Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość westfalia

a jak przytyc z jelitem drazliwym?

Polecane posty

Gość westfalia

pomozcie mi prosze. Mam jelito drazliwe, nie moge jesc tlustych potraw i w ogole duzo rzeczy mi szkodzi. Zazwyczaj tez nie najadam sie do syta bo mam potem wzdecia i bole. Do tego jestem chuda i zle wygladam. Jak i co jesc zeby przytyc, ale jednoczesnie nie nadwyrezyc ukl.pokarmowego?? z gory dziekuje za wszelka pomoc.

Gość westfalia
up

Gość westfalia
up up :(

Z dietą bezglutenowa to 100000% prawda. Mi tez wmawiali, że to IBS. Przeszłam na dietę bezglutenową jako ostatnia deska ratunku i eksperyment i IBS?! przeszedł po 3 dniach, a męczyłam się 32 lata! Zgadzam się z opinią (którą coraz częściej można znaleźć w internecie, że nie ma IBS tylko nietolerancje pokarmowe a lekarze to głąby niedouczone- moja lekarka jak poszłam zwijając się z bólu dała mi receptę na .......NOSPĘ :-P )

przytyć w takim wypadku będzie ciężko, można spróbować załagodzić objawy jelita drażliwego, jeść pokarmy bogate w probiotyki, można też probiotyk kupić w aptece bez recepty np. lactoral, poprawia pracę jelit i układu pokarmowego

Gość IBS
oj - dzieki Wam za zainteresowanie :) jestescie kochani, ze interesujecie sie losem innych. Z racji tej, ze ja "choruje" tez wiele lat to musze przyznac, ze nigdy nie robilam badan na nie tolerancje na gluten, jednak dowiadywalam sie na ten temat bardzo duzo, poniewaz nasi lekarze w takim przypadku samoistnie nakazuja sie nam doksztalcac w mecycynie, wiec ... hmm :D przeszlam naprawde wiele. Sama robilam badania, wykluczajac powazne choroby. Sama sie ucze cierpliwosci dla lekarzy hehe... bo to przepraszam ale barany, losem IBS nikt sie nie przejmuje poniewaz jest to pochodna nerwicy, a ja mam nerwice lekowa, spoleczna i inne takie zjawiska paranormalne, ktore nie sposob opisac i wiem, ze mam na 100% IBS, poniewaz bole jelit sa po stresie, lekach panikach itd., Jednak czlowiek sie nie poddaje i liczy na cudowna rozczke, ktora wszystko naprawi... Polecam moim rowiesnikom IBS probiotyk SANPROBI IBS ! Wczoraj dostalam od znakomitego znawcy przewodu pokarmowego scopolan i cos jeszcze... Jeszcze nie wykupilam, bo nie mam kasy, ale wazne jest, zeby w malych ilosciach zazywac ISPAGUL ;) Napiszcie czasem cos jeszcze :) I moze co sadzicie o gainerach mass up...? Tulam

Gość IBS
Do FILONONKOWAMAMA. Zgadzam sie z Toba. Jednak pamietaj, ze nie u kazdego jest to samo :( probowalam jesc bezglutenowe produkty, ale niestety :( Mimo wszystko podzielam uwage na temat lekarzy... Sa konkretni, ale traktuja nas jak mieso! Taka prawda - gdyby sie chociaz przejeli... szpital przy takich bolach nie przyjmuje, bo to na tle nerwowym. Lekarze smieja sie, ze to jest wyobrazony bol. Twu najgorszemu wrogowi nie zycze objawow IBS'ow.

Dołączam się do fanów diety bezglutenowej!! 10 lat z IBS. Od pierwszego dnia na diecie bezglutenowej i bezlaktozowej- jak ręką odjął!! :)

Gość IBS
Ok. Hmm bezglutenowa dieta. Zdajecie sobie zapewne sprawe, ze nietolerancja organizmu na gluten nie pojawia sie od tak, tylko jest w nas od urodzenia...??? Moje nerwy zaczely byc w strzepach w 2000 roku i wtedy tez akurat zaczelo sie 100% biegunek z 10-20x dziennie. Nabawilam sie przez niewiedze lekarzy nerwicy lekowej, spolecznej i innych fobii co za tym idzie atakow paniki - Jelito zaraz po mozgu jest najbardziej unerwionym organem i nie sadze, ze nerwica jest tylko w glowie. Dzieki Bogu dziewczyny, ze znalazlyscie przyczyne pod postacia nietol. glutenu. Jestem pewna, ze u mnie jest wszystko od nerwicy od delikatnego systemu nerwowego stad tez nazwa jelito drazliwe. Owszem probowalam diety bezglutenowej - bardzo chcialabym, zeby to bylo to! Jednak albo za krotko ja stosowalam, albo na mnie nie dziala :(

Gość gość
Mnie na dolegliwości jelita drażliwego pomaga debutir, który od jakiegoś czasu biorę. Zawiera maślan sodu i skutecznie koi jelita. Może nie przytyłam jakoś bardzo, ale jednak trochę lepiej wyglądam, odkąd minęły dolegliwości