Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fffffffffffffffaaaaaaaaaaa

czy mieszkania stanieją?

Polecane posty

Gość fffffffffffffffaaaaaaaaaaa

bo nie wiem czy kupować w tym roku czy czekać?

Gość karnacja
może tak moze nie. kto to wie?

Nie wiem czemu mialby staniec. Teraz ceny sie stabilizuja. Nie wierzcie w te bajki o tanszych miezkaniach. Kolo mnie buduja kolejny blok. Od pazdziernika. Wtedy mieszkanie kosztowalo tam 3 tys. zl. Teraz juz 3200 zl. A dopiero drugie pietro buduja. I juz rozmawialam z deweloperem (my tez kupilismy od niego mieszkanie) i mowil ze po wakacjach podnosi ceny do 3500 za m2.

Gość elllllllllllla
3500 za m2 to bardzo tanio.U mnie nowe kosztują ok.4500-5500 za metr.Ale stare trochę staniały.

Gość Tak stanieją
Ale tylko tzw Wiwlka płyta z lat 70-80 tych oraz nieatrakcyjne lokalizacje Juz własciwie widać to np mieszkania we Wrocławiu na osiedlu Kozanów Gądów Kosmonautów Nowy Dwór już staniały bo to wielka płyta Pozatym jak kupisz nowe albo takie kilku letnie mieszkanie to czynsz masz niski , bo koszty eksploatacji są niższe niz w tzw wielkij płycie Wniosek jeżeli kupować to nie wielka płyte TO NIETRAFIONA INWESTYCJA

Gość dokładnie na Kozanowie ...
... tanieją bo potop tam był. Inne osiedla wielkopłytowe należą do najdroższych w mieście w przeliczeniu na 1 mkw. Jest tak dlatego, że ludzie (w tym ja) szukają mieszkań o możliwie najniższych kosztach utrzymania, rzędu 200 zł miesięcznie + media. Takie mieszkania można znaleźć TYLKO w wielkiej płycie i nigdzie więcej. Ja szukam dwupokojowego do 30 mkw. z ogrzewaniem miejskim na piętrach od 5 do 8 w 10-piętrowcach po remontach elewacji. Takie mieszkania mają niski czynsz, są ciche, mają windy, świetną komunikację z centrum miasta, kablówkę, superszybki Internet w niskiej cenie i kosztują od 8000 zł za 1 mkw. wzwyż :P Jeśli jednak nie jesteś przywiązana do Polski, poszukaj mieszkań w Niemczech. W Berlinie są znacznie tańsze niż u nas, za 60 - 65 tysięcy euro kupisz i w pełni wyposażysz kawalerkę w wyremontowanej kamienicy w Berlinie! To grosze w porównaniu z naszymi cenami, gdzie kawalerka w stanie deweloperskim (gołe ściany i podłogi) to koszt rzędu 250 - 300 tysięcy zł.