Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antycelulit

metoda na celulit

Polecane posty

Gość antycelulit

Cześć! Pisze, bo chce sie z wami podzielic moim odkryciem: wreszcie udalo mi se znalezc skuteczna metode na celulit! Przyznam, ze sama nie moge w to uwierzyc :) jestem osoba dosc szczupla (165 cm, 52 kg wagi), ale to swinstwo zawsze mi towrzyszyło!!! Owszem pije duzo kawy jem duzo slodyczy, ale przy tym tez sie ruszam... nie powiem, że jakos wybitnie, ale jednak. Nie wiem skad tyle sie go nagromadzilo...Oczywiscie tak jak wiekszosc z was mialam tak zwane " zrywy". Postanowienia, ze teraz bede biegac min. 3 razy w tygodniu i na pewno pozbede sie tego swinstwa, oczywiscie drogie balsamy , pilingi z kawy itp. Niestety moj zapal mijal zawyczaj po oklolo 2 tyg i pewnie dlatego wciaz nie widzialam poprawy...Jednak moje odpuszczanie polegalo nie na tym , ze calokowicie zaprzestawaam praktyk anty celulitowych, ale na tym i znp. biegalam raz w tyg, kupowalam tansze balsamy i nie wcieralam ich z takim uporem itp. Bywajac na kafe natrafilam na topic FatCat. Topic, nie omawaiall gruntownie tematu celulitu, ale Fat Cat wspomniala, ze swojego pozbyla sie szorujac sie gabka sizalawa, ktora kupial za 5 zl w markecie. Stwierdzialam ze napewno mi nie zaszkodzi i tez sobie taka sprawilam. Zaczelo sie jak zwykle: najpierw codzienne dokladne szorowanie, a po 2 tyg, tylko jak mi sie zachcialo..średnio pewnie ze 3 razy w tyg i to z mala intensywnoscia ( pewnie z 1-2 min zajmowalo mi wyszorowanie wszystkiego). Nie oczekiwalam wiec zadnych spektakularnych efektow...No i wczoraj obejrzalam swoje posladki w lustrze. Celulit zniknal!!!! Wciaz nie moge w to uwierzyc...Poprostu sobie poszedl... Szoruje sie od ok 2 miesiecy, wiec nie nastapilo to tak natychmast. W kazdym razie gabka sizalowa DZIALA i CZYNI CUDA!!! Polecam wszystkim. Bo zanik tego swinstwa na moich posadach mogl byc spowodowany tylko jej uzywaniem-nic innego nie zmienilam. Mam nadzieje ze wam tez pomoze!!!

Gość o fajnieeeeeeeeee
moze sobie tez taka gbke sprawie a co mi szkodzi :)

Gość zawratowa
a jak dlugo trzeba sie szorowac taka gabka?

Gość krewetka 25
schudnij tłusciochu to sam zniknie

Nie jestem ekspertem ale pracuje w sklepie kosmetycznym i troche sie oriętuje. Z tego co wiem istnieją dwa rodzaje celulitu. Pierwszy to ten spowodowany nadmiernie odkładającą się tkanką tłuszczową występującu u osób otyłych a drugi to celulitis wodny. Występuje on u osób szczupłych (np.u modelek) które bardzo dużo czasu spędzają stojąc z tego co napisałaś wydaje mi się ze ty masz ten drugi a w takim przypadku twoje cwiczenia raczej nie mogły ci pomóc ale zrobił to zwykły masaż gąbką który razbił ten celulit. Pisze to po to żeby panie otyłe nie robiły sobie zbędnych nadzieji i nie myślały że celulit zniknie im po 2tygodniach z masowaniem gąbką. Na pewno to nie zaszkodzi ale sama gąbka bez odpowiednich cwiczeń,balsamów i pilingów raczej nic tu nie pomoże:(

Gość krewetka 25
ryba rybą pachniesz:o

Gość młoda wdowa
ryba ma rację....

Gość antycelulit
hmmm co to ryba pisze rzeczywiscie jest sensowne. W takim razie swoj post dedykuje głownie do osób szczupłych i normalnej postury. Wiem ze duzo takiech osob meczy sie z cellulitem.

