Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dante LL

Nie potrafię kochać

Polecane posty

Gość Dante LL

Ja również nie potrafię kochać :( W ogóle nie mam żadnych uczuć wyższych … Przez to zraniłem uczucia dla pewnej dziewczyny . Chciałbym kochać ale jestem nie zdolny nawet współczucia . Gdy nie to że jestem fanatycznym chrześcijanem dawno bym ze sobą skończył . A najgorsze jest to że musze żyć z myślą że będzie tylko gorzej i gorzej a gdy pod koniec życia gdy przyjdzie mi umierać nikt nie będzie chciał nawet siedzieć przy moim łóżku , nikt nie będzie płakać i nikt nie będzie mnie pamiętać . A ja trafie do piekła za to że przez uwarunkowania społeczne jestem upośledzony duchowo . Przez to nienawidzę przyszłości pragnie zachorować na śmiertelną chorobę i pewnego dnia się nie obudzić . Nie chce współczucia , nie chce pomocy . Pragnę tylko śmierci aby zniknąć z tego przeklętego świata , pełnego szaleńców , potworów w ludzkiej skórze i fałszywych przyjaciół którzy są z tobą bo sami nie potrafią nawet zawiązać sznurowadeł … Napisałem to ponieważ chce wiedzieć czy są ludzie podobni do mnie .

Gość złośliwa
Skąd wiesz ze nie umiesz kochać?Rodziców nie kochasz,nie miałeś ulubionego zwierzątka?>

Gość Dante LL
Staram się kochać ale nie potrafię tego , jestem jak psychopata ( tylko nie zabijam ) mogę powiedzieć kocham cię ale nie rozumiem co to znaczy ...

Gość anuskaaaa17
tez tak mam tylko ze ja jestem laska i mam 17 lat

Gość całkowicie czarny kot
żyj sam i nie pozwól sie kochac

Gość Dante LL
żyć samemu ? Przez całe życie tak żyłem ! Mam już tego dość ... Chce znaleźć człowieka który mnie zrozumie , który nauczy mnie kochać , kogoś inteligentniejszego ode mnie , kogoś który da mi nadzieję albo cel życia ... Mam 19 lat a czuje się jak bym miał 80 . Szukam od 13 roku życia i znalazłem tylko szaleńców . potwory , idiotów i następnych podobnych do mnie którzy albo już popełnili samobójstwo albo dopiero je planują . Całe moje życie to koszmar. Nikt mi nigdy nic nie dał zawsze musiałem wszystko brać . Czy cały świat jest koszmarem w którym nie potrzeba szatana ponieważ są ludzie ? Tak naprawdę nie łudzę się że gdzieś na świecie jest ktoś kto mnie pokocha . Ale mam jeszcze nadzieje choć wiem że jest złudna , to ona trzyma mnie przy życiu . Ona kiedyś zgaśnie i ja również ... Nie szukam na tym forum mej bratniej duszy , nie szukam zrozumienia , pisze to ponieważ nikt mnie nie słucha a ja muszę gdzieś wyrzucić to co mnie dręczy

To co piszesz jest bardzo smutne -kto cię wychowywał ? rodzice ? czy dom dziecka ? czy nikt nigdy nie okazał ci miłości tak byś ją poczuł ?

Gość Dante LL
Rodzice ale ojciec ciągle pił a matka ciągle pracowała . Gdy ojciec zaczynał pić stawał się agresywny ...

Gość ASm2323
Ppoczytaj se cos o: ...zaburzeniach osobowosci schizoidalnej.

Gość Dante LL
Niemal cały ja ale w punkcie : brak ochoty na oraz przyjemności z bliskich związków, wliczając w to bycie członkiem rodziny muszę się nie zgodzić : pragnę zawiązać związek, ale z kimś podobnym do mnie z kimś lepszym ode mnie . Nie chodzi mi o sex tylko o zrozumienie A poza tym już czytałem o osobowości schizoidalnej . Pochłaniam książki naukowe w takich ilościach że mógłbym być lekarzem ... A wiec 1 osoba na 100 jest podobna do mnie ...

Gość Dante LL
Byłem już na tylu terapiach że podałem się . Nic mi nie pomogło : Najpierw psycholog teraz psychiatra wszyscy choć tak inteligentni i sprytni , patrzą na mnie jak na ciało jak na jakąś zepsutą maszynę !! Powoli mam tego dość , chodzę na terapię od 15 roku życia i przyniosła mi tylko nienawiść dla wszystkich ludzi i fanatyzm co do chrześcijaństwa . Jestem słaby coraz słabszy czuje jak mój rozum rozpada się kawałek po kawałku . Ciągle dają mi zadania które w ich głowach wyglądają zapewnię dobrze ale w praktyce są jak sól na ranę np. rozmowa z ojcem ( pije prawie cały czas od 20 lat ) ma huśtawkowe nastrojów, uważa że jestem członkiem gangu ( kłamstwo ) . Jak go spotkałem ( rodzice się rozwiedli 5 lat temu ) mało go nie zabiłem chciałem go zrzucić ze schodów a potem wnieść go i zrzucić jeszcze raz ! Potem wpadłem w jeszcze większą depresję i z niej nie wychodzę . Mam już dość lekarzy nie wiedzą co czynią ... Czemu bóg zakazał samobójstwa ? Bał się że zbyt wielu pójdzie do nieba ? Moje życie to koszmar czemu muszę cierpieć dłużej ? A potem jeszcze w piekle za to że nie wiem co to miłość ...

Gość Dante LL
Heh pomogło :) Czuje się lepiej ... wystarczyło się tylko wygadać . Przez tydzień będę lepiej się czuł :)

To się może nie zmienić chodzi mi o ten stan uczuć wyższych. I długo będziesz się zastanawiał czy kogoś kochasz nawet jeśli się kiedyś z kimś się zwiążesz na stałe na poważnie te myśli będą przychodzić co jakiś czas poddawać w wątpliwość wszystko co czujesz

Gość Dante LL
nom masz racje ale narzazie czuje się w miarę dobrze więc nie będę psuł sobie nastroju ( dziwne 2 godziny temu chciałem ze sobą skończyć a teraz jest ok ) choć brzydki nie jestem ale wątpię że bym kogoś znalazł a zwłaszcza jeśli powiem że mam Schizoidalne Zaburzenie Osobowości :)