Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość cb666

cukrzyca a seks

Polecane posty

Gość cb666

Mój chłopak od trzech lat ma cukrzycę typu 1. W seksie bywa róznie, czasami zupełnie bez problemów, czasami z wielkiemi problemami - brak wzwodu, utrata wzwodu "w trakcie", przedwczesny wytrysk. Generalnie - i on i ja jesteśmy tym trochę sfrustrowani. Znalazłam taki artykuł: "O tym, że jakość życia osób cierpiących na cukrzyce jest znacznie obniżona wie niemal każdy. Niemal każdy wie, że z cukrzycą wiążą się dodatkowe powikłania zdrowotne. Niektórzy wiedzą, że wśród tych powikłań znajdują się zaburzenia erekcji. Jednak niewiele osób zdaje sobie sprawę, że można je skuteczne i bezpieczne leczyć. Cukrzyca jest uznawana za silny czynnik ryzyka wystąpienia zaburzeń wzwodu. Zaburzenia erekcji (ED) związane z cukrzycą, zwłaszcza cukrzycą typu pierwszego, często dotykają ludzi młodych. Ocenia się, że do 50% pacjentów z cukrzycą ma problemy z erekcją, U pacjentów z cukrzycą można spróbować wszystkich metod leczenia zaburzeń erekcji. W populacji tej z powodzeniem stosuje się analogi rozszerzającej naczynia prostaglandyny E (podawane w postaci pręcików docewkowych lub bezpośrednich wstrzyknięć do ciał jamistych). Doustne inhibitory fosfodiesterazy - tzw. inhibitory PDE 5, takie jak wardenafil, sildenafil i tadalafil, odznaczają się dużą skutecznością i wysokim bezpieczeństwem stosowania w tej, niewątpliwie trudnej do leczenia, grupie chorych. Naturalnie należy pamiętać o przeciwwskazaniach do stosowania inhibitorów PDE 5, które obowiązują także u pacjentów z cukrzycą.Czy lekarz diabetolog może zdecydować o podawaniu inhibitorów PDE 5 swojemu pacjentowi? Tak, zarówno diabetolog, jak i kardiolog, urolog czy lekarz opieki podstawowej, może wypisać receptę na tego typu leki." Czy ktoś próbował? Wypowiedzcie się także ci, którzy mają cukrzycę lub są z cukrzykami - jak wygląda Wasz seks?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować