Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vvzxvvzvzxvz

Wypryski, pryszcze, niedoskonałości skóry - przyczyny i spspby zwalczania

Polecane posty

Gość vvzxvvzvzxvz

Jakiś miesiąc temu zaczęłam mieć problemy z cerą (mam 17 lat). Co prawda wcześniej pozostawiała ona wiele do życzenia ale nie byłam jedną z tych pryszczatych nastolatek. Teraz, głównie na czole, pojawiły mi się różne wypryski, w innych miesjach ropniaki, pryszcze, co wygląda bardzo nie ładnie. Zastanawiam się, co mogło to spowodować? Koleżanka zasugerowała, że zbyt często oczyszczam twarz, tj. myję ją specjalnymi preparatami dwa razy dziennie, rano i wieczorem. Poza tym, często stosuję kremy i płyny przeciw niedoskonałościom. Ostatnio również często spożywałam zupy instant (te z proszku). Czy wg was mogło to spowodować te wszelkie niedoskonoałości? Pozdrawiam

Gość fgfgfg
moglo ci wyskcozyc od jakis zup i czipsow

Gość upupupupupuupppppp
up up up

Gość kie ka
mi teraz mnostwo roznych paskudztw wyskoczyło od słonca :/ pół czoła i prawie cały policzek mam w czerwonych plamkach i małych ropniakach

Gość dfdfdfs
Zawsze myślałam, że słońce ma pozytywny wpływ na wypryski

Jeśli te zupki są ostre to może to jest przyczyną, a słońce tylko przez pierwszą godzinę dobrze wpływa na skórę, później zaczyna się nadmierna produkcja sebum przez skórę twarzy. Może poprostu masz podrażnioną skórę? Kup jakiś tonik łagodzący podrażnienia, stosuj maseczki łagodzące i antybakteryjne, a na wypryski polecam maść Brevoxyl, kupisz ją w aptece bez recepty, naprawdę skuteczna 🖐️

Gość zuanna
wizyta w Denique na pewno pomoze :)

Gość eheeeee
Wizyta gdzie? W tym drogim szajsie na D.??? Byś się wstydziła spamować tą budą!!

Gość milka2403
ja miałam cały czas problem z niedoskonałościami ic nie pomagał aż dostałam tonik i krem-żel tialo,na wypryski gemiface dla kobiet,twarz myję mydłem protex herbal a teraz zamówiłam lusha fresh farmacy i kilka innych do cery z zanieczyszczeniami.na razie czysto,mam spokój,czasem coś wyskoczy te produkty dostaniesz w aptece doz.pl

Gość pffffffffpffffffffffpff
Jeden wielki spam....:O