Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buzz

tabletki po raz pierwszy

Polecane posty

Gość buzz

Witam... pewnie mój problem wyda się Wam głupi, ale mnie nurtuje. Kilka dni temu zaczęłam stosować tabletki antykoncepcyjne. Wcześniej przestudiowałam ulotkę chyba ze sto razy, rozmawiałam z przyjaciółkami, które od dawna je stosują, więc wiedzę teoretyczną mam całkiem pokaźną ;) ale jednak psychicznie nie czuję się komfortowo. Niby wiem, że dobrze zaczęłam (pierwszy dzień okresu - tabletka! codziennie o stałej porze! itd, itd...) i tak dalej, ale ciągle mam wrażenie, że coś zrobię źle i nie podziała. Czy ktoś może mnie uspokoić? Trochę stresuje mnie seks bez żadnego "widocznego" zabezpieczenia. Chyba nigdy się nie przyzwyczaję, że przecież jestem chroniona. Czy któraś z Was też tak miała? Pozdrawiam :)

Gość powiem tak...
Tez tak mialam, poki nie zrozumialam ze nie powinno zaczynac sie czegos- czego skutkow nie jestemsy w stanie udzwignac :) tzn. jesles z facetem, jest Wam dobrze, ale musicie sobie zdawac sprawe z tego ze zaden srodek nie daje 100% pewnosci i ze w razie czego trzeba dzwignac ciezar odpowiedzialnosci... jakim bedzie dzidzius. wiem ze nie to chcialas uslyszec...ale taka jest prawda- doskonale Cie rozumiem- bo przez to przeszlam, teraz jestem juz troche dalej :)

Gość buzz
dziękuję. tylko, że u mnie to trochę inna sytuacja. kocham mojego mężczyznę i wiem, że w razie wpadki mogłabym na niego liczyć, ale równocześnie nie chcę mieć dzieci. jestem jedną z tych kobiet, które nie potrzebują tego do szczęścia; co więcej: dziecko byłoby dla mnie tragedią. pewnie brzmi to głupio i niekobieco, ale myślę tak od zawsze i nie zanosi się w tym temacie na zmianę. dlatego wybrałam tabletki jako środek najskuteczniejszy, ale nie umiem się do tego przyzwyczaić psychicznie.