Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wikus

jakie szanse?

Polecane posty

Gość wikus

hej! kochałam sie ostatnio pod czas okresu był to 4 dzień cyklu (cykl 33 dniowy chociaż ostatnio trwał tylko 24 dni) i pękła nam prezerwatywa i cała zawartość została we mnie ... po kilku chwilach od stosunku zauważyłam biała wydzielinę czy to mogło być po prostu nasienie?? z tego co wiem po okresie są dni nie płodne i ja chyba tez takie miałam bo czułam suchość i brak śluzu.. ile w takiej sytuacji mogą żyć plemniki? jakie jest prawdopodobieństwo na to że ciąży z tego nie będzie??

Gość CLEOPARTA
wydaje mi sie ze po okresie sa raczej plodne dni , zrób test ciazowy jak okresu nie dostaniesz

Gość wikus
może jeszcze ktoś wypowie sie na ten temat?? to jak to w końcu jest jakie są dni tuż po okresie?

Gość ile jeszcze takich pytań
dni po okresie są u jednych kobiet płodne u innych nie! Owulacja występuje na około 14-16 dni przed okresem. Zresztą nie da się mówić o dniach po okresie ogólnie, bo u jednej okres trwa 7 dni, a u innej 4 . Więc jesli kobieta ma okres co 40 dni, to przyjmując termin owulacji na 14-16 dni przed plus 7 dni marginesu błędu i przeżycia plemników, to jest płodna dopiero od około 17 dnia cyklu, więc dni po okresie sa niepłodne. A jesli kobieta ma cykl 24 dniowy to już podczas okresu można zajść w ciąże

Gość mi-mo-mu
:) zachęcam do tabletek "72 po" wtedy będziesz spokojniejsza ;) i szybkiej wizyty u ginekologa