Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śmiejżelki

ile wam zajelo wychowanie faceta? kto sie poddal ... i zakonczyl zwiazek?

Polecane posty

Gość śmiejżelki

Gość andrea21
faceta się nie wychowuje. albo akceptujesz jego charakter albo nie.

Gość imoen
Oj, nie masz racji Andrea, związek to w sporej części "wychowywanie" i "oswajanie" siebie nawzajem. Nie powiesz chyba, że niczego nie uczymy się na podstawie swoich doswiadczen, wczesniejszych bledów, związków? Mało który facet w wieku powiedzmy 18stu lat jest dojrzały emocjonalnie, wrażliwy na potrzeby partnerki i nie mający problemów z komunikacją. To w związkach się "wyrabiamy", "wychowujemy" siebie nawzajem, i nie widze w tym nic złego. Oczywiście do pewnej granicy, normalna kobieta męczennicą nie zostanie, bo "a moze on sie zmieni"... Ale to chyba oczywiste. Jest roznica między szlifowaniem drobnych przypadłości i dopasowywaniem się nawzajem, a desperackimi próbami zmieniania socjopaty. Zdrowy psychicznie, pełnoletni człowiek odróżni te sytuacje, przynajmniej ja w to wierze :) A co do tematu - mój był już nieźle odchowany po swojej ostatniej byłej, za co jestem jej wielce wdzięczna :D (choć nigdy się nie spotkałyśmy). Co więcej, kiedy poznałam mojego faceta, to ja byłam bardziej emocjonalną kaleką i to on musiał mnie troche "wychować" do bliskiego, intymnego związku. A teraz - różnie bywa, chociaż z czasem jest coraz lepiej, co jakiś czas zdarzają się sytuacje, w których zachowanie drugiej strony nam nie odpowiada.... to staramy się nawzajem naprostować jakoś :)

Gość faceta się nie wychowa
ale można go wytresować w sprzątaniu, zmywaniu, wynoszeniu śmieci, odnoszeniu talerza do zlewu po jedzeniu. praniu slipów i skarpet, opiece nad własnym dzieckiem, gotowaniu wszystko to pod warunkiem, że robi się to od samego początku związku/małżeństwa i że za spełnianie zadań odpowiednio się go nagradza - a najważniejsze jest, aby kobieta zachwycała się tym co robi jej męzczyzna - Kochanie, dziękuję że tak pięknie wszystko dzisiaj pozmywałeś! - Z usmiechem jakby on zrobił ci wielką przysługę, a nie tylko wypełnił swój powszedni obowiązek. Jak zwiążesz w jego głowie zadanie do zrobienia z tym że jesteś ZAWSZE potem zachwycona to on to będzie robił z przyjemnością, że jest Twoim Maczo :-D Mojego jeszcze dało się nauczyć, żeby dawał mi kwiaty na wszelkie rocznice i święta wspólne - ZAWSZE jestem zachwycona od 11 lat :-D Chwal go. To działa!

Gość faceta się nie wychowa
A i wspaniałomyslnie wybaczaj drobne błędy (pod warunkiem, że są drobne ;-) )

Gość ex dziewczyna exa
HAHA, no własnie był o tym topik ze trzy dni temu, że polskie kobiety uciekają sie do manipulacji facetem,zeby osiagnąć cel- czyli jego zaangażowanie w dom. Na czym polega różnica? dla przykładu podam mój dialog: ja: kochanie, super, że zrobiłes to i to. I świetnie Ci to wyszło, dzięki, a czy mógłbyś jeszcze.... on: proszę przestań już. Ja: ale co? on: zamiast tak nawijać powiedz mi co mam zrobić? ja : (opad szczeny) hęę??? :D on: normalnie , mówisz tak: Marek umyj gary . I ja ide i myje gary :D no i szczena mi spadła na podlogę :D faceci są albo chętni z natury albo z tresury. ja wolę tych chętnych od serca :)

Gość ex dziewczyna exa
aaa, i jeszcze dodał : przeciez to także moje brudne gary! haha, normalnie go uwielbiam za to !!! :D:D:D