Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sheeee_

pierwszy soczek

Polecane posty

Gość sheeee_

Kochane pomozcie! Chce dzis podac synkowi pierwszy soczek-z czystej marchwi hippa. Czy powinnam taki sok rozcienczyc woda?spotkalam sie z roznymi opiniami i stad moje pytanie. Na poczatek mam podac jedna lyzeczke czy moze 20 ml (10 ml wody i 10 ml soczku)?prosze o pomoc

Gość sheeee_
na butelce pisze napoj nie sok, przepraszam za pomylke

nie rozcieńczaj i podaj tak z 3łyżeczki jutro kilka więcej i tak stopniowo zwiększaj :)

Gość sheeee_
dzieki:)skoro to napoj to chyba nie bede rozcienczac:)

Gość ulita
Ja co prawda jako pierwszy podałam sok jabłkowy Gerbera, ale nie rozcieńczałam, a zaczęłam od jednej łyżeczki, następnego dnia dałam trzy, a potem już coraz więcej. Marchew może powodować zaparcia. Pozdrawiam

Gość pokinia
u nas na pierwszy ogień poszedł bobo frut jabłkowy - tak samo zaczęłam od 2 łyżeczek i potem coraz więcej. jabłko żadko wywołuje alergie i nie powoduje zaparć. na początku rozcieńczałam, ale po jakichś 5 razach już nie.

Gość malusieńka33
Własnie sie zastanawiam co podac do picia....do tej pory praktykowalam tylko herbatki owocowe ale pomału musze zaczac wprowadzac soki.A ten bobo frut to bardziej soczek czy nektar?

Gość lullaby baby
dziewczyny, może jednak warto zostać przy wodzie. Im dłużej dziecko nie zna smaku soków, tym lepiej. są wody z atestami, które można podawać od najwcześniejszych miesięcy, gerber ma taką wodę, której nie trzeba przegotowywać, więc może lepiej jednak tych soczków nie dawać za wcześnie tylko do wody przyzwyczajać.

Gość ulita
No tak, woda jest zdrowa, ale witamin nie ma. I szczerze mówiąc nie widzę powodu, żeby odrobiny soku dziecku nie dać, tym bardziej, że ten jabłkowy Gerbera, który ja daję jest bez cukru

u mnie pediatra poleciła zacząć wprowadzać soczki, potem deserki i na końcu zupki. i z moich obserwacji u mojej córci pojawiło się uczulenie na marchew :( więc pediatra kazała odstawić marchew w soczkach i deserkach i podawać w zupkach. i jak na razie jest spokój :)

Gość ulita
malusieńska33 chyba są i takie i takie bobofruty. Musisz poczytać etykiety i wybrać stosowny do wieku