Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruchydziecka

CZY POCZUŁYŚCIE RUCHY DOKŁADNIE W WYZNACZONYM DNIU??

Polecane posty

Gość ruchydziecka

hej , jak to u was było mamusie? ja mam termin ruchów na 30 sierpnia i sie zastanawiam czy dokladnie w tym dniu poczuje , czy moze wczesniej juz sie "wsłuchiwać" , nawet nie wiem jak je rozpoznam:(

nie ma czegos takiego jak "termin ruchow"... ruchy dziecka mozna poczuc w roznym momencie... np. ja w pierwszej ciazy pierwsze ruchy poczulam w 20tc a w drugiej juz w 16tc... pierwsze ruchy to takie jakby babelki w brzuchu pozniej delikatne pukanie a na koncu juz calkiem bolesne kopniaki...

Gość nie istnieje termin ruchow

Gość ajriss
a mozna wiedziec kto ci wyznaczyl ten "termin ruchow"????? i w jaki sposob???

Gość ruchydziecka
wyznaczył mi je lekarz , ten sam który wyznaczał je mojej siostrze i paru koleżankom , wszystkim sie sprawdziło , ewentualnie były troszke wczesniej

Gość szlabanowa strazaczka
w zyciu nie slyszlam o czyms takim!!! to czy poczujesz ruchy i jak je poczujesz zalezy od bardzo wielu czynnikow!!! to nie jest zegarek ktory sobie ustawiasz. ciewa jestem jak on to ustalil... tym bardziej, ze lekarze nie moga ustalic dokladnego momentu zaplodnienia - termin z miesiaczki jest czysto orientacyjny, a usg dokladniejszy, ale zeby wyczytac z niego termin ruchow...

Gość ruchydziecka
ja tez nie wiem jak on to zrobił, ale sie sprawdza , myślalam ze wszyscy lekarze tak robią , tzn wydaje mi sie ze on to wyznacza wtedy kiedy sie zaczyna 20ty tydzien

Gość anjki anji anji anji anji
Wiecie,za odpowiednia kwotę to i lekarz wam powie ile urodzicie dzieci przez całe wasze zycie...:)

Ja poczułam ruchy tydzień temu, w 18tc. Zastanawia mnie dlaczego nie czułam ich wcześniej a teraz są obecne codziennie! Czy wy też tak miałyście? lekarz twierdził, że poczuję kolejne dopiero po kilku dniach.

Gość toż to jakiś znachor
jest, na pewno byłaś u lekarza medycyny? Ja poczułam w 17 tc i nikt mi tego nawet nie p[rzepowiedział, a cóż dopiero wyznaczył. A jak nie bedzie w tym tygodniu, to co, do szpitala? :D

Gość tutu...
szpital polozniczy nr 1 w walbrzychu, dysponuje jednym z najlepszych sprzetow w wojewodztwie. w walbrzychu jest tez prywatny gabinet gdzie mozna zrobic.

Gość tutu...
ups, sorki. pomylilam tematy...

Gość betix
ja poczulam pierwsze ruchy jak bylam w 17 tygodniu

co to znaczy termin ruchow? Nie ma czegos takiego! Kazda ciaza jest inna, kazda kobieta w roznym czasie odczuwa pierwsze ruchy!

Gość deli26
ja też pierwszy raz słyszę o czymś takim... ja poczułam w 17 tyg.

Gość allyyy
a godzine wystapienia tych ruchow tez wynaczyl??