Gość banka mydlana
a ja kupilam saobie taka gabke ale nie moge jej rozbic pod ciepla woda, nadal jest twarda i nie nadaje sie do uzytku?jakies porady jak taka gabke przygotwac?

pewnie masz rację. ja mam taką gąbkę, ale teraz kupiłam inną coś na wzór zwykłej gąbki ale też pisze, że antycellulit, leje kilka kropli olejku antycell. i szoruje nogi ok.2min (wiem, trochę krótko) ale też widzę poprawę. do tego piję w miarę dużo.

co za bzdet od pani ze sklepu. oczywiscie, ze musiala tak napisac bo kto by kupowal te wszytkie smarowidla po 50 zlotych ... wazac 80 kilo zaczelam robic pilling kawowy i zawijac sie folia. po dwoch miesiacach jedyny cellulit jaki mialam to ten widoczny po mocnym scisnieciu palcami. potem kupilam gabke i przez cale odchudzanie szorowalam sie 2-3 minuty, 3-4 razy w tygodniu. nie mam cellulitu zadnego, waze 30 kilo mniej. dlatego namawiam wszytkie grubaski na wyrzucenie w cholere balsamow i zainwestowanie w gabke lub kawe. lepsze efekty i co wazniejsze duuuuuuzo taniej. przeciez sklepy i firmy kosmetyczne musza pisac takie rzeczy bo jakby powiedzieli \" wie pani, zaden krem nie pomoze jak sie pani nie bedzie masowac a tak w ogole to sam masaz wystarczy\" to przeciez to samobojstwo ...

lady_in_red21 zrobiłaś mi wielką nadzieję, że kiedyś pozbędę się cellulitu! Ja uważam, że warto dołożyć krem (taki za ok10zł to znów nie taki duży wydatek dla większości. Ja teraz kupiłam teraz Soraya co ma 400ml za 15zł więc mam nadzieję, ze starczy na miesiąc, jeśli będe sie smarować 2xdziennie) a wieczorem szoruję się gąbką, wolę to niż masaż, to jak będziemy robić to z przymusu to po kilku razach powiemy sobie \"a jak dzis nie zrobie to sie nic nie stanie\". Gąbka jest w sumie fajna ;)

sabinoos, ty nie masz duzej nadwagi, a cellulit jest latwy do zlikwidowania no chyba, ze ktos ma te ostatnie najgorsze stadium. ale regularne masaze gabka albo myjka daja duzo, bardzo duzo, likwiduja problem. ja mialam kiedys kremy z eveline, nie wpoeim fajne ale czy duzo by daly bez pillingu i foliowania? watpie szczerze. zreszta masaze polecilam wlasnej cioci, ktora wprawdzie duzej nadwagi nie ma ale ma 50 lat i wiadomo, ze skora nie jest juz taka jedrna. efekt, ciocia po pol roku szorowania sie myjka i co? laski na plazay, lat moze 18 powiedzialy \"patrz, taka stara a cellulitu nie ma w ogole, ciekawe ile na zabiegi wydaje\". chyba wby ja wysmialy jak powiedziala, ze to tylko myjka za 5 zlotych ...

U mnie rękawica sizalowa nie dała aż takich spektakularnych efektów. Stosuję ją codziennie od kilku lat, ale dopiero ćwiczenia na steperku pomogły mi niemal zupełnie pozbyć sie cellulitu.

lady_in_red21 ahh teraz mnie \"zdolinowałaś\" tym, że nie mam dużej nadwagi. Ostatnio mierzyłam sukienke, góra 36 była nawet trochę za luźna, a dół dobry 38. I pocieszyłam się, że rozmiar 38 jest ok. no ale chyba moje wymiary mówią same za siebie :(

Gość ło żesz pochwalny peam
Najpeirw pomarańcza pisze,że Fat Cat ją tak natchnęła,a potem nastęna wyrwała się lady...Dziecko,skąd ty masz tyle czau,żeby sobie tyle postów pochwalnych walić.Rozmawiałaś o tym z psychologiem? Pozwól,że się nie podpiszę,teraz taka moda na kafe.

no rzeczywiscie peany pochwalne na siebie pisze ... ah boze, jak sie ciesze, ze remont laboratoium dobiega konca i juz za pare dni bede w pracy :P

a wlasnie, sabonoss, przepraszam ... tak mi sie powidzialo bo tu jednak wszyscy sie odchudzaja a ty wazysz cale 60 kilo a to duzo powyzej normy dla tego forum (norma to 50 kilo). ja kiedys tu uslyszalam, ze wazac 60 kilo nie moge w zadnym wypadku wygladac szczuplo. najwyzej ociezale. ale wiem jak jest, naprawde przepraszam.

dziewczyny a tą gąbką to się masujecie na sucho? czy pod prysznicem?, bo nie doczytałam :(

ja polewam nogi wodą aby były wilgotne i na wilgotną gąbkę kropla olejku i masuję (piana jest) lady_in_red21 a Ty ile masz wzrostu? No wiem, że szczupła nie jestem. Chciałabym tez ważyc te 55kg.;)

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci