Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heroinee

Czy w garniturze na swój slub można chodzić wcześniej?

Polecane posty

Gość heroinee

Bo mam taką sytuację, że mój narzeczony nie ma garnituru, a niedługo mamy wesele przyjaciół i pasowałoby, żeby pokazał się tam w garniturze. I teraz nie wiemy bo nasz slub bedzie za jakiś rok i chyba nie ma sensu i przede wszystkim szkoda kasy, żeby teraz kupić jeden garnitur a za rok drugi :/ I jakby to wyglądało jak teraz kupilibyśmy slubny i pojawil by się w nim na najblizszym weselu? No bo jest też opcja wypożyczenia garnituru, prawda? Sama nie wiem. Nie wiem też gdzie, za ile. Doradźcie.

Gość Może od kolegi
niech pożyczy

Gość nicola76-
przeciez za rok to kupe czasu!!!a dwa garnitury to niby tak duzo??? niech teraz kupi np.grafitowy czy bez a na swj slub np.czarny, czy odwrotnie.To twoj facet nigdy nie nosi garnituru???praca, jakies wieksze imprezy rodzinne, u mnie w rodzinie nawet w sw.Bozego Narodzenia wiekszosc panow ubiera garnitur..

Gość Viss
Jak was nie stać, on nie potrzebuje to niech kupi teraz garnitur i założy go na ślub. Ostatecznie to wesele przyjaciół więc tylko kilka osob ew. pozna się, ze to ten sam garnitur. Chociaz ja mojego namawialabym na zakup 2 garniturów. Rodzinne uroczystości, imprezy w pracy itp zawsze się przyda drugi garnitur. Chcoiażby do założenia na poprawiny;]

Gość heroinee
wszędzie chodzi w marynarce w dodatku takiej brzydkiej i starej i w dodatku za dużej na niego :O nie chce, żeby pokazał się w czynmś takim na ślubie i weselu. A kupić teraz jeden garnitur, za rok drugi to trochę drogo, przecież garnitury kosztują ok 1000zł. Nie, że jacyś biedni jestesmy, ale on woli kase wydać na co innego np urlop za granicą.

Gość heroinee
tak szczerze to nie przyjaciół tylko rodziny, z mojej strony

Gość 1000 zł
ło ja piedrloę tez bym wolała zeby nie kupował takiego nie lepiej jakiś tani za 200-300 zł?

Gość nicola76-
to jak ty chcesz Hugo Boss'a czy Pierre Cardin kupowac, to sie nie dziwie.. Garnitury dobrej jakosci mozna juz kupic od 400 PLN, wiec za cene 1000 PLN mialabys dwa, zwlaszcza jak teraz sa wyprzedaze. Zreszta zawsze mozesz kupic garnitur na allegro uzywany na wesele a potem kupic nowy nawet za 1000 PLN..

Gość heroinee
nie no spoko, myślałam, że garnitury są drogie, ale jak 300-400 można kupić to ok

Gość mokmokmok
w ciucholandzie mu kup ...fioletowy najlepiej idiotko...bosh jak ludzie mogą byc tacy żalośni...koleś bez garnitura zadnego..OMG zal zal zal

Gość nei wypadaaa
za 250 mozna juz u producenta, poszukaj ludziktorzy szyją na sprzedaz.

Gość czy to jakis durny przesąd
ze nie mozna wczesniej chodzic?!! Oczywiscie,ze lepiej kupic jeden lepszy niz 2 badziewiaste, zwlaszcza im mniej sie ma kasy, tym porzadniejsze rzeczy trzeba kupowac! Tym, bardziej ze okazja - slub podobna, wiec przecrei nie wlozy np jasnego. Co - wymydli mu sie ten garnitur po jednym wlozeniu? Oczywiscie ze mozna, jak najbardziej!!!!

Gość mokmokmok
o ja pierdole co za wieśniaki

Gość czy to jakis durny przesąd
a czy moze mi ktos wyjaznic dlaczego nie mozna wlozycc slubnego garnituru wczesniej? No dlaczego? Nie mowie,zeby isc w nim kopac rowy i zniszczyc, ale co sie stanie od jednego czy dwoch razow?

Gość heroinee
mokmok o co Ci chodzi? mówisz na mnie idotka bo mój facet nie ma garnituru

Gość Viss
Nikt tu nie napisał, że jest taki przesąd. Wydaje mi się, że autorka uznała, że porpstu ludzie mogą rzucać kąśliwe uwagi w stylu "nawet sobie nowego garniaka na własny slub nie kupił". Nie nazywałabym zaraz kogokolwiek wieśniakiem, bo tylko o osobach rzucających tego typu inwektywy bez powodu można tak powiedzieć. Heroine tym bardziej zmuś go teraz do kupienia 2 garniturów, bo potem przez 20 lat będzie Ci mowil,ze jeden garnitur ma i po co drugi.

Gość heroinee
Dokładnie Viss, to mialam na myśli.

Według mnie to niech kupi sobie marynarke jakąś ładna i wystarczy, spodnie przeciez jakies ma.