Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

angel165

Zapalenie pochwy pomoc

Polecane posty

witam! Wczoraj byłam i ginekologa w sprawie zapalenia pochwy. To jest już moje 3 zapalenie. Ginekolog ma zapisał Flumycon, który mam stosować w 1,3 i 14 dniu leczenia oraz globulki Macmiror 500 complex( właśnie do nich lekarka się za bardzo nie sprecyzowała ile mam je uzywać). A mojemu partnerowi zapisała tylko 1 tabletke Flumycon. Czy mu wystarczy tylko ta jedna tabletka wg was? Pozdrawiam

Gość lcd cleaner
macmiror jedna globulka dopochwowo na noc. a co do partnera, moze przepisala mu jakas wieksza dawke wiec moze wystarczy

Gość lcd cleaner
aha i jeszcze jedno, co znaczy zapalenie? bakteryjne czy grzybicze? bo z tego wynika ze grzybicze, ale moim skromnym zdaniem( przezywam takie rzeczy bardzo czesto) powinnas zrobic antybiogram i inne badania na podstawie wymazu z pochwy. powodzenia

Gość Ewa__27
nie przesadzasz od razu z tymi wymazami etc...? ja mieszkam za granicą tutaj isę nie bada kobiety ginekologicznie, takie zapalenia leczy lekarz oolny i wiesz co - odkąd tu mieszkam, mam mniej zapaleń i infekcji pochwy niż jak w Polsce chodziłam na badanie do gina do 3 mieisące!

Gość lcd cleaner
tak sie sklada ze nie przesadzam, bo jak latwo mozna sie domyslic mieszkam w Polsce. skad innad wiem ze rzeczywiscie za granica, bywa lepiej jesli chodzi o te sprawy. ale jestesmy w Polsce.

Gość Ewa__27
ale mnie po prostu zastanawia, dlaczego w Polsce mimo regularnych badan miewalam jakieś zapalenia, infekcje np. po antybiotyku?? tutaj nic, jedynie w ciąży ale przeszło po jednodniowej kuracji globulką dopochwową. Tutaj (Anglia) po antybiotyku (ale innym w Polsce to byla amoksycylina) nie miałam niczego takiego. cytologia była w styczniu - jest ok. ja nie twierdzę że tutaj jest lepiej pod względem służby zdrowia (trafiają się niezłe konowały ale rzadko) - tylko mnie te dwa fakty zastanawiają...

Gość lcd cleaner
moja znajoma byla w stanach troche czasu i stwierdzila ze nic jej sie tam nie imalo. moze woda? moze dieta? cholera wie. a co do badan to wole je robic bo lekarzom nie ufam, ze stwierdza mi cos " na oko".

Gość Ewa__27
masz rację co do badań ,lepiej czasem robić . np tutaj cytologia jest co 3 lata dla mnei za rzadko. badanie ginekologiczne mnie ominęło niestety na ostatnim urlopie, bo akurat okres dostałam :( ale lecę na swięta to pojdę na badanie. lecę pzodrawiam

Flumycon 200 mg. Jestem cały czas nie przekonana co do tej ilości..Czy tylko ta 1 tabletka dla mojego partnera wystarczy?