Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacaona

chłopiec lepszy niż dziewczynka

Polecane posty

Gość pytajacaona

Naszło mnie na refleksję na temat mojego ex, który planował mieć dzieci ze mną. Zawsze w tych planach pojawiał się syn pierworodny. Kiedy go pytałam, co będzie, jak to jednak będzie córka odpowiadał, że na pewno będzie syn (albo "już ja tak zrobie, żeby był syn" itp.). Kiedyś w żartach mu powiedziałam na złość, że urodzę same córki, to westchnął i powiedział, że o tak będzie je kochał (tak, jakby to było wielkie poświęcenie kochać córkę). Czy to już seksizm? Wkurzała mnie taka jego postawa, czułam się jakoś zobowiązana do urodzenia mu syna :o W sumie dla mnie płeć nie miała nigdy znaczenia, byleby było zdrowe. Czy może ja przesadzam?

Gość a mój mąż chciał córkę
ale synka tez kocha nad życie.... nigdy nie powiedział, że żałuję ze to nie córka, czy coś w tym stylu....

Gość pytajacaona
up

ponieważ niektórym facetom za bardzo na mózg siadło "zbudować dom, posadzić drzewo, spłodzić syna" :-o wydaje im się, ze taki syn to przedłużenie ich samych. normalny mężczyzna chce mieć po prostu DZIECKO.

Gość rfwerfer
A moim zdaniem wszystko sumuje się w określeniu "mój były". I słusznie. Nic dodać, nic ująć. (Podejrzewam że ten facet ryzykuje bezpotomną śmiercią.)