Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleksandracwieka

Ciąża przez nieumyte rece

Polecane posty

Gość Aleksandracwieka

Mam powazny problem. Od jakiegos czasu ubzdurałam sobie, że można zajść w ciąze bez odbycia stosunku. Boję sę, że podajac chłopakowi rękę na powitanie mogę zajść w ciąże. Bo przecież na jego ręce mogą się znajdowąc plemniki(wiem, ze niektórzy chłopcy nie myją rąk po wyjściu z toalety/), które przeniosą się na moją rękę. Następnie ja korzystajac z toalety mogę te plamniki przenieść na moje majtki, a potem do pochwy. I z tego powodu obsesyjnie potrafię nawet 15 razu dziennie myć ręce. mam juz tego dość, ale wstydze się powiedzieć o tym rodzicom lub iść do psychologa. Prosze napisz na łamach jaka jest mozliwość zajśia w ciąze...

Gość jezuuu dziecko a ile ty masz
lat??? nia mozesz zajsć w ciąze przez podanie chlopakowi ręki !!!!!

Plemniki nie latają! Facet musiałby mieć ewidentnie świeżą spermę na rękach, a Ty musiałabyś sobie naprawdę głęęęęęboko wsadzać palce do cipki, żeby je tam umieścić... Podczas podcierania papierem dotykasz tylko zewnętrznych narządów, a do miejsca, w którym dochodzi do zapłodnienia jest napraaaawdę daleko. A tak w ogóle, w ciążę można zajść podczas owulacji, która w jednym cyklu trwa od kilku minut, do kilku godzin! Przestań się bać! Plemniki naprawdę nie latają, a sperma szybko wysycha na rękach!

Gość no w odpowiednich warunkach
nieprawda jest, że żeby doszło do zapłodnienia trzeba wsadzać głęboko plemniki. Jeśli ktoś ma dobrą spermę- tzn. plemniki o dużej żywotności i w dużej ilości, wystarczy że znajdą się tuż przy wejściu do pochwy, ale w śluzie kobiety. Śluz w dni płodne jest tak skonstruowany, że pomaga poruszać się plemnikom. A one juz doskonale wiedzą, gdzie mają podążać. Plemniki same potrafią się poruszać w stronę jajowodów, w pochwie muszą tylko ku temu istnieć dobre warunki- czyli musi być odpowiedni śluz. Nikt nie musi ich wkładać głęboko;) Główne utrudnienie polega na tym, że od ujścia pochwy do komórki jajowej jest dalej niż od szyjki macicy do komórki jajowej. Plemniki mogą nie dożyć spotkania z komórką jajową lub komórka jajowa może obumrzeć, zanim dostaną się do niej plemniki.

Plemniki żyją do 72 godzin, a komórka jajowa żyje cały cykl, aż do miesiączki... Owulacja (czyli uwolnienie komórki jajowej i wypuszczenie jej na teren możliwy do zapłodnienia) trwa od kilku minut do kilku godzin podczas jednego cyklu.

Gość pierniczysz bzdury koleżanko
komórka jajowa żyję od 12 do 24 godzin! Widać, że nie odrabiasz lekcji:O

Gość gogle
czy mozna miec goraczke po rozerwaniu blony? czy ta goraczka mzoe zabic plemniki?

Gość gość
Autorka pytania powinna dla swojego dobra poczytać o objawach nerwicy natręctw i objawach zaburzeń lękowych. Może się okazać, że warto się udać do psychologa i poradzić sobie z taką przypadłością. Sam jestem przykładem. Zdrowie to nasze wielkie dobro, dbajmy o nie gdy trzeba interweniować :)

Gość Arnold G.
Kiedyś mówiło się, że dotknęła męskich kaleson i zaszła http://cur.lv/19lsx