Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolllllllllkaaa__

Paryz-amerykanska szkola

Polecane posty

Gość karolllllllllkaaa__

Czesc ; ) w przyszlym roku koncze gimnazjum i zaczynam zastanawiac sie co dalej . I tak wymyśliłam , ze w jedynym liceum w moim miescie jest klasa ktora moglabym sie zainteresowac [ o profilu z rozszerzonym francuskim ] ,ale po wiekszym zastanowieniu doszlo do mnie ze zawsze chcialam jechac do USA do szkoly. I tak o to znalazłam szkołe Amerykanska w Paryżu! Tylko teraz masa pytan ... Czy rzeczywiscie opłaca sie tam jechac ? Byłam juz w Paryzu ,umiem troszke francuski [ w tej szkole ucza w amerykanskim angielskim ,ale j.francuskiego tez sie uczy ] i wiem ,że i tak kiedys bym tam wyjechała . Czy jest t u moze ktos kto uczy/uczyl sie w takiej szkole ? Jak wyglada takie "studenckie życie" ? Znalazłam kila stron takich szkol zaiteresowaly mnie dwie,ale tam pisze tylko po angielsku i takim jezykiem z terminami typowo akademickimi ,łapie sie co i jak ale chcialabym uslyszec opinie kogos kto sie uczyl w takiej szkole nawet ie koniecznie we Francji.

Gość ekwadorer
jaka to szkola? czy srednia? czy dla dyplomatow? cena przypuszczalnie waha sie okolo 10 000 euro rocznie.

Gość karolllllllllkaaa__
średnia . o takich kosztach wlasnie mysslam jak poobliczlam co nie co . ale chodzi mi raczej tez o klimat w takiej szkole,nauczyciele itd