Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potzrebuje rady

Zespol policystycznych jajnikow? Zaburzenia hormonalne?

Polecane posty

Gość potzrebuje rady

Wiem,ze temat o policystycznych jajnikach jest, ale chce zalozyc drugi, bo tam nie moge sie doczytac o to o co mi chdozi... Powidzcie mi dziewczyny czy lekarz robiac usg moze "nie zauwazyc" tego schorzenia? Mam 26 lat, odkad pamietam nieregularne okresy, ktore wydawalo mi sie sa wynikiem problemow z tarczyca,( mam guzki, biore leki, ale nie mam ani niedoczynnosci ani nadczynnosci choc tsh jest na samiutkiej dolnej granicy) Rok temu poronilam, najprawdopodobniej przyczyna byla cytomegalia, mowie, najprawdopodobniej, bo nie wiem...od tej pory nei starmy sie o dziecko, ale... - ja wcaiz mam nieregularne okresy (wlasnie ejstes w 45 dniu cyklu- testy na caize sa negatywne - przytylam - od roku 10 kilo, mimo tego iz wydaje mi sie,ze nie zmienialm styluz ycia (jem jak jadlam zawsze, chodze na aerobik) Zaczelam zastanwiac sie czy nie mam zespolu policystycznych jajnikow... Do ginekologa chodz erefgularnie, ze wzgeldu na poroneinei mailm w ostanim zcasie robione z 10 razy usg, lekarz chyba bagatelizuja moje nieregularne okresy (cykl od 30 do 45 dni). Powiedzcie mi jakie badania nalezy wykonac aby przekonac sie o zespole polic. jajnikow? Jakie hormony? W ktorym dniu cyklu? Wiem,ze moja wypowiedz jest dluga i chyba chaotyczna, ale mam dzis barzdo zly dzien...nie moge patrzec jak tyje, nie moge dozcekacs ie okresu....

Gość potzrebuje rady
ach, jescze jedno - nadmiernego owlosienia raczej nie mam, ale odkad pamietam problemy z cera sa (choc niezbyt duze) i xz przetluszczajcymi sie wlosami rowniez (myje codziennie)

Hmmm mysle ze lekarze na usg od razu wykryliby pcos! mialas dopochwowe?? dostalas wypis?? tam jest zawsze napisane jaki jest stan jajnikow. Z tego co wiem to na stwierdzenie pcos skada sie: wywiad z pacjentka, badania hormonalne i oczywiscie usg dopochwowe. Mysle ze dobrze by bylo zrobic miedzy 3 a 5 dc badanie na poziom LH i FSH ten wynik wiele mowi lekarzom, ale to jest tylko moje zdanie, u mnie tak wlasnie wykluczono zespol policystycznych jajnikow

Gość potzrebuje rady
dziekuje za odp, usg mialam dopochwowe - mialm ich kilka (u dwoch roznych lekarzy) na wypisie i opisie usg nie ma nic na temat jajnikow

Gość potzrebuje rady
ze abrazja macicy wykonana prawidlowo,ze nie ma zrostow