Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cwirek

Co się stało z pampersami?

Polecane posty

Gość cwirek

Jeszcze kilka m-cy temu można było w promocji kupić klasyczne pampki jumbopacki za ok 42 zł ( rekordem kiedyś było że kupilam za 39,90). Regularna cena to ok. 45 zł była. A teraz wszędzie są po ok 50 czy nawet 52 zł, w promocji po 48 zł. :O W ciągu kilku miesięcy skok ceny o 10 zł przeciętnie. Przegięcie.

Gość bieedna...P
to kup tetrowe i pierz leniwa babo

Gość cwirek
Leniwa jestem owszem, ale to nie ma nic to tematu, którym jest nagła drożyzna pampków. Mam robocza teorię, że położyli laskę na masowości klasycznych pampków i plebs :P ma się przerzucić na sleep&playe. Niedoczekanie - też jak koleżanka wyżej przerzuciłam sie na huggiesy.

ja tez zawsze uzywalam higgies,pampersy kupilam raz i wystarczylo,corka dostala alergii na nie.sa wg mnie przereklamowane

noo ja sie przerzucilam na sleep&play z racji tego ze nie bylo juz wieksów w kauflandzie bo wrzuucili je do gazetki jako towar tygodnia i wykupili co do sztuki :(:(:( no i wczoraj ledwo zalozylam malej po kapaniu pieluche ( DOBRZE ZALOZYLAM) to mala stanęla na podlodze i sruuu cala fontanna poszla i mala w środku kaluzy... przeciekla calkiem pielucha... oj podskoczylo mi ciśnienie... czekam az sie wiecksy pojawią bo nie mam juz sily do tych pieluch. zadne nocy nie przetrzymają :(:(:(

Gość cwirek
No ja jednak uważam je za niestety ideał - zadne inne mi tak nie pasują, takie są lekkie i fajne. No ale będę się musiała przyzwyczaić do jakiegoś substytutu. Zresztą synkowi wszystko jedno. :D

A ja nie używam papmersów bo mnie zabija ich zapaszek... huggisy od urodzenia, tylko że ostatnio nigdzie nie mogę (w mojej wsi) znaleśc właściwego rozmiaru :(

Gość gryyyy
mamani co to sa wieksy??

Gość cwirek
Z tego co wiem huggiesy sa zawsze w Biedronce.

Gość gryyyy
a huggisy takie dobre?? słyszałam zle opinie i troche boje sie kupic a tez mysle o zmianie pampersiaków :)

Gość cwirek
Ja wyprobowalam dużo roznych gatunków pampków i mam to szczęście, ze małego nic nie uczuliło, ani nic nie przeciekało itd. Więc huggiesy są ok, ja polecam, aczkolwiek jak wyzej wspomniałam pampersy active baby to jednek ideał.

wickes czy jakoś tak sie nazywają- mozna je kupic tylko w kauflandzie bo są robione specjalnie dla kauflanda i dobre są te pomaranczowe bo zielone są z ceratką i odparzają a pomaranczoiwe fajne są i nie przesiąkają, nic nie wylatuje i nie wisza na pupie ... moim zdaniem super... i chyba ostatnio nie tylko moim bo specjalnie po nie pojechalismy i nie bylo :(:(:(:(

Gość cwirek
Mnie nawet podpasowały te fioletowe produkowane dla Tesco. Ale cholera tesco mam daleko :O

Gość gryyyy
mamani dzieki ,musze spróbowac , kiedys przez pomyłke mąz zamiast pampesów kupił rossmannowskie ale nie bardzo mi odpowiadały bo tak to jak narazie na pampersach jedziemy ale mój synek ma dopiero 3 miesiace wiec wszystko przed nami :D

Gość gryyyy
cwirek a po ile te z tesko?

Nam tez przeciekaja pampersy :O Srednio trzy razy w tygodniu mala budzi sie w nocy i musze przebierac, bo jest cala zasikana :O Pampersy mocno przereklamowane. Mowilam chlopu, ze tesco lepsze, zeby kupil tescowe,ale sie uparl, ze jak tansze to pewnie gorsze :P Nastepnym razem jego bede budzic do malej :P

Gość cwirek
Zabij mnie, ale nie pamiętam. :( Przypuszczam jednak, ze ceny pieluch produkowanych dla marketów są zbliżone do siebie. W każdym razie były tansze i od huggiesów i od pampków (nawet jak kosztowały 39,99 - ach czemu nie kupilam 10 paczek wtedy ;)

Gość parzydełko
Szlachcianka to ze pampki pezciekaja to wina zlego (czyt. za malego rozmiaru). Tez to przerabialam, chodzilam wsciekla jak nie wiem, potem kupilam rozmiar wieksze i po klopocie.... od tej pory zawsze kupuje o rozmiar wieksze niz powinny byc i problemu nie ma...

