Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pulchna50

Przywracać zdrowie żywieniem

Polecane posty

Gość AGA56
Witam Panie! Ja właśnie zdecydowałam sie na wyjazd do Ślemienia k/ Żywca na turnus 14 dniowy z dietą E.Dąbrowskiej; myślę że nie będę musiała się modlić przed każdym posiłkiem. Wrażenia opiszę.

Gość Kawaler55
aga35 i aga 56...jesteescie smieszne ....modlitwy przed posilkiem widzialem czesto w usa w restauracji i to tez pomaga ale nie kazdy to pojmuje

Gość jedzenie_ma_znaczenie
GLUTEN - To, czego nie wiesz, może cię zabić. http://pracownia4.wordpress.com/2010/01/22/gluten-to-czego-nie-wiesz-moze-cie-zabic/ Uczulenie na gluten: jedna przyczyna, wiele chorób Praca przeglądowa, zamieszczona w „The New England Journal of Medicine, wymienia 55 „chorób, które mogą być spowodowane spożywaniem glutenu. Na liście znalazły się: osteoporoza, zespół jelita drażliwego, nieswoiste zapalenie jelit, anemia, rak, chroniczne zmęczenie, afty oraz reumatoidalne zapalenie stawów, toczeń, stwardnienie rozsiane i niemalże wszystkie inne autoagresyjne (autoimmunizacyjne pl) choroby. Gluten jest również kojarzony z wieloma schorzeniami psychicznymi i neurologicznymi, takimi jak stany lękowe, depresja, schizofrenia, demencja, migreny, epilepsja, neuropatia (zapalenie nerwów). Dostrzeżono też jego związek z autyzmem. Zwykło się uważać, że dolegliwości związane z glutenem albo celiakią dotyczą tylko dzieci, które mają biegunkę, tracą na wadze i przestają rosnąć. Obecnie wiadomo, że można być starym, grubym i mieć zaparcia i cierpieć jednocześnie na celiakię lub wrażliwość na gluten. Wrażliwość na gluten jest w rzeczywistości autoagresyjną chorobą, która powoduje zapalenie w całym ciele z wielostronnymi skutkami dla wszystkich narządów, włączając w to mózg, serce, stawy, przewód pokarmowy i inne. Ta jedna przyczyna może kryć się za wieloma różnymi „chorobami. Aby wyleczyć te choroby, należy leczyć nie objawy, a przyczynę, którą często jest uczulenie na gluten.

Gość Holistyczne
podejście do spraw zdrowia: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES http://zdrowieiuroda.blox.pl/2011/02/Metody-na-stres-jak-radzic-sobie-ze-stresem.html 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263

Gość Ewaewa154
Wczasy zdrowotne są wspaniałym sposobem na oczyszczenie organizmu, zrzucenie paru kilogramów, poznanie zdrowej diety i odmłodzenie organizmu. Jeżdżę tam od 20 lat. Mam prawie 60, a dają mi 40:) Polecam gorąco. Trzeba iść na oba wykłady dr Dąbrowskiej.

Gość zdisiek
ja tez polecam takie wczasy, bylem w kilku osrodkach ale najbardziej przypadl mi do gustu ( jezdze tam odkilku lat) to CZAPIELSKI MLYN na Kaszubach.tam oprocz innych rzeczy to LUDZIE robia atmosfere i zaloga.

Gość gośćjulka
Pomysł na taki wyjazd jest niezły ale nie każdy może sobie na niego pozwolić z racji pracy.

Gość gość
ja byłam na takich wczasach i są super, ostatnio jednak z racji oszczędności wybieram taką dietę online. Kosztuje mnie to miesięcznie 80 zł i estem pod opieką dobrego specjalisty. Dietę owocowo warzywną robiłam z nimi już 2 razy http://hh-life.pl/uslugi/

Gość gość
w Polsce jest wiele miejsc stosują dietę dr Dąbrowskiej ale nie wszędzie pod nadzorem samej autorki. Ja polecam Gołubie z aż 3 ośrodkami z tą dietą a polecam U Zbója bo to sprawdzone miejsce z doskonałym zapleczem i infrastrukturą oraz fantastyczną atmosferą. Nie za duży basen, spa i genialne zajęcia. I tu pozdrawiam instruktorkę Olge ;-)

Gość gość
Polececam diete owocowo- warzywna. Na mnie zadzialala (ze 109 na 99 kg) oraz cholesterol i cukier do normy. Zona przez 6 tygodni wyciagnela sie z kilku kobiecych przypadlosci. co do miejsca - Golubie ok, ale ZDECYDOWANE NIE dla "U zboja" bylem ostatnio. ogolnie wyglada to tak, jakby wlasciciel odcinal kupony od biznesu, nie inwestujac i dbajac o gosci dieta oczywiscie jest, ale to kilka tematow ktore wychodza po przyjezdzie: - totalny brak internetu. Jesli chcecie byc online, to trzeba wsiadac w auto i jechac do okolicznych miast po zasieg. Wifi jest - nie dziala - ludzie sie skarza, nic sie nie dzieje - sala gimnastyczna - brudna i zimna, brak przebieralni - recepcja do 17:00. potem numer alarmowy. jak toletowego zabraknie to problem - dieta jest, ale bardzo kiepska - gotowane bez uczucia. co tydzien wszystko sie powtarza - brak platnosci karta (Wiec zabierzcie walizke gotowki) - paragonow brak poszukajcie innych osrodkow bo jest wiele w okolicy. U zboja trudno wytrzymac pozdrawiam

Gość NowaNaDiecie
Witajcie, jaki ośrodek polecacie na 2 tygodniowy turnus z dietą owocowo - warzywną?

Gość Przemek
Dnia 3.01.2018 o 21:28, Gość NowaNaDiecie napisał:

Witajcie, jaki ośrodek polecacie na 2 tygodniowy turnus z dietą owocowo - warzywną?

Sofra Mielno ☺