Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama juz wkrotce

ubranka dla noworodka -nowe czy uzywane

Polecane posty

Gość mama juz wkrotce

moje nienarodzone malenstwo dostalo po kuzynach cala mase uzywanych ciuszkow w rozm. 56 do 68. jest tam wszystko co bedzie mu niezbedne, wiec teoretycznie nie musze juz niczego dokupywac. zastanawiam sie tylko, czy to aby napewno sprawiedliwe wzgledem nowonarodzonego czlowieczka, ze bedzie nosil tylko uzywane rzeczy>? moze jednak powinnam mu dokupic cos nowego? jak wy robicie?

Gość deli26
ja też dostałam i to czego nie muszę kupować to już nie kupuje...

Gość gtjugg
jak dostalas to sie ciesz! kup mu jeden komplecik nowy i to wszytsko

kupisz mu co inne pampersy odżywki kosmetyki i tak będziesz miała masę wydatków

Gość fanka anka
watpie zeby Twoje dziecko widzialo roznice miedzy nowymi a uzywanymi rzeczzami, maluszek szybko rosnie nalozy ubranka po kilka razy i tyle, jezeli ubranka nei sa zniszczone, odfarbowane to nei zamartywqij sie tylko ciesz, wiesz ile kobiet chcialby miec chociaz troszke ubranek po inych dzieciach?

moje dziecko ma ju z9 lat i nadal nosi uzywane rzeczy jak wiem po kim wyprane czyste to co to za róznica ja natoomiat kupuje mu inne rzeczy ksiazki, gry, lekcje pacłe dojazdy na basen i zajęcia itp wiec sie ciesze ze chociaz na ubrania nie musze wydawać

Gość ona111
To zalezy od zasobnosci twej kieszeni bo ja na twym miejscu wolalabym zostawic te pieniadze na pampersy niz pakowac w ubrania ktore zalozy raz lub dwa moje dziecko dosytalo tyle ciuchow nowych i uzywanaych ze niektorych nigdy nie mialo na sobie i nic jej nie kupowalam teraz to lezy w szafie i tylko zajmuje miejsce.Wiec w tym rozmiarze nie warto kupowac skoro tyle tego masz.

pieniazki ci sie przydadza na inne rzeczy- pieluszki kosmetyki itd. pozatym napewno cos tam dokupisz bo potrzeba miec jakies niezmechacone wyjsciowe ciuskzi do lekarza itd. dziecku obojetne co ma na sobie byleby to bylo wygodne i przewiewne :) szybciutko ci z tych ciuszków wyrośnie :)

Gość sama wolałabym dostać
wiec jak wolisz kupić, możesz dać mniej. A skoro juz je masz, to pieniądze przeznaczone na ubranka możesz przeznaczyć teraz na prywatne szczepienia w 6 tygodniu, na nfz więcej razy kłują

Gość mama juz wkrotce
ciesze sie, ze myslicie podobnie jak ja. juz mi lepiej :) dzieki:)

Gość gość
ja kupowałam dla swojej malutkiej Mai ubranka na stronie allinside.pl, wszystko tam skompletowałam. Kupowałam rzeczy nowe, ponieważ są tam tanie rzeczy i dlatego też się na nie zdecydowałam