napewno świetnie sie bawiłam z innym itp. chce wszystko wiedzieć co gdzie i jak....sama nie wiem czy jest to zazdrość taka uczuciowa czy chęć posiadania...

Gość fdsfgdss
daj sobie z nim spokoj. jestes dla niego tylko laską do lozka... omg nie rozumiem jak dziewczyny moga byc tak glupie i spotykac sie z takimi smieciami...

ja bym mu powiedziala ze przeciez nie jestescie w zwiazku i nie musisz mu sie z niczego tlumaczyc....ze myslalas ze jestescie tylko przyjaciolmi...a Ty masz swoje zycie ale jesli chce mozecie byc razem..zapytaj go o co mu chodzi!

Gość fdsfgdss
nie są w zwiazku ale pewnie z nim sypia bo jest strasznie glupia. ogarnij sie dziewczyno i rzuc palanta. jak nie bedziesz miec szacunku do siebie to nikt nie bedzie mial.

według mnie 1,5 roku w luźnym związku to dośc długo - skoro on nie chce się zdecydowac na coś poważniejszego po takim czasie, to powinien miec świadomość, że nie dasz się zamknąć w dziwnym układzie pod tytułem "niby coś, ale w gruncie rzeczy to nic ...". Nie twierdzę, że jak się jest z kimś w tzw. luźnym związku, to powinno się latać na boki bez żadnych ograniczeń, ale z drugiej strony nie jest tez tak, że nie można :P. Ja takie związki postrzegam tak, że jeśli wybieramy "wierność" (do pewnego czasu tak często jest, mimo ze nie jest to typowy związek), to jest to nasza własna decyzja i to my decydujemy, jak ta niby "wiernośc" komus, kto jest, ale nie do końca jest "nasz", wygląda. On w zasadzie nic do tego nie ma, bo w końcu nie jest to związak - facet decydując się na coś takiego, powinien zdawać sobie z tego sprawę, zwłaszcza po 1,5 roku faceci często mają symptom "psa ogrodnika", i to w różnych sytuacjach :) - niby chcą, coś tam robią, ale jednak nie do końca. Kiedy kobieta się temu poddaje i faktycznie tez wrzuca na luz i się oddala, nagle zaczyna się problem, nie wiadomo skąd. Taki spacerek po linie. Mężczyźni są po prostu strasznie "zachciewni" :D - oni by chceli, ale tak jak oni chcą, kiedy oni chcą i ile oni chcą. Sami by chętnie za dużo nie dali, bo to ich ograniczy ... Spryciarze ;) nie pozwól się kontrolować w układzie, w którym nie powinnas być kontrolowana :) Jeśli on chce mieć aż taki "wgląd", musi coś z siebie dać - inaczj może pomarzyć ;)

Gość aaa pochwale
klaudka jestes madra babeczka :) brdzo lubie czytac Twoje posty, a zreszta mnie tez juz raz slusznie poradzilas :)

"zreszta mnie tez juz raz slusznie poradzilas" no to się cieszę :) a do autorki dodam jeszcze, że z facetami często jest tak, że wystarczy się wycofać, zrobić wyraźniejszy krok w tył, żeby zapalić w nich lampkę, która była dotąd zgaszona lub podsycić tą, która się ledwie tli ;) Oczywiście nie z każdym, ale z tego, co napisałaś, u Twojego najprawdopodobniej tak będzie ;) vanessaaa, wystarczy troche sprytu, ale też odwagi - bo jest w tym zawsze jakies ryzyko jednak ;) Przyznam, że takie cos można już podpiąć pod "babską gierkę" (wielu facetw tak by to nazwało i słusznie), ale po 1,5 roku, kiedy już się wyraźnie zaczynają schody, trzeba się moim zdaniem zdecydować - albo w tą, albo w tą

w tej chwili to spotykam sie z nim tylko dlatego ze jest dobry w łóżku i tyle. Nie martwcie sie, nie jestem z dziewczyn które pozwalają sobie wejść na głowe, wręcz przeciwnie, chyba jestem za mądra i to mu przeszkadza. Powiedziałam mu już wiele razy, a raz tak porządnie i dosadnie, ze to jego wybór i ze pod zadnym pozorem nie moze mi zabraniac sie spotykać z innymi, przecież jestem wolna. A już napewno nie trace na niego jednego czasu. Wiele razy mu pisałam ze nie ma mnie itp. ( chociaż nie raz to były kłamstewka) , a po tym obraza z jego strony itp.

Klaudka i masz racje u niego wciąż sie zapala światełko jak sie oddlam, a nie raz sie oddalam specjalnie, niech sie troche pomartwi. Jak byłam na morzem , sama z koleżanką, on dokładnie nie wiedział z kim pojechałam, codziennie przysyłał mi 20 smsów, ze pewnie fajnie sie teraz bawie z kolegami itp, co robie itp. wiem jak mam sie w stosunku do niego zachowywać i nie pozwole z siebie zrobić niewolnicy, w dodatku kiedy on od siebie prawie nic nie daje. stwierdziłam ze olewanie bedzie najlepszą strategia i na to wychodzi ze tak jest:)

Gość kalinkaaaaaaaaaaaa
chyba jednak jest zazdrosny tylko sie przyznać do tego nie chce. Doskonale wie ze niczego Ci nie obiecywał więc też dlatego nie moze Ci wszystkiego zabraniac i to go napewno bardzo boli.