Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kto sie zna na tabsach

czy moge byc w ciazy?? blagam wjedz i pomoz

Polecane posty

caly dzien siedze na forum ale nikt nmi nie odp... wiec pisze znowu;( przez 3dni bralam dumox , zazywa tez yasmin, na ulotce nie jest napisane ze amoksycilina obniza dzialanie, ale niby jest podobna do ampiciliny a ta tak. Jesli ostatni duomox zjadlam 1dnia przerwy 7diowej i zabezpieczalam sie przez okres brania tabletek, i 7dni po ( wtedy akurat byla przerwa) to czy 8 dnia ( wziete 2tabletki yasmin od konca antybiotyku) jestem bezpieczna?

Gość jesli obniza
skutecznosc tabsow, to niestety nie jestes bezpieczna

Gość ulaa22
podczas brania jakichkolwiek antybiotykow trzeba dodatkowo sie zabezpieczyc np prezerwatywa - chodzi o to, ze tabl anty nie wchlaniaja sie w takim samym stopniu jak bierzesz antybiotyk - jednak zadko sie zdarza by biorac regularnie anty zajsc w ciaze - nawet jesli bierze sie antybiotyk (mi sie to nie zdazylo)

Gość prawdopodobieństwo zajscia
jest tak znikome ze raczej nie masz sie czym przejmowac. ja milion razy zapomnialam jednej tabletki, kilka razy dwóch pod rząd. brałam antybiotyki. zdarzalo mi sie miec ostre zatrucie itp. biore tabsy od 7 lat i nie jestem w ciazy. wiec nie panikuj.

dzieki.... ja jestem przerazona.... nie zrozumialm tej ulotki tzn nie myslalam o tym ze niezrobienie przerwy jesli koncze antybiotyk i zaczyna sie 7dniowa, jest po to zeby wziac kilka tabletek.... strasznie sie boje;( bo juz po tylko 2tabletkach sie kochalam;(