Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość herr karll

facet prosi o pomoc- piersionek!! dziewczyny help!!!

Polecane posty

Gość herr karll

witam PAnie:) mam ogromna prosbe, palnuje zareczyny, takie niespodziankowe za jakies 3 tygodnie na wyjezdzie i bardzo potrzebuje pomocy w wyborze piersionka!! moze p okolei owszem usilowalem juz roznymi pokretnymi sposobami wydobyc rozne info od kolezanek mojej dziewcyny i cos tam wiem, nie moglem spytac sie wprost bo na 100% by wygadaly a to naprawde mam byc niespodzianka:D wiec moja kochana lubia taak oryginalna, zauwazalana bizuterie, nie w sensie wielkosci ale tego ze nie ejst skromna:D ogolnie piersionkow nie nosi w ogole, bardzo lubi kolczyk ii bransoletki, po tym co mam i co wiem , moge powiedziec ze piersionek na pewno z bialego zlota, zadne cyrkonie na pewno nie( to ode mnie nie kupie jakiejsc taniej bazrkowej bizuteri przeciez,chce cos super:) ogolnie nie lubi kamyczkow typu brylanciki i tego calego krysztalkowego klimatu( mam nadzijeje ze jakos to co pisze jest zrozumiale:) on lubie rzeczy takie jak bursztyn( bardzo!) jakies topazy, cos o fakturze perlowej( ona ogolnie nie lubie takiech kamyczkow szlachetnych typu brylancik itp wiec nie to, nie zalezy jej na tym tylko na ksztalcie no i materile , mysle ze bursztym by bardzo bylo fajny choc tani no ale jak bedzie zadowolona:D a moze inne propozycje podobnych kamykow? opal? cos takiego?) no i takie hmmm widowiskowe, w klimacie secesyjnym, jeden jedyny piersionek jaki skomplementowala to byl piersionek kolezanki i bylo to srebro , kilka kulek bursztyny, o roznych ksztaltach ,otoczonych srebrana galązką, o formie jakby kwiatu to wszytko:D chodze po sklepach i nic:o same tycie brylanciki albo wieksze brylanciki ogolnie na jedno kopyto to wszystko w necie to samo albo nie wiem gdzie szukac albo nie mam szczescia? prosze o pomoc, bo ja nie jestem znawca bizuterii a mozw kafeterianki znacie jakies strony z taka bizuteria albo cos wam o oczy sie rzucilo?? prosze o juz sie robie zdresperowany!:D

Gość Oblech
Już jesteś zdesperowany? Wyobraź sobie co będzie, kiedy przyjmie ten cholerny pierścionek. Uciekaj :P :classic_cool:

Gość a może jednak
brylant??? to jedyny taki pierścionek w życiu - zaręczynowy, biżuterie z bursztynu i masy perłowej możesz jej kupić na każdą inną okazję... Może ona skrycie marzy o brylancie? Ja też nie noszę na co dzień żadnej biżuterii oprócz kolczyków ale pierścionek zaręczynowy prześliczny i inny niż większość noszę naprawdę dumnie :) pomyśl jeszcze

Gość wierz mi...
jestem niemal przekonana, ze zareczynowy chciałaby z brylantem. jego wielkość i ilość dostosuj do niej.

Gość wierz mi...
zresztą, jaka żenada pokazywać pierścionek zaręcznowy z bursztynm. białe złoto jest ok.

papierowe nozyczki - ten piersionek jest okropny! herr karll- powinienes szukac tzw. bizuterii artystycznej, wykonywanej przez artysow plastykow.Mozesz ja znalesc w galeriach. http://www.silverjewellery.pl/-c-61.html?osCsid=81ceb08a10f385e08356e9d44d7e7e6e http://www.artjewellery.eu/index.php?strona=artykuly&operacja=wyswietl_artykuly&kategoria=1 http://alejahandlowa.pl/gfl/sprzedawca-Nowi%F1ska+Bi%BFuteria+Artystyczna/branza-pier%B6cionki/sprzedId-c2VsbGVyXFNub3dpbnNrYQ==/branzaId-YnJhbmNoXEIxMTM3NFxCMTQ1MzlcQjE0NTQ1/

Gość a może jednak
ja mam taki i tylko w żółtym złocie i uważam że jest prześliczny z tym że nie jest bardzo duży http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,szukaj,,742 podpowiadam a tak naprawdę to Twój wybór :)

Gość nalon
obrzydliwe sa te pierscionki, ktore pokazujecie...no coz..ale kazdy ma inny gust, skoro laska lubi okazaaaale i w dodatku z bursztynem...hmmm

Gość zdegustowana purystka
karamba, ale przeciez nie srebrny :O

Gość a może jednak
białe złoto ----> str 4 -----> model 219 ja mam same brlanty le jest też z szafirem

