Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FUCKTUSK

Tusk się zgodził na Tarczę

Polecane posty

Gość FUCKTUSK

Porozumienie ws. tarczy zostanie parafowane już dzisiaj http://wiadomosci.onet.pl/1807673,12,item.html Sprzedał Polske za 11 srebrników, w razie konfliktu zrujnyja nam atomówkami cały kraj. PiS i PO jedne szmaciarze.

Gość yyyyyyyyhhhh
dla mnie to dobrze trzeba sie chronic przed banda idiotow

Gość Panienka Vitaminka
ale głupek.. trzeba go zbojkotowac! on nie moze wpowidac sie za ludzi! w sprawie tarczy trzeba zrobic sondaz! ludzi! to lud decyduje!!! Bush to jednak cwaniak.. namieszła w gruzji-rosji.. a teraz wie, ze polacy zgodza sie na tarcze... ale durnie..:O w polityce tym bardziej panuje manipulacja..:O

Zgodnie z porozumieniem w Polsce będą rozmieszczone rakiety "Patriot" a także stały garnizon amerykański. Garnizon ma stacjonować w Polsce do 2012 roku. We wstępnej wersji porozumienia ma znaleźć się również deklaracja, iż wojska amerykańskie mają współpracować z polskimi w przypadku zagrożenia Polski. az tak źle jest ? 😭

Gość jest bardzo źle....
USA zaczepia Chińczyków albo Ruskich, za jakieś 10-20 lat, tamci odpowiedza i co zostanie z Polski? Nuklearny krater. Oczywiście USA sie obronia bo oni beda miec 100x lepiej zabezpieczony kraj, w końcy wydaja na zbrojenia setki miliardów dolarów........a głupia Polska zapłaci życiem Polska kraj specjalizujacy sie w lizaniu dupy Amerykanom Dawniej lizali Ruskim, weszło im w zwyczaj i nie umia inaczej Lizodupy

Gość takich politykow sobie
wybraliscie:)

Gość tacy czy siacy wszyscy
tego chcieli :o kaczory i inne donaldy , komuchy :o

Gość Panienka Vitaminka
We wstępnej wersji porozumienia ma znaleźć się również deklaracja, iż wojska amerykańskie mają współpracować z polskimi w przypadku zagrożenia Polski. -- tego punktu napewno bush nie spełni..mimo ze go wypisze tłustymi literami... Nie czarujmy się! A jak ktos napadnie polske i Niemcy? Komu Bush udzieli pomocy? oczywiscie tylko nie polsce.. Nie badzmy naiwni!!!! zbojokotowac tych politykow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zreszta zawsze moga odwołac co bekli:D

Gość a ja ci powiem tak...
stalismy sie celem :O

Gość ulala...
ludzie co za wami?? jak tarcza bedzie mowicie że żle jakby jej nie było, tez byscie mowili, ze źle do tego "fajne"(wyraznie w cudzusłowiu") macie poglądy i ich uzasadnienie (nie bo nie, nie bo tak lub tak bo nie) wow...dlatego mi sie wydaje, że gdyby zrobic referendum...to i tak by nic z tego nie wyszlo...bo kazdy ma inny w tym interes... jeden by głosował na nie, drugi na tak, trzeci z przekory wcale by nie poszedł)

Gość Panienka Vitaminka
Najpierw bylismy pod zaborem ruskim! ruskie filmy, ruski w szkole! ruskie zolnierze.. a teraz zabor amertkanski!!! Wiecie, ze juz pewne zagrożenie stwarza sam fakt,że obce wojsak będą stacjonowały w polsce? Bush jelsi bedzie miał wojska w polsce.. będzie mogł np zajac polske..wyda rozkaz...ogien.. i zolnierze amerykanscy powybijaja polaczkow.. Zaden mądry- zobaczice do histroii panstw od starozytnosci poczawszy!!!! Nie daje obcemu stacjonowac w swym kraju! Bo to ona słabosc tego kraju i siłe a takze mozliwosc zbrojnego zajciea kraju przez wojksa stacjonujace..