Gość cwirek
"Mowilam chlopu, ze tesco lepsze, zeby kupil tescowe,ale sie uparl, ze jak tansze to pewnie gorsze " Szlachcianka witaj w klubie! :D Mój mówi to samo i zawsze sie obrażał jak eksperymentowałam z innymi niż pampersy. Teraz siedzi cicho, bo chyba cena odebrała Mu mowę. :D

Gość Nawet fajna Mamuśka
ja tam uważam że Pampersy sa najlepsze, nie eksperymentuję na dziecku, raz kupiłam Huggies i żałuje, mały mial odparzoną pupę. Nigdy więcej, chociaż fakt,pampersy sa najdroższe.

Gość jaginkaaa
zaraz po urodzeniu używałam pieluszki Belli, które uważam za wspaniałe dla noworodków Później testowałam różne, ale ostatecznie wybrałam Pampers -y i Huggies-y - z dużą przewagą na korzyść Huggiesów ( ale nie rozm. 5 - jest fatalny)

Parzydelko - sens w tym, ze i rozmiar jest ok, i zakladamy prawidlowo, a one nadal przeciekaja :O Poza tym wystarczy dotknac pieluchy - w pampersie mala siknie raz czy dwa i pielucha juz ciezka, zdejmuje, dupka cala mokra. W pieluszce tesco corka moze chodzic i pare godzin. Po prostu lepiej wchlaniaja i bede sie przy tym upierac. Poza tym to widac golym okiem- tesco starczaja na o wiele dluzej, a pampersy jakos tak szybko sie koncza:O Wydaje mi sie, ze oni robia je takie troche mniej chlonne zeby sie sprzedawaly. A ze przy okazji maja dobra reklame i dluga tradycje na rynku... :O

ani razu mojej coreczce pampersy ni przeciekly a czasem spi ok 10 godzin w nocy bez budzenia , i nigdy nam pampers nie przeciekl :-0 ja osobiscie tylko pampersy raz kupilam huggiesy i to byl ostatni raz bo amcia miala strasznie odpazona pupe... ale przeciez kazde dziecko reaguje inaczej wiec nie ma co uogolniac

ja niestety mam takie zdanie jak szlachcianka. pampersy "wiszą na pupie" i to zaraz po zalozeniu. wyfglada to tak jakby dziecko pol dnia w jednej pieluszce chodzilo :(:( ja mam zno do tesco daleko ale skoro tak zachwalacie to moze sprawdze te tescowe :D

Ja mam do Pampersów awersję bo raz że przeciekają, a dwa że uczulają. Huggiesy to dla mnie prawie ideał (prawie, bo wolałabym żeby jakoś tak się zgrabniej zapinały). A co do cen to nie wiem, u mnie w Realu, we Wrocławiu, to tylko Huggiesy schodzą Jakiś czas temu Pampersy były na promocji i całe kosze na środku stały, a po Huggiesach ani śladu, dokumentnie półka wyczyszczona. Musiałam Bellę Happy kupić :( A ostatnio była promocja Pampersów 2xJumbo Pack - takie kartoniska wielkie, po 64zł były na promocji i do tej pory to stoi, a ludzie kupują Huggies mimo że bez promocji są - po 42zł. Pampers sobie tym balsamem najbardziej napaskudził. Wiele dzieci on uczula.

Również uważam że Pampersy przereklamowane. Przeciekają. Huggisy juz lepsze ale uwaga, kupiliśmy keidyś carrefurze i były jakies dziwne. hm. ? Używaliśmy tez rossmanowskich ale oni teraz wprowadzili jakieś inne i tych nowych nie znam. A od dłuższego czasu uzywamy pieluszek happy i jestem bardzo zadowolana. a najbardziej jestem zadowolana z tego że synek zaczął juz siusiac do nocnika i z pieluszek powoli rezygnujemy. :) :) :)