Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dama kamelia kameliowa

Mama? - problem przyszłej macochy

Polecane posty

Mam 25 lat, mój partner 42. On ma dwójkę dzieci z pierwszego małżeństwa, które niedługo mam poznać. To są właściwie już dorośli ludzie (18 i 21lat) Chciałabym, żeby nasze kontakty nie były zimnymi kontaktami macocha - pasierby, chciałabym stworzyć z nimi prawdziwą rodzinę. Wiem, że to nie łatwe. Chcę, zeby wiedzieli, że nie zamierzam zajmować miejsca ich matki, ale też, że jestem otwarta i zamierzam nawiązać z nimi poprawne relacje. Czy w związku z tym powinnam zaproponować im, żeby mówili mi "mamo"? Gryzę się z tym od kilku dni, abo już w niedziele mam ich poznać... Co radzicie?

Gość prowokacja i do tego
bardzo slaba

Myślę, że nie ma mowy! Jesteście prawie w jednym wieku: jakby to brzmiało. Wyjaśnij im wszystko, to co tu napisałaś: powiedz, że nie chcesz zajmować miejsca ich mamy :) Życzę udanego związku: miłość nie wybiera i nie patrzy na wiek :*

to nie jest prowokacja :( Bardzo kocham mojego partnera, dlatego bardzo mi zależy na dobrych stosunkach z jego dziećmi. Może to faktycznie nie najlepszy pomysł, ale czy tak by nie było bardziej ciepło i "domowo"??

Gość ojjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jak im powiesz : mowcie do mnie mamo to sie wkurwia i pomysla co za kretynka, za kogo ona sie uwaza. tymbardziej ze jestes od nich kilka lat starsza wiec nie zadzieraj nosa bo cie kopnal w dupe ;)

Gość w sumie czemu nie
Jesli i tobie i im to odpowiada, to mówicie tak sobie...

Gość zwyczajny tylko facet
Wiksa to bedzie jak któres z nich samo będzie miało dziecko... Będziesz 25 letnią babcią? :O

Gość BO NIE WIEM
Jest tak mala roznica wieku miedzy wami,ze pewne jest,ze beda mowic Ci po imieniu.Nie ma innej obcji.Wybij sobie slowa "mama"z glowy.Bedziesz miec swoje wlasne to bedzie Ci mowic :Mamo"

Gość buhaha idiotka z Ciebie
jesli on ma synow to rownie dobrze to jego syn moglby byc Twoim chlopakiem .. a Ty chcesz zeby mowili do Ciebie mamo ?? chyba jestes pierdolnieta :D:D:D

Chcialabym tez przespac sie z 21-letnim synem partnera. Ma takie slicznie cialko a ten moj to stare pruchno i jestem z nim tylko dla kasy.

ten 21-latek podnieca mnie

powyżej to żałosne podszywy... Córka ma 21lat, a syn 18. Ale nie, nie mógłby być moim chłopakiem, bo kocham jego ojca.

Chcialam tez dodac, ze partner jest Murzynem i mieszkamy wszyscy w murzynskiej wiosce.

Gość katarina de witt
Ta, i jeszcze zaproponuj tej córce kupienie sobie nawzajem koszulek w stylu "supermama" i "supercórka" żal.pl :O

Gość tirill3012
Hej dama kamelia kameliowa! I jak sie sprawy potoczyly???