Gość Panienka Vitaminka
Po pierwsze Busowi nie mozna ufac.. po drugie nasi poliytyc Tusk i Kaczysnki sa zbyt emocjonalni- podejmuja decyzje na gorąco.. a to zła domen,a niegodna polityka:OOOOO

"ludzie co za wami?? jak tarcza bedzie mowicie że żle jakby jej nie było, tez byscie mowili, ze źle" jakby jej nie bylo, mowilabym "jest super" nie bylibysmy zadna strona w zadnym z zatargow :O

Gość Panienka Vitaminka
słaby zawsze lize komus tyłek.. Bush ma napewno sztab psychologw i wie o tym dobrze:) a on słabego nie bedzie szanował... głupoki te politycy polscy

Gość ulala...
oj panienka bo mi sie wydaje, ze takich decyzji nie podejmuje tylko dwojka ludzi (o nie) Tusk jest tylko historykiem a KAczynski tylko prawnikiem na wszystkim sie ie znają maja ekspertów (nic na slepo) a "krzaczek" juz tylko do listopada w USA rządzi normalnie...ziewac mi sie chce...czekam na konkretne argumenty "za" lub "przeciw"

Gość Polska kolonią USA
śmiezny kraj, żałośni politycy, Kaczor-Tusk-Lepper-Olszewik, Amerykanie kręcom nimi jak marionetkami 💤 kórwa urodzić się w takim kraju to naprawdę pech :(

Gość Panienka Vitaminka
przed ruskimi to niech sobie Bush tarcze zainstaluje w liwtie i białorusi... a nie polsce.. Sa kraje ktore sa blizej rosji.. nie djamy sie fałszywej USa Oklamali w sprawie broni atomowej w Iraku.. starczy tych bajek usa..

Gość ulala...
do a ja ci powiem tak... a czy nie wydaje ci sie, ze juz i tak jestesmy stroną...czy tego chcemy, czy nie? np. dlatego, ze jestesmy w NATO i w UE (moge przetłumaczyc skróty, jezeli ktos nie wie co to) jestesmy tez "granica" miedzy wschodem a zachodem Europy (dodatkowo, przypominam: od wschodu Białoruś) a z reszta, coz ci teraz po tym, ze sie "nastroszysz"... przeciez podpisali

Gość Panienka Vitaminka
z chęcia zpostałabym ds zagranicznych:P Trzeba trzymac sztamę z francją, szwajcarią apropro.. zawsze nurtowało mnie to, że Szwajcaria ogłosiła sobie neutralnosc w 2 wojnie swiatowej.. I ani Hitler jej nie tknąl.. czemu teraz POlska nie jest na tyle silna, aby byc neutralną.. to sprawa rosji i busha.. nie nasza..

no podpisali :O i nic mi po tym gorzkie zale z powodu tego, ze Polska nie potrafi dbac o WLASNE interesy, tylko wciaz sie oglada i ocenia "jak wypada" w oczach innych i za wszelka cene stara sie przypodobac moznym tego swiata, jakby szukala sponsora sorry, zle mi sie kojarzy ostatnio moj kraj :O

Gość ulala...
Panienka, to mnie teraz rozsmieszyłas...ze smiechu pekam:) widac, ze cos gdzies czytałas, cos tam ci świta, ale "coś" to nie wszystko mam wrazenie, ze za bardzo bierzesz sobbie do serca Panie/Panów w telewizorku

Gość Panienka Vitaminka
jestesmy w nato i UE okey natomiast nie mozna dawac sie wykorzystywac dla czyichs celow.. Polska nie wybierała terenu.. los tak chciał. Wiec granica miedzy wschodem a zachodem jest np białorus..nie my

"czemu teraz POlska nie jest na tyle silna, aby byc neutralną" spytaj czemu nie byla taka, kiedy mogla wejsc do UE na takich zasadach jak Wegry np. teraz to juz musztarda po obiedzie

Gość Panienka Vitaminka
Zawsze mozna cos zmienic

Gość zawsze można żyć dla siebie
chyba juz za pozno na to - raz, a dwa ... co MY kiedykolwiek moglismy zmienic?

Gość ulala...
Polska dopiero sie "odbudowuje w Europie" moze faktycznie nie jest zbyt silna, ale nasza demokracja dopiero sie stabilizuje (co nie jest łatwe, ze wzgledu na narodowy charakter) Panianka mowi, ze powinnismy byc blisko Francji...hmm no cóż, wezmy pod uwage Tybet - prezydent Francji w imieniu swoich rodzków, w imieniu kraju, skrytykowal Chiny, ale po zbojkotowaniu francuskich hipermarketów w Chinach odwołał swoja krytykę... no i kto tu ma byc silby?...wszyscy razem lub każdy z osobna...