Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wenedettka.a

czy warto byc dobrym?

Polecane posty

Gość wenedettka.a

dzis wlasnie przejrzalam na oczy. Zawsze dla wszystkich staram sie byc mila, dobra, chce chyba zeby ludzie obok mnie byli szczesliwi choc czesto moje wlasne dobro i szczescie sie nie liczy. Ja nie umiem tego zmienic. nie potrafie byc wrogiem dla innych choc czasem mam na to wielka ochote to jednak zawsze skapituluje. Wszyscy maja mnie dzies zebym niewiem jak sie starala:(:( I co warto ???????? warto byc dobrym czlowiekiem?????

Gość dobrodziejka
właśnie! dobre pytanie:) czy warto być dobrym? kiedyś słyszałam, że to dobro, które od nas wyszło powraca:)

Gość tak tak tak tak tak tak

Gość wenedettka.a
no tak ale ile mam na to czekac? bo jesli o no faktycznie powraca ale po smeircie, w tamtym zyciu to czy warto ??????

Gość wenedettka.a
a co z tymi ktorzy sa toksyczni. pozornie mili ale kiedy sie odwrocisz chca cie wykorzystac ile sie da:(

Gość Umberto eco
Przyczyną miłości jest dobro, a to, co jest dobre, definiuje się przez wiedzę; i można kochać to tylko, o czym się wie, że jest dobre.

Gość jaja ja
mi sie wydaje, ze nie warto byc dobrym dla wszystkich. Ja postanowilam, ze jak jeszcze raz ktos mnie zrani to koniec z dobrocia.

dobro nie czeka na zapłatę....

Gość ło jezusicku
"kto ma miekkie serce, ten musi miec twarda dupe" - 100% prawdy:( wiele razy obiecywalam sobie - nigdy wiecej...bede gnojem, ale to tylko pobozne zyczenia:( potem znow pomagam i jak zawsze jako "dziekuje" dostaje kopa w dupe:( przykre, jednak przwdziwe, a boli po2nie, bo pomagasz bliskim ( tak sie przynajmniej czlowiekowi wydaje):(:(:( dlaczego ludzie nie potrafia docenic, kiedy wyciagasz do nich "pomocna dlon"??? mam dosc!!! wysiadam:(

Gość jaja ja
o dobrych malo sie mowi, sa tacy nieciekawi, to ci zli robia szal i przyciagaja ludzi.

Gość em___
nie warto.

Gość t65356
warto byc dobrym w łóżku

Gość jaja ja
dobrych inni czesto wykorzytuja

Gość ło jezusicku
w lozku tez nie warto, bo wowczas chce taki coraz wiecej:D jak nie dasz to, obraza majestatu:(

Gość u657y
wykorzystuja tylko dlatego, ze czasami dobroc myli sie brakiem asertywnosci

u657y - no właśnie to próbuję powiedzieć! Dzięki.

Gość ło jezusicku
wydaje mi sie, ze rozumiem osoby "w potrzebie":) nie trzeba mnie blagac o pomoc, nie podoba mi sie, kiedy ktos robi z siebie ofiare. po prostu staram sie pomoc. w miare mazliwosci oczywiscie:D mozliwe, ze wykorzystuja...krwiopijcy:D:D:D

Gość
warto warto - dzięki dobrym funkcjonują firmy (bo zastępują kolegów zajętych plotami i romansami), dzięki dobrym całe grupy przeciętniaków kończą studia :D dużo by tego wymieniać :p