Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona 1234

kiedy ruchy płody są intensywne?

Polecane posty

Gość zmartwiona 1234

od którego tyg? ja jestem w 21 tyg i czasem czuje jak mi pyrkocze a cały dzień nic

ruchy zwykle odczuwać można w 5 miesiącu to jest okolo 22 , 23 tygodnia, zwykle zaczyna sie ich mało moze dwa razy poczujesz w ciagu dnia, ale z kazdym dniem wiecej nasilaja sie tak, ze w tygodniu np 32 juz masz ich dosyc bo kopie i podchodzi to pod rzebra to w jajniki, to w rzoądek, fakt nalezy obserwowac czy jest ich wiecej czy wogole zanikaja i cos jest nie tak, bo jesli to początek to słabo wyczuwalne, ale nasilają się stopniowo do naprawdę mocnych i nie powinno się bagatelizować ich zaniku lub braku, ps. dziecko tez musi spac ale jesli jestes glodna lub chce ci sie pić to po 23 tygodniu będziesz to odczuwała przy ruchach:). pozdrawiam

To wszystko sprawa indywidualna. Pierwsze ruchy to norma nawet w 22-23 tygodniu. Intensywność odczuwania zmienna jest również jeśli ma się więcej tkanki tłuszczowej. Później też czuje się w pierwszej ciąży

nie martw się jeszcze troszke i będziesz wiedziała co masz w brzuchu, "baletnicę czy piłkarza" :)

Najlepsze jest to jak mamusia sobie smacznie śpi w nocy a dzidziuś ma wtedy ochotę na harce...heh...Piękne chwile, wiedzieć, że nosi się w sobie nowe życie i jeszcze czuje się jego obecność :) Mężczyźni tego nie doświadczą :)

a szkoda że nie mogą "panowie" tego poczuć , kiedyś probowalam tlumaczyc jak to jest, co czuje, ale nie ma to jak poczuć samemu, nie mam jak mu przyblizyc nawet takiego odczucia, i opisac slowami, cieżko :)

ja wyczułam po raz pierwszy bulgotanie w 17 tc, ale od około 20 tc te ruchy są coraz bardziej intensywne, z rozmachem piłkarza. Czuję ruchy ilekroć budzę się w nocy, ale jeśli mam intensywny dzień, nie skupiam się na nich w ogóle i dopiero po pracy jest jakby prawdziwy nalot.

ja wyczułam po raz pierwszy bulgotanie w 17 tc, ale od około 20 tc te ruchy są coraz bardziej intensywne, z rozmachem piłkarza. Czuję ruchy ilekroć budzę się w nocy, ale jeśli mam intensywny dzień, nie skupiam się na nich w ogóle i dopiero po pracy jest jakby prawdziwy nalot.

A mnie się najbardziej podoba czkawka. Zaczęłam ją czuć 4 dni temu a jestem w połowie 32 tygodnia. Kiedy leżę na boku i czuje takie rytmiczne podskakiwanie brzuszka - słodkaśne:)

Maluchy w brzuchu są tak ruchliwe, że zdobyłyby więcej medali na olimpiadzie niż nasi sportowcy (którzy na razie nic nie zdobyli) np: Moja córeczka złoto w "skoku wzwyż" hehehehe

Gość fhcn
ja poczulam 1 ruchy w 18 tyg, corka słabo kopala, wiec nie wiem jak to jest czuc jak dzidzia mocno kopie albo ma czkawke...bo urodzilam ja w 30 tyg , najbardziej kopala wtedy kiedy sprawdzano serduszko, za to teraz nadrabia chyba zaleglosci bo jak lezy w wozku to tak kopie ze wsazyscy sie smieja ze bedzie pilkarka hehe