Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no jak ....

jak sie pozbyc goraczki

Polecane posty

Gość no jak ....

corka od rana ma temperature, obudzila sie z 38,7, dałam jej paracetamol, poszłam do lekarza lekarz nic nie widział, wszystko ok, w koncu uznal ze ma zaczerwienione ucho i przepisal malej eurespal temperatura po rannym paracetamolu spadla do 37,6, potem znowu bylo 38,6, dalam paracetamol i nic, po 6 godzinach dalm jeszcze raz teraz przed snem - 38,9 i spadla na chwile po letniej kapieli ale zaraz wrocila do normy moze to zeby - ale nie wiem czy takie wysokie goraczki sa przy zebach (chyba czas na gorne jedynki) dodam ze 2 tyg temu corka miala tempreture okolo 38 przez 6 dni- lekarz sugerowal trzydniowke albo zeby - nie pojawila sie ani wysypka ani zeby a po 6 dniach temperatura spadla nie wiem co robic, mam pyralgine w czopkach - lekarz mi przepisal 2 tyg temu i nie wiem czy dac na ta temperature czy nie do pn musze czekac na wyniki morfologii, mocz jest w porzadku

dać czopek i to szybko powyżej 38 stopni obniża się temper róznymi lekami na przemian o różnym składzie i nie czeka aż temper wzrośnie tylko systematycznie co parę godz 3-4 podaje się lekarstwo nie napisałaś ile córka ma miesięcy się domyślam jak piszesz o zębach. Pozdrawiam i życzę zdrowia

u mojego dziecka paracetamol nie obniża gorączki ani o kreskę:o nie daje dosłownie nic.Działa za to świetnie nurofen,obniża gorączkę i działa dodatkowo przeciwzapalnie.Pyralginę dawałam tylko w ostateczności.

u nas pomaga ibuprofen czyli nurofen. jest teraz tez w czopkach. procz tego pomocz pieluszki albo bawelniane chusteczki i ponakladaj dziecku na przeguby dloni i nóżek i na czolo- to troche wyciągnie goraczke. Mozesz nalac wody do wanienki- ale nie zimnej- letniej przyjemnej wody i pomoczyc dziecko. dawaj duzo picia.

Gość no jak ....
dalam jej 1/3 czopka, taka dawke zalecił mi lekarz oprocz paracetamolu mam ibufen ale ona konsekwentnie odmawia picia go- pluje nim , jakis beznadziejny pomaranczowy smak corka ma 7 miesiecy kapałam ja w letniej wodzie, zbilo goraczke na chwile , jak teraz ta pyralgina nie pomoze to zrobi okłady dziwne to strasznie bo jak ona sie przed chwila obudział to była radosna i chetna do zabawy, zreszta jak cały dzien, az kupilam dzis 2-gi termometr bo nie wierzylam jednemu -zachowywała sie jak gdyby nic

ibufenu moje dziecko nie wypije za nic,albo zwymiotuje .Nurofen lek ten sam a smak dobry.Jest bardzo słodki więc dodaję odrobinę wody i wypija jak sok.Po pyralginie spadnie na bank.Można ją dawać na zmianę z nurofenem.

Gość marena1
ja gorączki pozbywam się poprzez wzięcie leku na gorączkę. Mi najlepiej pomaga Pyralgina. Ze wszystkich leków dostępnych na rynku ona sprawdza się najlepiej.

Gość gość
wiem ze temat stary ale.... Bez przesady ze 38,9 to jakaś Wielka tragedia u dziecka! jeśli nie rośnie to nie ma co panikoeac bo dopiero od 38,5 zaczyna się gorączkę zbijac!

Gość gość
Obierz cytrynę i oprosz w cukrze. Podaj do zjedzenia. Moja mama tak mi zbijala goraczke jeśli nie miała lekarstw pod ręką.