Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nimosaudicaa

my się pozabijamy nie długo w tej Anglii- zwiazki na imigracji

Polecane posty

Normalnie porazka ;)) zawsze razem ,do sklepu,do pralni,do knajpy no bo z kim jak nie ma znajomych; W domu razem wekeendy .. Ja sie zastanawiam ile wytrzymamy ?;)) nie umimy czasami patrzec na siebie .non stop Ja I ON;)) Kochamy sie i to bardzo to zwiazek wieloletni z Polski ;)) ale w Polsce on kolegow,ja kolezanki ,imprezy rodzina.. Moze ktos jeszcze tak ma;))?

farciara, ja sama on w polsce, brak wspólnych wypadów gdziekolwiek. pojawia się KTOŚ i zastępuje ci go..jest przyjemnie, ale w środku wiesz, że on na ciebie czeka, kocha(i o niczym nie wie...) podsumowując tak źle i tak nie dobrze(mam rację?)

Gość fz
Wiem coś o tym, tylko że ja jestem tym czekającym. Pewnie gdybym nie naciskał to nigdy nie powiedziałaby mi o tym drugim (arabie)

Gość fz
spytałem dlaczego. "bo on jest tu, a ty jesteś tam"

Gość ejbisi
To kupcie psa, będziecie mogli chodzić osobno na spacery ;)

Gość chyba ci chodzilo
ze na emigracji;) imigracja to co innego ;)

A wiec tak imigracja - jest dla ludzi z Uni Europejskiej;)) Emigracja - ucieczka z danego kraju,komuniz mprzesladowanie itd;)) mam nadzieje ze to czytelne;)) Ok macie racje razem razem razem;)) ale co dalej ...

chcialabym tak:) my sie widujemy ze szczesciem raz na tydzien.. a w roku akademickim to na uczelni i pozniej jak sie dalo to po zajeciach tez... i bylo malo..

Gość blue balalaika
w takich okolicznosciach rozpadl sie moj zwiazek. W Polsce prawie 5 lat bylismy razem, prawie 4 lata razem mieszkalsmy, w UK udalo nam sie wytrzymac ze soba 5 miesiecy.

jestesmy razem ponad 4lata, w obcymkraju mieszkamy juz prawie 2,5 roku. i masz racje-ciagle jestesmy razem. czasami strasznie mnie to meczy bo nie ma normalnego zycia jak w polskim domku. nasza recepta sa czeste, prawie comiesięczne wypady do polski. to na jakies imprezy, urodzinki itp-jest zupelnie inaczej. kochamy sie bardzo, potrafimy fajnie zorganizowac razem sobie czas i nasze wzajemne towarzystwo jest dla nas najwazniejsze. wlasnie strasznie leje za oknem, moje kochanie jeszcze spi(obok)i wlasnie teraz mysle sobie czym go zaskoczyc na dziendobry teraz:)))

Gość raoammaxxx
"A wiec tak imigracja - jest dla ludzi z Uni Europejskiej Emigracja - ucieczka z danego kraju,komuniz mprzesladowanie itd" Ty chyba KPISZ. Sprawdź niedouku znaczenie tych słów w pierwszym lepszym słowniku.

Gość raoammaxxx
Co za matołectwo!

Gość ehehe
dobre,dobre,imigracja i emigracja :P

imigracja napływ ludności obcej, osiedlającej się na stałe w jakimś kraju; ogół imigrantów, przybyszów cudzoziemskich np ludzi z Uni Eutopejskiej;)) w celach zarobkowych ;)) Emigracja –wyjazd z kraju lub z jakiegoś regionu administracyjnego ludności na pobyt stały do innego kraju lub regionu. Ruch emigracyjny o podłożu patriotyczno-politycznym po upadku powstania listopadowego, jeden z największych ruchów emigracyjnych ówczesnej Europy. Do emigrantów należała głównie szlachta polska, żołnierze powstańczy, członkowie Rządu Narodowego, politycy, pisarze, artyści, inteligencja. W późniejszym czasie dołączyli do nich także inni uchodźcy, głównie z zaboru rosyjskiego. Ośrodkiem emigrantów była Francja (głównie Paryż), pomniejsze znajdowały się też w Saksonii, Belgii, Wielkiej Brytanii, Szwajcarii. Wśród Polaków byli: Adam Mickiewicz, Juliusz Słowacki, Józef Bem, książę Adam Jerzy Czartoryski, Ernest Malinowski i inni. Emigracja-;)) Sama jestes debilem;