Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smuutna i zmęczona

Co mi jest ? Proszę o jakieś drobne sugestie

Polecane posty

Gość smuutna i zmęczona

Witam ;) od razu zazanczę, że byłam u lekarza ale nic sie nie dowiedziałam od 3 tygodni mam zawroty głowy, uczucie osłabienia (tak jakbym miała zemdleć) i ból głowy :/ nie cały dzień, czasami 2, 3 ataki , czasami parę godzin mnie trzyma a do tego trzęsa mi się dłonie i jakbym cała w środku drgała a dzisiaj np czuje potworny ucisk w środku głowy, jakby mi mózg ktoś zganiatał :/ myslałam, że to od ciśnienia ale jestem niskociśnieniowcem i mam zwykle 90/60 więc to chyba nie to :/ podejrzewałam tabletki anty, które biorę od kwietnia (po 1,5 rocznej przerwie - wcześniej brałam ponad 2 lata), odstawiłam w trakcie listka w czwartek i jakby mi na chwilę pomogło ale dzisiaj znowu sie źle czuję :O jak myślicie co to może byc? możliwe, że to od tabletek i że organizm potrzebuje troche czasu na dojście do siebie ? bylam u rodzinnego , chcialam jakieś skierowania, nie wiem do laryngologa, neurologa ale ona stwierdziła żeby poczekać jeszcze 2 tygodnie [ kurde juz sie 3 tydzien męczę :O ] i dopiero wtedy jak mi nie przejdzie po odstawieniu to mam przyjść pomocy :(

Gość smuutna i zmęczona
o Boże a co to ?? i skąd mogło mi się wziąć ? tak nagle, 3 tygodnie temu ? :(

Gość zrób
sobie badanie krwi

Gość smuutna i zmęczona
looknełam na google nie mam gorączki , powiększonych węzłów ani anginy ani innych obajwów więc to chyba nie to :O dodam jeszcze, że najbardziej mi się kręci w głowie jak zaczynam nią ruszać gwałtownie na boki i czasami mam wrażenie, że nie idę prosto nie wiem może to zaburzenia błędnika ? :O .

Gość smuutna i zmęczona
badanie krwi robiłam, wszystko idealnie :O .

Gość smuutna i zmęczona
dodam jeszcze może, że jak sobie dotykam oka a dokładniej górnej powieki to mnie boli tak jakbym miała siniaka albo coś mi uciskało tam :O .

mononukleoza to takie swinstwo podobne do objawow ktore ty piszesz ktore moze sie utrzymac kilka tyg. Zakazasz sie nia droga kropelkowa a najczesciej przez pocalunki. Zrob najlepiej badanie krwi.

Gość smuutna i zmęczona
krew badałam i wszystko ok Caryca ja czytałam na necie i tam główne objawy to powiększone węzły, gorączka, angina itp a ja tego nie mam dupa srana - tak, tylko że ja niskie ciśnienie mam odkąd pamiętam i nigdy nic takiego mi się nie działo :O dopiero nagle od 3 tygodni :O i ja to mam codziennie a nie raz na miesiąc na przykład :( a co do tabletek - wszystkie te objawy które ja mam są w ulotce opisane jako objawy przy których nalezy NATYCHMIAST odstawić tabletki więc odstawiłam ale jakoś mi nie lepiej :O [ p.s od odstawienia mineło 6 dni ]

Gość smuutna i zmęczona
:(

Gość do smutna
takie objaw mogą być od kręgosłupa szyjnego tzn. napadowe bóle głowy, drżenie, zawroty głowy, kłopoty z utrzymaniem równowagi albo wrażenie znoszenia podczas chodzenia.

Gość dothii11
Moja znajoma miała podobnie jak ty i lekarze nie mogli znalezć przyczyny jej złego samopoczucia- nawet stwierdzili ż jest hipochondryczką -do czasu aż zaczęła mieć problemy z chodzeniem. W końcu trafiła na dobrego neurologa , który stwierdził melopatie i miała operacje, teraz dochodzi do siebie. Więc lepiej staraj się dostać do neurologa i zrobić badania.

Gość smuutna i zmęczona
do smutna, dothii ---> dziekuje za odpowiedz :) do smutna - dokladnie mam te objawy co piszesz :O jak ide to mam wrazenie, że mnie na boki znosi i to faktycznie moze byc cos z kregoslupem bo jak przechylam głowę do tyłu to kręci sie w głowie okropnie dothii jutro chce isc po skierowanie do neurologa albo pprywatnie sie dostac bo dłużej już nie dam rady :O 😭

Gość nie lubię jej
uczucie ciągłego osłabienia, bóle i zawroty głowy, napięciowe bóle karkui pleców, drżenie dłoni to typowe objawy nerwicy układu wegetatywnego, przerabiam to samo od jakiegoś czasu 3maj się

Gość stu ll
Proponuję jeszcze sprawdzić tarczyce , potrafi rozwalić wszystkie narządy i ma full objawów dziwnych.

