Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przedwczoraj

MARIHUANA.

Polecane posty

Gość sam jesteś żalosny
:P

Gość Świadomy
Hmm nie kazdy pije alkohol, ja na ten przyklad od jakiegos czasu nie mialem ani kropli w ustach . Pewnie ktos sie bedzie klocil ze nie potrafie sie dobrze bawic, a ja i tak nie mam zamiaru pic i niszczyc samego siebie i chodzi mi tu raczej o to, ze alkohol robi z nas ofiary systemu. Ilu ludzi cierpi z powodu alkoholu? za butelke wodki nawet tej najtanszej (nie znam sie na cenach ale mysle, ze okolo 15 -17 zl) jestesmy w stanie kupic chleb jakies warzywa i ugotowac dziecku obiad, a nie chodzic po opiekach aby dziecko nie jadlo jedynego posilku w szkole. Nie mowie konkretnie o Was ale mysle, ze w okolo was jest pelno takich ludzi bo ja mieszkam w miescie żenady i tu mało kto żyje nie martwiac sie o to, czy bedzie miał co do garnka włożyć. Może ktoś słyszał o Siemianowicach Śląskich, bo mieszka nie daleko, tudzież obilo mu sie o uszy. Nie znam nikogo z moich rowiesnikow kto by nie pil albo nie cpal i to porzadnie. Ja mysle, że jestem szczęściarzem bo w mojej rodzinie nie bylo alkoholu, ale o sobie opowiadac nie bede bo nie o to tu chodzi. Jesli ktos chce kwestionować to co napisalem zapraszam do dyskucji o alkoholu to na tyle. A teraz marihuana. 99% osob, ktore znam pala marihuane tylko dla tego, że naogladaly sie teledyskow, lub kolega im powiedzial że sie razem pośmieją bo tylko po to palą. W polsce pali ok pół miliona ludności . Większosć z nich pali jakies śmiecie, trując się tym i nie dziwię się, że w Polsce nie chcą legalizacji, skro część ma shizy, część traci świadomość a reszta przychodzi do domu blada jak ściana i pierwsze co to wymiotować. Są także osoby świadome tego co zażywaja stroniące się od masy fałszywych ludzi, odrywaja się od tego przez co cierpią, i przeciw czemu się buntują. Jak ktoś romawiał z kimś kto pali czystą marihuanę, potwierdzi, że może na takiego nie wyglada, ale wcale nie jest glupi (wrecz przeciwnie) , a nawet w wielu przypadkach inteligentniejszy od osób wykształconych . Nie uważam się za lepszego czy też mądrzejszego od kogo kolwiek, a także nie twierdze że to Wy jestescie głupi . Gdyby któryś palacz, lub któryś z wpływowych polityków palił żyło by nam się o wiele lepiej. Nie mówie tu o politykach typu Kaczyński czy Lepper, ale pewnie wśród tej bandy pasożytów (przynajmniej mam nadzieje), jest ktoś, kto wiedziałby jak dotrzeć do ludzi nie poprzez zakazy, ograniczenia, ale przez rozmowę i spotkania z ludźmi, także starszymi. Nie zamierzam pisac na youtube w komentarzach "Legalize It", albo też "Pierd**ić policje! Palmy Zioło", itp. Uważam to za bezsensowne a ponadto połowa 12 latków by nie rozumiała co pisze - bo w większośći to oni "wiedzą najlepiej". Uwierzcie mi w aptece mozna kupić o wiele szkodliwsze produkty, które działają podobnie do narkotyków, kosztują tyle co paczka chipsow + cola, a wiele osób (w tym moich znajomych) wpieprza to na okręte udając, że są fajni a poźniej naprawdę ciężko poradzić sobie z tym. Mi sie udało przy pomocy i motywacji mojej dziewczyny -mojego Aniola Stróża i nigdy więcej nie popełnie tego błedu . Wam zabraniać nie mam zamiaru ani mówić co w jaki sposób szkodzi bo wdużej części nie wiem, a reszta jest zatajona i mało kto o tym wie. Depenalizacja (niekaralność) - najlepsze rozwiązanie moim zdaniem, lecz z licencją czy prawem do posiadania . Nie wiem, pewnie znając nasz kraj był by to test w stylu : Co to jest marihuana? i Czy marihuana jest z konopii?, a moim zdaniem powinno być to tylko jedno pytanie - Po co Ci to? czy też Dlaczego wybrałeś marihuanę i co Ci to da? sądzę, że zdałby mały procent % bo ja sam nie wiem co bym powiedział, bo pewnie usłyszałbym odpowiedź "Przecież życie jest piękne, nie czujesz się słaby paląc by sztucznie ubarwić to z czym sobie nie radzisz?" Sądze, że kilka osób by zdało na pół miliona palącyc. Myślę ,że odpowiedział bym coś w stylu "Nie czuje się słaby, lecz bezsilny wobec niesprawiedliwości i piekła, które sami stworzylismy sobie w raju." Ważne jest to, że gdyby Marihuane zdepenalizowano (tak jak np w holandii, irlandi ) i ludzie świadomi, hodowali marihuane w naturalnych warunkach, a nie podlewając domestosem, czy innymi świnstwami (bo to przez nie, większość marihuany daje odlot), i poczęstowali kogoś z was może zmienilibyście zdanie. Gdyby Marihuana mogła rosnąć w domach, ogródkach, na balkonach nikt by tym nie handlował, bo po co sprzedawać coś, na czym się nie zarobi, a ponadto naturalnie wyodowana jest znacznie mniej szkodliwa, a w niektórych przypadkach nawet lepsza niż nie jeden z leków, które czasami bardziej szkodzą niż pomagać. Rozpisałem się trochę, i nie uważam że mam racje. To tylko część tego co myślę i myślę, a nawet wiem, że nie mam racji. W gruncie rzeczy nikt jej nie ma chociaż chętnie wysłucham co Wy macie do powiedzenia. Zapewne jesteście starsi ode mnie i bardziej doświadczeni bo ja mam niespełna 17 lat . I proszę o nie pisanie komentarzy typu "Pff i co myslisz gówniarzu, że możesz nas pouczać", bo to nie nauka a tylko moje zdanie, które możecie kwestionowac do czego namawiam :) Jeśli chcecie piszcie na moje gg (9616756) też chętnie wymienię się pewnymi doświadczeniami. Dziękuję tym, którzy przeczytali to do końca. :)

Gość Świadomy
Przepraszam za błędy i wiele bezsensownych zdań, ale nikt nieomylny nie jest, a zmęczony bylem przeraźliwie. w końcu to 1 w nocy:) PS Każdy zrobił coś w życiu, czego żałuje było tak i ze mną, więc nie pytajcie co ja mogę wiedzieć bo wiem tyle ile potrzebuje, chociaż o części chciałbym zapomnieć.

Gość zgadzam się calkowicie z
powyższą opnią.

Gość Świadomy
Zatem się cieszę :) i mam nadzieje, że tych, którzy palą jest więcej, bo to z czym mamy do czynienia to zwykla chemia i ani kszty Marihuany. A z Tym na pewno trzeba walczyć.

Gość Świadomy
"Gdyby któryś palacz, lub któryś z wpływowych polityków palił żyło by nam się o wiele lepie" Zauważyłem, że to zdanie jest zupełnie bez sensu więc niestety musze spamowac, gdyż nie ma rejestracji, ani opcji edytuj. Gdyby któryś, z prawidziwych palaczy nie, którzy nie uznają chemii i innych uzywek objął stanowisko w rządzie lub któryś z wpływowych polityków palił życie w naszym kraju było diametrycznie zmieniło by się. Dlaczego? Bo każdy ma w sobie trochę miłości a spokój, pomaga w dzieleniu sie nią. Ludzie potrzebują się nawzajem, chociaż nigdy tego nie zrozumiemy, a ludzie będą ginąć na każdym kroku. Powinnismy wierzyc nie tylko w Boga, ale i w człowieka.

Gość jooooo
obecnie ganja maczana jest w m.in w PCP czyli w fencyklidynie. ciocia wiki podpowie co to.

Gość orfa
podnoszę szkodliwa czy nie