Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo tak i juz

Od kiedy ciastolina

Polecane posty

Gość bo tak i juz

Plastelina z tego co wyczytalam zawiera dużo roznych niefajnych substancji i jest zalecana dopiero po 3 roku zycia. A jak z ciastolina?

Gość grrrrrrrrryy
przeczytaj na opakowaniu ciastoliny :O

Gość bo tak i juz
problem w tym, ze nie mam ciastoliny w domu, wiec nie moge przeczytać.

Gość grrrrrrrrryy
wystarczy wpisac w google ciastolina wejsc do sklepu , zobaczyc na zdjecie - jak nie widzisz to mówie 2+ :)

Gość qwedwed
to też nie jest jadalne więc proponuję dawać dziecku gdy już nie włoży do ust, no i kontrolować co ono robi

Gość bo tak i juz
Zdaje sobie sprawe ze to jadalne nie jest, ale myśle ze pod moim nadzorem byloby to fajną zabawą dla dziecka. Kredki woskowe sprawdzają sie u nas rewelacyjnie. Oczywiście nie zostawiam dziecka ani na chwile bez opieki kiedy rysuje. Mam jeszcze jedno pytanie. Nie wiecie jakie sa ceny tej ciastoliny w sklepach? chcialąbym jak najmniejszy- najtańszy zestaw bo nie wiem czy się sprawdzi. Może ktoraś mama kupowala dla swojego szkraba, albo rzucilo się komuś w oczy i pamięta ceny? Na allegro najtańszy zestaw 10 zl ale czy w sklepie też dostane w takiej cenie czy musze się przygotowac na większy wydatek?

Gość bo tak i juz
wyczytalam, ze ciastolina jednak różni się swoim skladem od plasteliny i jest znacznie mniej toksyczna. Jej podstawowym składnikiem jest mąka.

zrób masę solną :) wiesz mąka i sól takie ala ciasto do zabawy i po kłopocie :) a dziecko jak obiże paluszki i będzie to słone, to raczej nie zje :D