Gość nie lubię jej
o włsaśnie zrób sobie TSH (żeby wykluczyć niedoczynność tarczycy lub nadprodukcję hormonów), a poza tym idź do lekarza żeby wykluczuć chorobę o podłożu neurologicznym

Gość STOKROTKA4533
KOBIETO ZMIEN LEKARZA A NIE SLUCHAJ RAD INTERNAUTOW , TAKIE OBJAWY TO BARDZO POWAZNA SPRAWA.NIE LECZ SIE NA WLASNA REKE.

Gość smuutna i zmęczona
helo :) dzięki za wszystkie odpowiedzi dzisiaj byłam u innego lekarza , bardzo konkretrny facet ;-) i tak, on generalnie podejrzewa nerwicę chociaż ja nie sądze żebym ją miała bo nie jestem ani nerwowa ani nic :P w każdym razie potraktowal mnie bardzo powaznie, jutro idę na RTG odcinka kręgosłupa szyjnego, jak to nic nie pokaże to na USG tętnic szyjnych a jak to nic to na tomografię głowy no i załatwił mi jutro konsultację z neurologiem bez czekania 3 msce :D także lekarz jest na prawde super !! no i mam nadzieję, że cos wyjdzie tzn co mi dolega a dodatkowo dostałam receptę na jakis ekstra lek na zawroty głowy i już po I tabletce jest duża ulga :) dzięki za wsparcie 😘

Gość STOKROTKA4533
a mozna wiedziec jaki to lek? poniewaz jestem po operacji neurologicznej i utrzymuja mi sie zaburzenia rownowagi, moze akurat , ten lek to jakis maly cud medyczny dla mnie, powodzenia i zdrowka zycze.

Gość ewqa2
Brawo!!! Ja takie zlecenia na badania dostalam od super lekarza, a wiec potwierdzam , ze Twoj lekarz jest tez ok. Jezeli nic nie wyjdzie , to jak powie, ze nerwica to ja lecz - tak bylo w moim przypadku, badania ok, a pacjent zle sie czul, mialam takie same dolegliwosci jak Ty. Dla pocieszenia powiem, ze od kilku lat jestem zdrowa i wszystko ustapilo. POzdrawiam. Czy ten lek to Be . . . . . .?

Gość STOKROTKA4533
No tak, nerwy objawiaja sie na przerozne sposoby,

Gość smuutna i zmęczona
witam ;) tak , ten lek to BETASERC i poważnie daje radę :D dzisiaj byłam w szpitalu prawie cały dzień przebadana na wszystkie strony :P neurologicznie wszystko ok, nie ma żadnych zmian, nawet minimalnych jedyne co wyszło nie tak to lekki prawoskręt odcinka kręgosłupa szyjnego, w kręgu 5 i 6 mam wykonywać cwiczenia zwłaszcza jak siedzę przy komputerze no i wywalić wszystkie poduchy [ 😭 ], na których śpię a których mam chyba tysiąc :P neurolog po badaniu i wywiadzie również zdiagnozował nerwicę :O :P :P Boże nie wiem skąd ja ją mam jak do tej pory wydawało mi się, że nerwowa nie jestem :P narazie mam leki na nerwy ziołowe, jak nie dadzą rady będziemy sięgać po coś mocniejszego :P

Gość smuutna i zmęczona
aha ewqa2 --> dzięki za pocieszenie, dałaś mi nadzieję 😘 a powiedz mi , miałaś poważnie takie same objawy ? :) i jak długo się leczyłaś aż wyleczyłaś sie zupełnie ? i jakie leki u Ciebie zastosowano ? ziołowe czy coś mocniejszego jednak ?

Gość trixy
Hej! ja też mam cos takiego, wrażenie jakby mi drżała w środku głowa i ogólne osłabienie, masakra....

Gość smuutna i zmęczona
czesc ;) żyję ale dalej to mam :P może już słabsze albo się przyzwyczaiłam w każdym razie jakoś żyję miałam już setki badań i generalnie dalej jest opcja że to ta nerwica bo wszystko inne ok tarczyca, kręgosłup, zatoki - wszystko przebadane jedyne co to jeszcze mam zbadac PROLAKTYNE [bo podobno objawy są podobne przy MIKROGRUCZOLAKU] jezeli prolaktyna wyjdzie ok to zaczynam brac coś na nerwicę ale już nie ziołowe tylko mocniejsze

właśnie mialam napisać że to nerwica . :D dobrze że już masz diagnozę lekarza. inne badania są ok. a masz objawy psychosomatyczne to trudne do leczenia, bo problemy masz w głowie, i tabletki ich nie zalatwią . one je wyciszą ale to nie jest rozwiązanie docelowe. jeśli nie dasz rady sama rozwiązać swoich problemów- to idz do psychologa.

Gość smuutna i zmęczona
yezz - tzn wiesz co ja się jeszcze trzymam kurczowo opcji że to może jednak ta prolaktyna bo nerwicy nie chcę m.in dlatego że wiem że ciężko się ją leczy :O pozatym ja się nie denerwuję, nie mam powodów do lęków, zdenerwowania itepe więc nie wiem jak psycholog mógłby pomóc