Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pawelek90

POMOZCIE... nie wiem co mam robic juz !!! błagam... !!

Polecane posty

Witam.Mam pytanie? ...Mojej dziewczynie spoznia sie okres 4 dni i sie troche martiwe 5 dni przed spodziewana miesiaczka(powinna dostac 5 sierpnia) postanowlismy sie troche sex-ic, probowalem wejsc w moja dziewczyne... ale bolalo ja to i zaprzestalismy temu i zaczelismy dotykac sie i nie wiem jakim cudem okazalo sie ze prezerwatywa pekla, nie bylo wytrysku ale jak pekla zostalo troche sluzu wystraszylismy sie troszke ze moglo sie dostac do srodka.Moja dziewczyna szybko pobiegla do lazienki i umyla ja dokladnie. Przedwczoraj robilismy test i wyszedl negatywny ale okresu nadal nie mam boimy sie ze moze byc z tego dziecko. W tym miesiacu moja dziewczyna byla kilka razy na solarium moze to przyczynilo sie ze miesiczka sie spoznia jej lub stres ze moze byc w ciazy ?? pomozcie aaa i okres ma co 35 dni regularny jak do tej pory byl... POMOCY...!! ??

poczekajcie jeszcze troszke z tym testem, może za wczesnie aby cos wykazał. A jeśli nie macie cierpliwości ( ja bym nie miała :D ) to zróbcie test z krwi

nie, bo to były jej dni niepłodne, do tego jeszcze nie było wytrysku, a Twojej dziewczynie okres może się spóźniać z powodu stresu np. przed ciążą

moze tez to byc stres bo to bylo 5 dni przed miesiaczka i wtedy juz spanikowalismy.... i do tamtej pory tak jest do dzis.... ?? :(

no ale dla pewności mozna sprawdzić. Taki test nazywa się beta hcg, powinni go wykonac w każdej przychodni. Na wynik czekasz do około doby

wiem, że to stresujące, bo sama parę razy to przechodziłam, ale postaraj się jakoś dziewczynę uspokoić, może faktycznie niech zrobi test na obecność beta hcg w krwi, to oboje się uspokoicie

wynik jest w zasadzie całkowicie pewny i można wykonac go szybciej niż zwykły test (tzn nie trzeba czekac iluś tam dni żeby coś sie pokazało lub nie )

a wogole jest jakas mozliwosc ze solarium i stres przed ciaza mialy jakis wplyw ?? bo dzsiaj jest 5 dzien jak sie spoznia ... i na dodatek moja dziewczyna ma uciski w glowie.... i czy to ma cos z tym wspolnego??

a mam pytanie jaki jest najlpeszy test ciazowy ten z bobaskiem.... czy jest jakis inny lepszy...??

w sumie wszystkie działają na tej samej zasadzie więc nie ma większej różnicy. Słyszałam jednak że dobry jest Quick vue czy cuś takiego :) ale nie wiem czemu właściwie ;)

powiem szczerze że nie mam pojecia dokładnie- do 10zł, ale jak masz teraz wydawać pieniądze na test, który moze jeszcze nie dawać wiarygodnego wyniku to lepiej zrobić ten z krwi i mieć pewność. Pioza tym- ona też ma bobaska na opakowaniu :) więc może właśnie taki robiliście :)

wlasnie patrzylemo tescie Quick vue i wlasnie ten robilismy 5 po miesiaczce i jeden dzien po spozniony okresie.... i wyszedl negatywny i mocz byl poranny bez mzliwosci innych plynow w nim

no tylko poprostu domniemane zapłodnienie wypadałoby stosunkowo niedawno (mówisz, że próbowaliście kilka dni przed spodziewanym okresem), a więc test może nic nie wskazywać, oczywiście może nie mieć co wskazywać :) no ale chyba lepiej mieć pewność niż się niepotrzebnie stresować

tak bo zawsze do tej pory miala punktualna miesiaczke (czyli 35 dni lub 36 dni) ale to nie bylo wiecej... a to bylo tylko 5 dni przed misiaczka ...

ale dni płodne nie zawsze wypadaja idealnie w połowie cyklu, to że do tej pory miala punktualna miesiaczke to jeszcze o niczym nie świadczy.aby wiedzieć kiedy ma się dni płodne należ badać swój organizm- mierzyć temperaturę, obserwować śluz...jeśli z jej obserwacji wynika że w te dni nie przypadały jej płodne to ok najprawdopodobniej nie macie się czym stresować, ale jeśli wysnuliście to tylko na podstawie regularności miesiączki no to nie koniecznie

to jest tak ze wiem z tego ze miala miala sluz gesty bialawy.... a ak jest taki sluz sa dni nieplodne... ?? prawda??