Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koralowa198765

Kolczyk monroe- nad górną wargą, ma ktoś??

Polecane posty

Gość koralowa198765

Witam, niedawno zrobiłam sobie kolczyk monroe, chciałabym wymienić kilka zdań na temat pielęgnacji po przekłuciu. Na razie płucze szałwią i przemywam spirytusem ale właśnie słyszałam że nie powinno przemywać się spirytusem, wie ktoś dlaczego? i czym mam go zastąpić, może szałwią przemywać zamiast spirytusem? Co prawda na zewnątrz obok przekłucia zaczeła mi schodzić skóra i miejsce jest zaczerwienione, dlatego chciałam odstawić spirytus i zacząć przemywać szałwią ale nie wiem czy dobrze zrobie? Jeszcze jedno pytanie, po jakim czasie po przekłuciu można się opalać? Z góry dziękuję za odpowiedź ;-)

Gość koralowa198765
up

Gość slyszalam o tym heh
o wszystykim mieli mco powiedziec w studio piercingu ja mam labret i szykuje sie do medusy:)

ja mam 3 ale pod warga, plukalam sola i woda utleniona nic wiecej nie musialam, bo jakos moja skora nie reaguje na dziury i nic sie nie pieprzy:)

ja mam taki i polecam masc tribiotyk jest w takich malych saszetkach do kupienia w aptece super sie goi po tym ;)

Gość koralowa198765
No jak miałam kolczyk w pępku to w studiu powiedzieli żebym nie opalała się przez 2 miesiące, dlatego pytam. Kolczyk mam niecały miesiąc a jutro wyjeżdżam nad morze i nie wiem czy opalanie nie zaszkodzi? Co prawda opuchlizna dawno zeszła ale czasami ropieje i musze go czymś przemywać. Tribiotik stosuje się na początku, jest to maść z antybiotykiem i można ją stosować nie dłużej niż tydzień. Spróbuje jeszcze wodą utlenioną.

to ci durnoty naopowiadali, u kosmetyczki ten pepek robilas?? kolczykow juz mialam mnostwo i nigdy mi zadne opalanie nie zaszkodzilo

Gość koralowa198765
pępek robiłam w salonie piercingu tak jak monroe

Gość Roksanaa
Siemka . Też chcę sobie zrobic monroe ale nie wiem czy to boli ? ile jest błonek jak trzeba pielegnowac itd. nigdy nie miałam kolczyka dlatego pytam

Monroe należy przemywać Octeniseptem oraz patyczkiem kosmetycznym nasączonym solą fizjologiczną. Żadnych Tribiotyków,spirytusów i wody utlenionej,gdyż tribiotyk stosuje się przy stanach zapalnych i zakażeniach, zakleja on ujście kanału co sprawia ze nie dostaje się do środka powietrze w ten sposób może z zewnątrz będzie ładnie wszystko wyglądało ale w środku będzie masło, wody utlenionej i spirytusu również nie ponieważ wysuszają strasznie skórę, powodują zaczerwienienie no i przy okazji cholernie szczypie przy przemywaniu. Od środka można przemywać dentoseptem oraz wszelkiego rodzaju płynami do higieny jamy ustnej np.Lacalut, Sensodyne. opuchliznę skutecznie likwidują okłady z zaparzonego wyciągu z kory wierzby- herbatkę można kupić w aptece (3-6zł) Zaczerwienienia zaś bardzo dobrze łagodzi Rumianek- również parzony można nim zarówno robić okłady jak i płukać od wewnątrz. Kolczyka nie można moczyć oraz przez miesiąc raczej intensywnie nie opalać. Jeśli chodzi o mycie wodą to w grę wchodzi tylko i wyłącznie przegotowana woda. Kolczyka nie można wymieniać na krótszy wcześniej niż 1 - 1,5 miesiąca od przekłucia. Po przekłuciu nie spożywać alkoholu - rozrzedza krew, unikać dużych ilości kawy i nikotyny, nie jeść ostrych potraw. w razie pytań proszę o kontakt na gg-5288601 :)

Gość netgirl00
Witam. Ja "monroe" mam od przedwczoraj. Piercinger powiedział mi wyraźnie, że nie wolno spirytusu, bo wysusza, tylko solą fizjologiczną i ewentualnie Tribioticiem, ale tylko wtedy jeśli będzie jakaś ropna wydzielina, a nie bez powodu. Limfa będzie wyciekać (bo jest oznaką gojenia) ale to wystarczy trzy razy dziennie czyścić solą fizjologiczną. Mówił, że przez 3 tyg.-miesiąc nie opalać się, nie chodzić na basen, uważać z makijażem w tym miejscu, nie spać na tej stronie gdzie jest kolczyk, itp. no i oczywiście nie zmieniać kolczyka. Ja mam póki co labret 1,2mm. Opuchliznę małą jeszcze mam, ale ogólnie jest OK. Jestem bardzo zadowolona z tego kolczyka :D

Gość żeby skóra nie schodziła
to można smarować delikatnie patyczkiem wkoło humektanem, to jest emolient, zupełnie neutralny dla organizmu, można go stosować przy rankach malinova ma rację, ale jedną rzecz dodam - terminy. monroe goi się od 2 tyg do 2 m-cy, to jest indywidualna kwestia, wiec nie trzymałabym się tak mocno tych terminów, że nie można wymienić wcześniej niż 1-1,5 m-ca, bo jednej osobie bedzie się goiło 2 m-ce a innej po 2 tyg będzie zupełnie wygojone.

Gość Parina
monroe sa spoko zależy komu pasuje bo nie każdemu.

Gość gość klaudiiiia
Witam. Mam problem z kolczyki em monroe. Zrobiłam go jakoś czas temu sterylnie w studiu percingu. pierwsza opuchlizna zeszla wszystko było pięknie ładnie a teraz od jakiś trzech dni mam opuchnieta warga ze aż kolczyk mi się zapada do środka. Ruszać nim mogę okręcac również ale szczypie od środka. Na zewnątrz tez ładnie wygląda. Tylko ta opuchlizna aaa. Używałam wody utlenionej octaniseptu i nic. .. pomooocyyy nie chciałbym kolczyka wyciągać.