Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uczennicca chorra na gryppę

gdzie Kefirek, kto wie? proszę o wszelkie wiadomości.

Polecane posty

Nominka na ten co zawsze - z lenistwa jako odpowiedź na wcześniejsze @ I przychodzi taka wiadomość że nie został dostarczony - nie wiem dlaczego. Może coś z moją skrzynką, bo też nic nie przychodzi

Hej Laski :) Nominko, jak zdrowko i korekty? :) U mnie w porzadku. dzis drugi zastrzyk zapodalam i dupsko mi juz cierpnie :P

Kefirek to nic:) wszystko da się przetrzymać:) Bo cel ważny, własciwie w życiu najważniejszy:) Po szarpaninie myślowej postanowiłam nic nie pisać na ten temat, aż nie będę miała potwierdzenia czarne na białym, że jest i wszysko jest ok. Im więcej czytam tych topików tym bardziej głupieję... Przeczytałam, że pierwszy raz do lekarza trzeba podejść do 10tygodnia - będę w 8 i nie idę wcześniej. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Ale jestem tak skołowana i zestresowana, że nic sensownego nie mogę wymyślić:) Na razie mogę jeść tylko owoce i biały ser - wszystko inne odrzuca.;) Kefirek czytam na bierząco grudzień - podnosi na duchu:) Ściskam Was mocno!!

Czarownica :) 🌻 a widzisz :) przyjdzie i czas na sledziki!!! :D ja bylam u lekarza zaraz po tym, jak dwa testy wykazaly dwie czerwone krechy. Byl to 5 tydzien. Nie mam tej wizyty w karcie ciazy, ale widzialam juz na USG pecherzyk. :)

Ja bylam 5 tygodnia, to znaczy 5 tygodni od daty wystapienia ostatniej miesiaczki :) (tak sie liczy ciąże).

:) Przepraszam, że chwilowo (mam nadzieję) tak mało systematyczne pisanie, ale nie mam w domku netu. Kefirku własnie tak licząc będę w 8 tc. Nomi gdzie Ty??? nie uciekaj - już nie będę Was zamęczać (przynajmniej na razie;) ) Buziaki serdeczne!

Nominka, gdzie sie zaszylas? Jak tam twoje zdrowko, Kochana? Czarownico, ale ty naprawde nie zameczasz! Co ci przyszlo do glowy! :) to ja na moim topiku ciagle was zameczalam moimi przezyciami :O

A gdzie wy sie podzialyscie? Nominko, co u ciebie? Myszko, gdzie teraz siedzisz? Czarownico, jak tam GROSZEK? Rosnie?

Kefirku kochany maluch rośnie, chociaż na razie jeszcze rano jestem płaska, więc nie wiem czy to ono czy jedzonko;):) Sprawia, że płaczę jak np. usłyszę jakąś głupotkę w radiu:D:D mój mąż już się chyba przyzwyczaił:D wcześniej patrzył dziwnie;);) Muszę mieć przy sobie coś do szamania, bo jak najdą mdłości to katastrofa - przychodzą głównie po południu:D i wieczorem...a rano jest ok - czytałam żę odwrotnie bywa;) Teraz chcę usłyszeć tylko serduszko:) Kefirek boję się jak cholera🌻 Czytałam że Ty biedna z tymi zastrzykami 🌻i z remontem - dzielna kobietko!! Nomi, Mysia gdzie jesteście???

Kurcze, a myslalam Kasiu, ze Ciebie nie chwyca te mdlosci :P Mam tylko szczera nadzieje, ze szybko przejda, bo to strasznie potrafi wymeczyc... i robi sie nieswoja, kiedy pewnego dnia zauwazasz, ze ubikacja staje sie, paradoksalnie, twoja oaza spokoju. ;) jak tam jestes, to nie musisz sie martwic o to, czy zdazysz... ;) Jesli moge pocieszyc, to napisze, ze w drugim trymestrze stajesz sie silna kobieta i zanim ten stan zacznie ci sie naprawde podobac, rozpoczynasz trzeci trymaestr, ktory... i dla mnie pozostaje jeszcze wielka niewiadoma :) Dla Mojego Groszka dam rade wszystko! :) Wszystko przezyje, przecierpie, zeby to tylko moglo mu pomoc! :)

Madzia na razie mnie tylko mdli - wszystko rozgrywa się środku - ulga jak coś przegryzę, więc do pracy zabieram duży jogurt i ciamkam go co jakiś czas. Dzisiaj obudziałam się o 2 w nocy a w żołądku sztorm - marzyłam tylko, żeby jak najszybciej zasnąć, przecież nie będę krążyć w nocy od łóżka do lodówki, bo katasrtofa:D:D:D Ale dla tej kruszyny mogę wszystko znieść:) tylko niech się pilnują wszyscy dookoła:D Do lekarza mam dopiero na 25 - strasznie mi się ciągnie - chciałabym już teraz wiedzieć i widzieć, i najważniejsze żeby powiedział, że wszystko jest w porządku.

Kasiu, :D no to widze, ze meczy cie wilczy apetyt :) Tez tak mialam :P a do pracy na poczatku chodzilam zawsze z ogromnym, drugim sniadaniem :P kiedy jeszcze nikt sie nie domyslal, ze zostane mama :P byla to moja slodka tajemnica :D najlepiej dzialaly mini-rogaliczki. Zebys ty widziala mine tych osob, ktore widzialy, jak sie wypokowuje :D:D:D Przejdzie ci to, jak sie skoncza mdlosci :) i nie miej wyrzutow sumienia, tylko jedz! (tylko nie przesadzaj z hamburgerami, frytami i chipsami) ;) ZDROWO MA BYC :D No to widze, ze Karuzela Ci sie rozkreca ;) mam nadzieje, ze u ciebie na mdlosciach sie skonczy. Wszedzie musialam zabierac ze soba cos do jedzenia :) Nawet jak jechalismy do knajpki na obiad, mialam w torebce sucharki, zeby nie puscic "pawika" przed drzwiami :D Jesli chodzi o smarowidla, to ja robie tak... Tylko nie popelnij moich bledow i zacznij sie smarowac troszke wczesniej :( ja juz walcze tylko z tym, zeby rozstepow nie przybylo :( A wiec... poki co, jestes jeszcze w swojej skorze (nic ci nigdzie nie rosnie i nie wystaje :P) wiec, nie panikuj :) Lecz zacznij powolutku nawilzac skorke i ja masowac. Masazyk i dotyk jako taki jest tutaj najwazniejszy, bo poprawia ukrwienie i elastycznosc. Po prysznicu (jak mi sie przypomnialo) smarowalam sie na poczatku balsamem Nivea, ale po nim skora jakos szybko wysychala...

wiec kupilam specjalny kremik z Gerbera (wiem, ze dziewczyny polecaja tez Fissan, ale jest bardziej tlusty) i on zostawial skore taka przyjemna w dotyku, przyjemnie pachnial i nie tluscil zbyt mocno. Takie kremy sa jednak drogie (25-30zl), a jedna tuba (jak sie smaruje fachowo) wystarcza na krotko. Na noc wiec stosuje oliwke dla dzieci Bambino i zakladam pizamke :) Ona dluzej utrzymuje wilgotnosc skory niz Gerber (choc ten tez jest w porzadku), ale jest tlusta, dlatego ja stosuje na noc. Na dzien za to nadal smaruje Gerberkiem :) A rozstepy wyskoczyly mi przez wlasna glupote... bo na poczatku smarowalam sie nieregularnie... no i cyce mam zorane i tylnia czesc udek :( Mowie ci, stalo sie to w jedna noc!!! :O Teraz sie za siebie wzielam i nie chce dopuscic do tego, zeby pojawily sie jeszcze na brzuszysku, wiec sie pilnuje :) Kuracja smorowidlami nie musi calkowicie wyeliminowac rozstepow, ale na pewno je ograniczy! Nic tak nie pomaga skorze jak nawilzenie i "wyrabianie" jak ciasto :) Jak mi pietki zaczely pękac, to Gerber lepiej mi pomogl, niz krem do stop, powaznie!!! :)

Teraz mozesz spokojnie sie nawilzac, co 2-3 dni, ale tak w 3 miesiacu staraj sie czesciej, zeby przygotowac skorke na rozciaganie. Nie mozesz przeciez przewidziec, kiedy zacznie sie ten okres "pęcznienia" w szerz :) Rozstepy to tez sklonnosci genetyczne... zapytaj Mamy, jak ona miala ;)

Aha, sprawdzilam w ksiazeczce :) Tez ide do lekarza 25.09 :) i juz sie nie moge doczekac :)

Kefirku kochany:)to będziemy się wpierać duchowo tego 25, nie mogę się już doczekać:):):)Cały czas myślę o serduszku maleśtwa i się nakręcam:( Kefirek jem same zdrowe rzeczy i to nawet nie w dużych ilościach, bo nie mogę, a czuję się jak ciężka kula:D już o tzytzkach nie wspomnę... Co do smarowideł - ostatnio kupiłam balsam Johnson&Johnson z dodatkiem oliwki też się lepi odrobinę czego nienawidzę, ale wypróbuję też Gerberka skoro mówisz, że jest ok:) Trzeba! moja mama ma straszliwie pocięty brzuch więc mnie to pewnie nie ominie ale jakoś walczyć trzeba;) Kefirek dziękuję Ci bardzo bardzo za wsparcie kochana:* 🌻 🌻 🌻 Do maja;) zapiszę się po wizycie u lekarza;)

Łosz TY :D:D:D Serduszko puka :) i bedzie cudowne :) Zakochasz sie przy pierwszym badaniu :):):)