Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna .....

Odwolanie ... studia ...

Polecane posty

Gość taka jedna .....

Nie dostałam się na studia i chce sie odwolac ... normalnie bym tego nie zrobila ale wkurzylo mnie postepowaie uczelni, a raczej zlamanie przez nia prawa o szkolnictwie wyzszym : brak jawnosci wynikow (do tej pory nie wiem na ktorym mijscu bylam na listach, ktorych nawet nie wywieszono), poza tym dostalam list o nie przyjeciu (mam czas 14 dni na odwolanie) ... dzwonilam do KOMISJI REKRUTACYJNEJ i nic, zadzwonilam do dziekanatu ... Pani powiedziala, ze maja urlop do wrzesnia ;/ K**w ... to jak zlozyc to odwolanie ??? Przeciez bezie za pozno ;/ Czy mozna wysłać list polecony do INSTYTUCJI ZA POTWIERDZENIEM ODBIORU ? Czy to dotyczy tylko osob fizycznych ? Boje sie wyslac zwykly list bo moze zaginac, a tak to mialabym potwierdzenie ze dotarl ;/ Macie jakieś wzory odwołań ? Znalazlam kilka w necie, ale chcialabym jeszcze zobaczyc pare przykladow by polaczyc je w calosc

Gość taka jedna .....
buraki! o seksie to ciagle piszecie, a odwołania to nikt!!

Gość taka jedna .....
ta wypowiedz wyzej to nie moja ;/

Gość fakakak
Panna, skąd tyś się urwała. LIst polecony i tyle. Masz dowód nadania.

urlop do września to bzdura, w ciągu wakacji też musi być 'jakaś miła pani' w dziekanacie ;/

ja, jak pisałam odwołanie na studia korzystałam też ze wzoru, który miałam w książce, coś w stylu 'jak dobrze napisać ...' oprócz wzoru napisałam, że mi zależy, że to mój cel i priorytet itp. to było 4 lata temu, także mało pamiętam ;) ale napisz koniecznie to odwołanie, nie daj się zbyć jakiejś niewykształconej jędzy z dziekanatu

Gość zawratoa
moja kolezanka w tym roku rowniez skladala papiery, rowniez sie nie dostala na studia i rowniez niewiedziala na ktorym jest miejscu. ale napisala maila do uczelni z zapytaniem ktora znajduje sie na liscie rezerwowych. odpisali jej, okazalo sie ze jest 1:) za kilka dni zadzwonili do niej ze wskoczyla na liste przyjetych

Gość a ja mam pytanie ...
Czy takie rzeczy nie powinny byc dostepne na listach w dziekanacie lub podczas logowania w Internetowym Systemie Rekrutacji ?

Gość do fakakak
Ale do instytucji mozna wysylac listy polecone ? Kto wtedy to podpisze ?

Gość odwolanie raczej
niewiele da ;) Ale fakt listy powinny byc. I nieprawda, ze wszyscy na urlop ida. Sierpien to co prawda wymarly miesiac na uczelniach. Ale ktos napewno przyjmie Twoje odwolanie. Wystarczy, ze wyslesz listem poleconym.

Oczywiscie, ze mozna wysylac listy polecone z potwierdzeniem odbioru do instytucji :) Wtedy odbiera je upowazniona osoba ... wysylaj i trzymam kciuki zeby odwolanie cos Ci dalo :)