Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaass

RADY oszczednych mam...

Polecane posty

witam co prawda bede mamusia we wrzesniu ale napewno sa wsrod was mamy oszczedne wpisujcie swoje sprawdzone sposoby na oszczednosc wiadomo ze dziecku chce sie dac wszystko co najlepsze ale nie zawsze najdrozsze znaczy najlepsze np czy macie wyprobowane inne pieluszki niz pamoers i jakies tansze kosmetyki...

Gość super cienkie
inne pieluszki niz pampers u nas powodowały wydatek na lekarza i masci wiec nie wiem czy to oszczednosc

jest taki magazyn konsumencki test i tam porownywali pieluszki i te tescowe byly po pampersach przed hugiiss i niektore mamy pisza ze te biedronkowe rowniez sa dobre podobno chusteczki z kauflandu tez sa dobre nie wiem niestety jak to wyglada cenowo

U nas pieluchy pampers spowodowały takie uczulenie, że dziecko nieustannie płakało całymi dniami. Ja polecam Huggies SuperFlex. Słyszałam też o ponoć całkiem niezłych pieluszkach baby ultra Soft czy jakoś tak, duńskie są. Huggiesy nie są dużo tańcze od pampersów, ale te Ultra baby coś tam już dosyć znacznie, za 100szt. rozmiaru 4 płaci się o ile dobrze pamiętam 50zł. Przesyłka gratis.

tak, tylko w super teście konsumenckim Pampersy wygrały raczej przez zły dobór wag i manipulacje. Wystarczy spojrzeć w tabele. Pampers chłoną pół szklanki moczu mniej niż Huggies, szklankę mniej niż te Ultra baby coś tam. Wygrały tym, że po wyciśnięciu oddają 1 KROPELKĘ mniej niż Huggies (ale co to 1 kropelka, jak huggiesy wchłonęły wcześniej 100 ml więcej), a oprócz tego za balsam który połowę dzieci uczula, uszy w torbie i kilka innych badziewiów.

Gość super cienkie
nie kupuj laktatora jesli nie jestes pewna ze bedzi potrzebny to samo z podgrzewaczem

Na pampersach żeczywiście nie warto oszczędzać, ale poza oryginalnymi warte polecenia są Haggisy, krem oszczędnie wychodzi Sudocrem w tesco kosztuje 15 zł za 60 g lub Nivea przeciw odparzeniom. Pamiętaj, że do czego przyzwyczaisz maluszka, tego będziesz musiała używać przynajmniej przez pół roku, bo skóra niemowlęcia źle reaguje na zmiany i może się odparzać. Moja córcia odparzyła się gdy chciałam zmienić z tormentiolu na sudocrem, bo mi drogo wychodziło.

Gość Antagonka
Z mojego doswiadczenia przy kilkunastu miesiacach stosowania roznych marek: pieluchy tesco sa jakosciowo takie same jak huggisy. Z ta roznica, ze huggisy bardziej szeleszcza. Zdecydowanie i jedne i drugie chlona bardziej niz pampersy. Jesli dodac do tego cene, zdecydowanie wybieram tesco.

a mozesz powiedziec jak te tesko sie dokladnie nazywaja

z kosmetykow polecam te z Rossmana w niebieskich opakowaniach dla dzieci nazywaja sie BABY DREAM...stosuje je od poczatku i nigdy nie było problemo, teraz super jest zel od stop do głów z dozownikiem za niecałe 10 zł:)500 ml...tak samo chusteczki nawilzane, ok 4-4,5 za paczke 80 szt. A pieluszki polecam Huggieski Super Flex...sa o wiele lepsze niz pampersy, moja Zuzia pampersy uzywała na poczatku iw szystkie przesikiwała albo kupa na plechach...a to dlatego ze nie maja gumki z tylu, kupilam Huggiesy i maja gumke i siusiu albo kupa nie ląduje na plecach:)

szczerze powiedziawszy, z kosmetyków na początek to nic specjalnego nie musisz kupować, w szpitalu dostaniesz próbki, mi mały sudocrem, który dostałam starczył chyba na pół roku... mydlełko bambini też dostaniesz, dokup tylko chusteczki (ja używałam z lidla, chyba 6 zł za paczkę i to wsio... jakąś oliwkę możesz kupić, też bambino, parę zł kosztuje pieluchy też całe życie z lidla używam, kiedyś był cień a teraz sevena, kosztują 7 zł za 18 sztuk chyba i są bardzo dobre przy pierwszym dziecku nakupiłam kosmetyków jak porąbana i potem wcale ich nie używałam :O

Gość nioe trzeba bylo sie ruchac
jak cie nie stac na pieluchy .najlepiej to rozmnazac sie na potege, tylko kto pozniej na to wszystko zarobi? zalosne pizdoliny

Gość lolafoka
karuzele,maty,super drogie łozeczko i wozek za ponad 1000 tez nie musi byc

Gość lolafoka
chusteczki dzidzius z kauflanda trojpak (3x72) -9,99

Gość magnolia fioletowa
teraz w auchan są tanie body niemowlęce, po 5 zł sztuka. Kupiłam siostrze na zapas kilka rozmiarów :)

Gość oszczednosc...hahhaha...
co jak co,ale na dziecku nie powinno sie oszczedzac Nie to,ze chce cie obrazac,ale ja np.nie oszczedzam na niczym co potrzebne dla malej Jedynie oszczedzam na sobie ale na dziecku w zyciu !!!

Gość magnolia fioletowa
między oszczędzaniem a szastaniem kasą jest wielka różnica :P Dziecko nie musi mieć najdroższych produktów, musi mieć DOBRE produkty

Ja tez nie bede na dziecku oszczedzac .Nie musze oszczedzac ani na sobie ani na dziecku.Ale jesli ktos musi to go rozumiem ,nie kazdemu sie dobrze powodzi.O pampersach czytalam ze nie sa dobre w öko test, huggisy uczulaja niektore dzieci.Tak wiec trzeba szukac czegos najlepszego wiem ze pieluszki z dm niemieckiej drogerii sa dobre i przyznano im bardzo dobra ocene przez ten öko test.

upupup

Gość karolinusiaaa_09
Moim zdaniem kupowanie oryginalnych pampersow albo huggisow to wyrzucanie pieniedzy w bloto.Przeciez pieluche zmienia sie co 2 - 3 godziny a czasami dziecko zrobi kupe w dopiero co zalozona.Ja kupuje pieluchy z tesco albo z biedronki.Wcale nie przeciekaja ani nie odparzaja.Bo zeby uniknac odparzen to trzeba dac dziecku troche pofikac bez pieluszki, smarowac sudocremem w razie potrzeby. Co innego jak dziecko uczulaja ale mojej coreczki nie uczulaja. a zaoszczedzone pieniadze moge wydac na cos innego np.kupilam jej wypasiony lezacze:)