Gość a może jednak
http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,szukaj,,742 może teraz pójdzie ten link zgadzam się że te pierścionki wyżej choć urocze na zaręczyny nijak się nie nadają

Gość herr karll
hej:) ja wiem na 100 % ze nie przepada za brylantami ani tego rodzaju rzeczami takimi krysztalkowatymi( bo pzry wielu okazjach to wychodzilo), pewnie by sie ucieszyla no tak, ale mysl;e ze taki opal o wiele by jej sie bardziej podobal ,a masa perlowa? robia takie rzeczy?? tez mysle ze bursztynek to za malo choc uwielbia je:) a moze to i to? ten piersionek rozowy...no to wlasnie to czego ona nie znosi;)) okazaly...mialaem na mysl oryginalny i nie drobny, nie ze wielkkkie i blyszczace:D raczej cos co wyglada jako pierscionek z mlodej polski czy cos takiego:)

Gość wierz mi...
kurcze widzialam gdzies kiedys taki w sieci, takie artystyczne, pojedyncze egzemplarze, w cenie ok 1000 zl wiec na zareczynowy mogl by byc. tylko niestety nie wiem czy odnajde tą strone..

http://www.apart.pl/pl/bizuteria,c,srebro,2 Tutaj masz trochę przykładów, nie wiem czy o to chodzi... ale to głównie srebro, bo bursztyny i minerały głównie w srebro sie oprawia, ale może znalazłby się jubiler, który wykona to samo, tylko w złocie :)

Ale pikne te, co wstawiłeś :D Wiecie co, ja wam powiem szczerze, że sama byłabym wniebowzięta, gdybym dostała taki pierścionek za kilkadziesiąt złotych nawet :D Chłopina mój sie uparł, że brylant musi być, no i mam zaręczynowego klasyka, ale na widok tych które herr karll wkleił oczy mi zabłysły :D Może sama sobie taki kupię :D

Gość ashantiii
o rozumiem ja tez takie lubie:) no ale ze szlachetnymi kamieniami trudno takie chyba znalezc?? ale warto sie postarac ja dawalam do zrozumienia mojemu ze nie musi byc drogi ale chce piekny, jak lubie , cos w tym stylu wlasnie ale on stwierdzil ze kupi mi drogi i dostalam jakis duzy brylancik wsrod malych brylancikow:o no i co...ciesze sie ale szczerze mowiac nie nosze go bo po prostu zupelnie nie jest w moim stylu i co z tego ze brylant i wszystki kolezanki sie zachwycaja? ja sie nie zachwycam:o...i wolalabym cos takiego to bym co dzien mogla sie nim zachwycac:) a perełki9 sa rozne kolory!) i biale zloto? poszukaj moze znajdziesz?

wydrukuj taki styl, co Ci wpadl w oko, zanies do zlotnika, i niech Ci taki zrobi, ale ze szlachetniejszym kamieniem/lepsza proba zlota etc.

ashantiii, mam takie samo zdanie na ten temat :) Ale oczywiście na kafe przeważa pogląd, że jak pierścionek jest za mniej niż 1000 i nie ma brylantu to: - facet Cię nie kocha (lub nie szanuje) - wasz związek rozpadnie się szybko, bo -> patrz wyżej :D Ja bym szalała ze szczęścia gdybym taki artystyczny dostała, z bursztynem, a jakże :) Niedługo jadę nad morze i na pewno coś w tym stylu sobie sprawię, bo bursztyny kocham :) A brylant... dla mnie wygląda jak cyrkonia i jakoś mnie nie przekonuje to, że kosztował kilkaset złotych :)

Gość POMOCCCCCCCCCCCCCCCCC
moja kolezanka ma sliczny, biale zloto i oczko z masy perlowej. jest prosty, ale bardzo efektowny i pasuje do wszystkiego. ale nie wiem niestety z jakiej firmy :( ja tez proponuje biale zloto (widzialam matowe-sliczne) i brylant malutki

Gość ashantiii
jak karamba pisze wez takie zdjecie i niech ci zrobia a zamiast bursztynku co tam drozszego pasuje:) ale nie wiem czy to tak latwo zrobic takie cos?

Hmm, musiałbyś faktycznie mieć zdjęcie na wzór, ale wydaje mi się, że wykonać można by to tylko w salonach z biżuterią artystyczną właśnie, nie sądze żeby zwykły jubiler chciałby się bawić. Ale warto poszukać adresów w necie i spróbować :) Sama ciekawa jestem, czy sie uda :) A myślę, że opłaca się trochę nagłowić :)

Gość hahaahahjjjjjjjjjjjjjujjj
DZZIZESS JAKIE BRZYDKIE I TANIE